Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Tratament rapid pentru regenerarea parului

Tratament rapid pentru regenerarea parului

Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 9 octombrie 2017 Ultima actualizare: 13 ianuarie 2023

Caderea excesiva a parului este o problema cu care se confrunta foarte multe persoane si , desi nedureroasa, are impact negativ asupra psihicului si vietii sociale. Conform studiilor,  persoanele care se confrunta cu calvitie sau alopecie, isi pierd increderea in sine si prezinta o dispozitie mult mai mare de a dezvolta depresii si stari anxioase.

Despre caderea parului

Caderea parului este indeosebi agravata de stres, alimentatie dezechilibrata si poluare. De asemenea, o cauza care favorizeaza pierderea firelor de par este si folosirea produselor de ingrijire neadecvate care pot deteriora si slabi radacina firului de par, dar si folosirea abuziva a produselor de styling, care o pot agresa peste masura. Pe de alta parte, anumite medicamente, de exemplu cele antiacneice, citostaticele sau anticonceptionalele, si dezechilibrele hormonale pot sta la baza caderii parului, dar si sarcina, sindromul ovarelor polichistice sau hipodiroidiismul pot favoriza alopecia. De asemenea, punctam ca factorii genetici si inaintarea in varsta pot afecta densitatea parului. Pe de alta parte, cercetatorii au corelat caderea parului cu anotimpul, sustinand ca primavara si toamna aceasta este mult mai accentuata, explicatia provenind din faptul ca in aceste perioade organismul uman produce mai mult testosteron decat in restul anului, hormon care, dupa un anumit nivel, afecteaza folicului pilos.

Radacina parului

Radacina parului este cea care controleaza procesul de crestere si regenerare a firului de par. Papila dermala, aflata la baza foliculului pilos, este responsabila cu hranirea radacinii si, implicit, cu mentinerea un fir de par puternic si sanatos, dar si cu producerea unui nou fir de par. Este important de stiut ca parul trece prin trei faze de crestere si regenerare. Faza anagena este o faza activa de crestere, aproximativ 85% dintre fire regasindu-se in aceasta etapa. Poate dura intre 2 si 6 ani, perioada in care celulele de la baza radacinei se divid rapid si formeaza un nou fir de par care-l va impinge pe cel vechi si astfel va determina caderea sa. In aceasta faza parul va creste cu aproximativ 1 cm pe luna. Urmeaza faza catagena, o perioada intermediara ce dureaza maxim 1 luna si in care parul se opreste din crestere. Aproximativ 3% din par se afla constant in aceasta etapa. Cea de a treia faza, numita telogena, se intinde pe o durata de 3-4 luni si este perioada in care foliculul de par stagneaza. Acum se pierd pana la 100 de fire de par pe zi, situatie absolut normala. In momentul in care este depasit acest numar, apare alopecia, o afectiune caracterizata prin pierderea masiva a parului.

Tratament pentru regenerarea parului

O descoperire relativ recenta a revolutionat tratamentele pentru stoparea caderii parului si regenerarea sa. Conform cercetatorilor, o anomalie a celulelor stem impiedica producerea de noi foliculi de par, explicand astfel si factorul genetic incriminat in alopecie. Astfel, tratamentele pe baza de stemoxydina, un activator puternic al celulelor stem, conduc la regenerarea rapida a parului, favorizand cresterea de noi foliculi pilosi. Dupa doar 3 luni de tratament, s-a observat o crestere cu 4% a densitatii capilare, ceea ce inseamna aproximativ 1700 de fire de par noi. De asemenea, regenerarea parului se bazeaza si pe alimentatie, motiv pentru care se recomanda adoptarea unei diete bogata in proteine, acizi grasi esentiali, zinc, fier si vitaminele A, C si E, nutrienti care hranesc intens radacina firului de par. Totodata, mastile naturale pe baza de ulei de ricin si vitamina A pot avea efecte benefice in stimularea cresterii parului.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 8 total

Pagina