Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Suferi de alergii ? Iata ce trebuie sa stii

Suferi de alergii ? Iata ce trebuie sa stii

Postat in: Info sanatate
Data publicării: 10 februarie 2020 Ultima actualizare: 26 iunie 2023

În sezonul rece organismul are o imunitate slăbită. Pe deoparte din cauza carențelor alimentare, pentru că anumite fructe și legume nu se mai găsesc pe piață și dacă organismul nu primește vitamine din alte surse pot apărea probleme, pe de altă parte, vitamina D de exemplu are legătură cu Soarele și temperaturile medii, iar în sezonul rece, în special în țările temperate există carențe față de această vitamină.

Din cauza imunității scăzute pot apărea probleme precum dermatita de contact sau rinita alergică. Alergia mai poate fi declanșată și de anumite alimente. Simptome alergice apar de obicei în contact cu alergenul, si în cazul în care vorbim de un agent alergic sever, în contact cu anumite substanțe poate declanșa chiar dermatita atopică, care se traduce printr-o reacție neobișnuită a pielii.

În plus, un anumit alergen, în urma unor teste serologice și a unor teste cu anticorpi poate arăta daca alergenul respectiv s-a transformat în urma unei mutații a ADN-ului. Să nu uităm că sunt persoane care sunt alergice la diferite alimente precum: alune, căpșuni, scorțișoară sau chiar laptele de vacă poate fi un alergen și această reacție să se declanșeze în timp sau spontan în urma unui eveniment.

Cum poți știi că ești alergic?

Atunci când vorbim de diferite alergii, e destul de greu de indentificat alergenul care cauzează reacția alergică.  Pentru a știi cu exactitate care sunt problemele tale trebuie să știi câteva lucruri. În primul rând, să știi că se pot efectua teste alergologice fie cutanat (tehnica prick), fie prin recoltare de sânge şi tehnici specifice de laborator. Testarea cutanată prick este cea mai des utilizată (folosind soluții standardizate de alergeni pentru testare), dar și cea mai ieftină şi mai rapidă (rezultatele se obțin în 15-20 minute). Restul articolului pe publicația rol.ro!

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 9 total

Pagina
Top 10 cele mai citite articole
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Cimbrisorul este o planta apreciata pentru calitatile sale curative. Creste spontan si poate fi usor recunoscut dupa mirosul aromat. Este bogat in taninuri, substante amare, flavonoizi si numerosi acizi organici. Astfel, infuzia de cimbrisor este folosita frecvent in afectiuni precum cele nervoase....
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminicele functioneaza prin oprirea unei substante numite histamina care afecteaza celulele din organism. Histamina este o substanta chimica eliberata atunci cand organismul detecteaza ceva daunator, cum ar fi o infectie.
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Pielea reprezinta 16% din greutatea totala a corpului. Mai mult decat atat, in mod surprinzator, pana la 50 000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect.
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de smochine sunt nenumarate avand in vedere ca vorbim despre un fruct deosebit de complex. Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de...