Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Solutii eficiente pentru cresterea parului

Solutii eficiente pentru cresterea parului

Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 9 octombrie 2017 Ultima actualizare: 13 ianuarie 2023

Parul creste, in medie, aproximativ 1 cm pe luna si de la 50 si pana la 100 de fire de par cad in fiecare zi. Aceste aspecte sunt in stransa legatura cu fazele de crestere si regenerare ale parului, mai exact: faza anagena- de crestere, faza catagena- de tranzitie si faza telegena- de stagnare. Faza anagena poate dura pana la 6 ani, timp in care 85% din fire cresc, in timp ce 10-25% se afla in faza telegena, prin urmare cad. Persoanele care au o faza anagena scurta nu se pot mandri cu o podoaba capilara bogata, asemenea persoanelor care au o faza telegena lunga. Prin urmare, pentru cresterea rapida a parului sunt necesare tratamente care sa favorizeze intreg procesul.

Cauzele caderii parului

Atunci cand numarul de fire de par care cad este mai mare de 100,  vorbim de o afectiune numita in termeni medicali alopecie sau calvitie. Dincolo de varsta, cauzele care determina caderea parului sunt multiple, insa stresul cronic se pare ca este principalul factor incriminat. De asemenea, stilul de viata haotic si alimentatia saraca in nutrienti contribuie substantial, alaturi de poluare, la caderea accelerata a parului. Pe de alta parte, factorii genetici, dereglarile hormonale, de exemplu excesul de testosteron, afectiunile tiroidei, citostaticele sau medicamentele folosite in tratarea acneei pot sta la baza alopeciei. Alti factori de risc sunt si soarele, gerul, fumatul, alcoolul sau apa dura folosita pentru curatarea parului. Totodata, persoanele care folosesc constant produse de styling isi agreseaza peste masura firul de par si, implicit, determina sensibilizarea radacinii.

Despre stemoxydina

Daca pana de curand se credea ca intre celulele stem si regenerarea parului nu exista nicio legatura, iata ca studii recente au demonstrat contrariul. Conform cercetatorilor, o anomalie a celulelor stem impiedica producerea de noi foliculi de par, astfel explicandu-se si cauza genetica incriminata pana acum. Laboratoarele Vichy au demonstrat ca favorizarea functionarii celulelor stem aflate la nivelul foliculului pilos este cel mai bun remediu de combatere a caderii parului si de stimulare a cresterii sale. Astfel, o noua faza, faza neogena, numita faza de regenerare, capata o importanta deosebita. Acum, celulele stem activate conduc la regenerarea unui nou folicul pilos si astfel este marcata inceperea unei noi faze anagene, de crestere. La baza acestor rezultate se afla stemoxydina, o molecula brevetata creata special pentru a stimula regenerarea firului de par si astfel pentru a-i reda un nou ciclu de viata. Cercetatorii francezi au demonstrat ca dupa 3 luni de tratament pe baza de stemoxydina, densitatea capilara s-a imbunatatit cu 4%, ceea ce inseamna ca aproximativ 1700 de fire de par noi au inceput sa creasca.

Tratament pentru cresterea parului

Dincolo de mastile traditionale pe baza de ulei de ricin si vitamina A, cea mai eficienta solutie pentru cresterea parului este tratamentul pe baza de stemoxydina. Fiolele Dercos Neogenic de la Vichy contin aceasta molecula revolutionara, iar tratamentul contribuie atat la stoparea caderii parului, prin intarirea radacinii, cat si la stimularea cresterii sale, prin activarea celulelor stem. Pe de alta parte, radacina firului de par are nevoie de nutrienti care sa ajute in fortificarea sa, prin urmare se recomanda introducerea in meniul zilnic a alimentelor bogate in proteine, acizi grasi esentiali, zinc, fier si vitaminele A, C si E. 

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 8 total

Pagina
Top 10 cele mai citite articole
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminicele functioneaza prin oprirea unei substante numite histamina care afecteaza celulele din organism. Histamina este o substanta chimica eliberata atunci cand organismul detecteaza ceva daunator, cum ar fi o infectie.
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Pielea reprezinta 16% din greutatea totala a corpului. Mai mult decat atat, in mod surprinzator, pana la 50 000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de smochine sunt nenumarate avand in vedere ca vorbim despre un fruct deosebit de complex. Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de...
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Acest virus este gasit in special la liliacii frugivori (liliacii care se hranesc cu fructe) si poate fi transmis la oameni prin intermediul contactului direct cu fluidele corporale infectate ale animalelor sau prin consumul de produse contaminate de la animale infectate, precum laptele de liliac...