Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00
Sarbatori fericite!
Black Friday la Spring | Comenzi telefonice: 0374.471.155
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Tu stii care sunt cei 4 factori declansatori ai osteoporozei?

Tu stii care sunt cei 4 factori declansatori ai osteoporozei?

Postat in: Info sanatate
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 10 februarie 2020 Ultima actualizare: 13 ianuarie 2023

La nivelul coloanei vertebrale se află o mulțime de discuri și centrii nervoși conectați la sistemul nervos central prin măduva spinării și la celelalte oase. Atunci când densitatea osoasă este afectată înseamnă că se instalează osteoporoza. Primele semne ale osteoporozei sunt legate de fracturile de sold. Din cauza riscului de fractura și în alte zone ale organismului, e bine să se apeleze la analize cu raze x. Daca coloana vertebrala incepe sa fie afectata de boala, e important ca inca dinainte de instalare a osteoporozei să se încerce tratamentul osteoporozei.

Exercitiile fizice ajută la prevenirea osteoporozei, dar în cazul mineralelor osoase care lipsesc, a pierderii masei osoase din această cauză, doar exercițiile fizice nu pot suplini acele lacune. Pierderea osoasa se poate observa usor dupa o fractura dintr-o zona bogata in sisteme osoase si ligamente.

Ce este osteoporoza?

Osteoporoza este o maladie care atacă sistemul osos. Vorbim de o boala cu o profilaxie extrem de răspândită în întreaga lume. Una dintre implicațiile nefaste ale acestei boli este caracterizată prin diminuarea de masă osoasă și prin deteriorarea oaselor. Odată instalată în organism, oasele devin atât de slabe și de fragile încât chiar și acțiuni simple, obișnuite, precum tusea sau aplecarea, pot cauza fracturi grave și rupturi de ligamente ireversibile.

Cum apare osteoporoza?

Nu se cunoaște exact care este cauza aceste boli, dar se cunosc semnalele acestei maladii. Osul este o componentă vie din organism care se transformă ca oricare altă parte din corp. Aportul de minerale și vitamine, odihna au grijă ca oasele să se dezvolte armonios. Copilăria și adolescența sunt perioadele vitale pentru formarea masei osoase: oasele cresc, devin mai lungi și mai puternice, iar acest ritm continuă până la 25-30 ani, când se atinge masă osoasă maximă. După această vârstă, oasele suferă un proces continuu de formare ]n condiții normale.

Din păcate, din varii motive, unele care țin de ADN-ul fiecaruia dintre noi sau din cauze extrinseci, în jurul vârstei de 50 de ani acest echilibru începe să sufere modificări. Acest efect este mult mai accentuat  în cazul femeilor în primii ani după menopauza, când se pierde efectul protectiv al hormonului estrogen. Restul articolului pe e-oferta.ro!

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.