Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Tu stii care e aliatul tau cand vine vorba de articulatii?

Tu stii care e aliatul tau cand vine vorba de articulatii?

Postat in: Info sanatate
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 19 decembrie 2019 Ultima actualizare: 6 februarie 2023

Vitamina D are multiple funcții esențiale pentru buna funcționare a organismului. În cazul adolescenților care au probleme legate de ten, există o legătură directă între apariția coșurilor și carența de vitamina D. Tot carența de vitamina D poate crește numărul de carii și recurența lor. În plus, o absorbție slabă a calciului în oase poate oferi o predispoziție organismului la fracturi, luxații, entorse și poate mări timpul de vindecare în cazul unor fracturi.

Fosforul – Un mineral important pentru oase

Cantitatea de fosfor prezentă în organismul adultului este de aproximativ 1 kg, fiind un component major al osului, cu rol în mineralizarea acestuia. Scăderea concentrației fosforului are o mulțime de efecte, dar și creșterea concentrației duce la insuficiență renală și la hipoparatiroidism. Excesul de fosfați determină formarea de cristale, împreună cu calciul, ce se depun la nivelul articulațiilor și pielii. Fosforul se găsește în alimente precum cacao, gălbenuș, peste, nuci, legume uscate, orez și fructe.

Despre oase si vitaminele si mineralele care le compun

Restul articolului pe site-ul a1.ro!

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 9 total

Pagina