Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Scade colesterolul cu ajutorul uleiului de krill!

Scade colesterolul cu ajutorul uleiului de krill!

Postat in: Sanatatea ta
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 19 mai 2017 Ultima actualizare: 13 ianuarie 2023

Ai nevoie sa iei masuri pentru protejarea inimii si vaselor de sange, deoarece ti-au iesit mari, la analize, colesterolul si trigliceridele? Te simti mai mereu obosit(a) din cauza problemelor hepatice cu care te confrunti? Ai nevoie de sustinere intr-o perioada cu efort intelectual sustinut? Esti insarcinata si vrei sa-i asiguri copilului tau o dezvoltare normala? Atunci ti-ar fi de mare ajutor o cura cu ulei de krill, cea mai buna sursa de acizi grasi Omega 3.

Ce este uleiul de krill?

Uleiul de krill este extras dintr-un mic crustaceu de culoare rosie, o ruda a crevetelui, originar din cel mai curat ocean al planetei, Oceanul Antarctic.
Acest tip de ulei este de 40 de ori mai eficient decat uleiul de peste in lupta cu dislipidemiile, arata studiile. Mai exact, el contribuie la scaderea nivelului colesterolului „rau” (LDL colesterol), la mentinerea unui raport optim intre HDL si LDL colesterol si la scaderea nivelului trigliceridelor din sange.

Performantele terapeutice ale acestui ulei vin din faptul ca acizii grasi Omega 3 din compozitia lui se prezinta intr-o formula natural stabila (protejata impotriva oxidarii) si care poate fi absorbita complet de organism. Cercetarile arata ca acizii grasi esentiali EPA (acidul eicosapentaenoic) si DHA (docosahexaenoic) din compozitie se asociaza cu cel mai puternic antioxidant marin cunoscut – astaxantin, ce asigura stabilitatea naturala a uleiului de krill –, si se prezinta sub forma de fosfolipide, ceea ce ii face mai usor de absorbit la nivel celular.

Beneficii ale uleiului de krill asupra organismului:

- contribuie la reducerea vascozitatii sangelui si la reglarea tensiunii arteriale si, implicit, la imbunatatirea circulatiei sangvine si la protejarea inimii;
- datorita fosfolipidelor din uleiul de krill, toxinele sunt eliminate mai usor din corp;
- contribuie la mentinerea unei functii cognitive normale - sustine si imbunatateste memoria, previne boala Alzheimer si alte demente etc.;
- faciliteaza o buna functionare a sistemului ocular, prevenind procesele degenerative de la acest nivel;
- reduce procesele inflamatorii din organism, prevenind sau atenuand simptomele specifice reumatismelor;
- gravidele care iau acest ulei au mai putine simptome de disconfort (greata, varsaturi, tulburari digestive, schimbari de dispozitie) si ii asigura fatului o buna dezvoltare a sistemului nervos.

Ulei de krill pentru copii

Uleiul de krill este un produs sigur, ce poate fi administrat inclusiv copiilor. Datorita provenientei ecologice a materiei prime din care este obtinut si datorita metodelor de extragere si de prelucrare care-i pastreaza intacte caracteristicile initiale, uleiul de krill are o compozitie pura. Analizele de laborator n-au identidicat, in uleiul de krill, nici cea mai mica urma de metale grele, toxine, reziduuri sau conservanti sintetici.
Copiilor li se poate administra ulei de krill pentru cresterea si dezvoltarea armonioasa a sistemului osos, pentru sustinerea proceselor cognitive (invatare, memorare) si pentru atenuarea simptomelor de agitatie si de lipsa de concentrare asociate tulburarii hiperkinetice cu deficit de atentie (ADHD).


Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 9 total

Pagina
Top 10 cele mai citite articole
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminicele functioneaza prin oprirea unei substante numite histamina care afecteaza celulele din organism. Histamina este o substanta chimica eliberata atunci cand organismul detecteaza ceva daunator, cum ar fi o infectie.
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Pielea reprezinta 16% din greutatea totala a corpului. Mai mult decat atat, in mod surprinzator, pana la 50 000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de smochine sunt nenumarate avand in vedere ca vorbim despre un fruct deosebit de complex. Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de...
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Acest virus este gasit in special la liliacii frugivori (liliacii care se hranesc cu fructe) si poate fi transmis la oameni prin intermediul contactului direct cu fluidele corporale infectate ale animalelor sau prin consumul de produse contaminate de la animale infectate, precum laptele de liliac...