Tu stii cum sa ai un ten de nota 10?
Tenul este una dintre partile corpului cea mai expusa la radicali liberi, poluare, praf, stres, iar tenul unei femei este mult mai expus.
Machiajul prea des, folosirea gresita a unor produse demachiante sau curatarea inadecvata a tenului de impuritati pot modifica in timp structura acestuia. Nu intamplator in ultimul timp se vorbeste tot mai mult despre antiaging.
Antiaging-ul a devenit un fenomen care a depasit 300 de miliarde de dolari doar in 2017. Tineretea fara batranete se vinde foarte bine, pentru ca tot mai multe femei vor sa aiba un ten impecabil ca la 20 de ani chiar daca au 40-50 de ani. Dar cum reusim sa facem asta?
Hidratarea si curatarea - Elemente cheie pentru pastrarea unui ten sanatos
Hidratarea corecta a tenului tine in primul rand de metabolismul fiecarei persoane, de alimentatia aferenta si de calitatea somnului pentru ca totul are legatura cu tot. Altfel spus, cum ar putea organismul tau, daca ii dai jumatate de cana de apa pe zi, si aici este vorba de apa plata nu cafea, alcool, sau sucuri acidulate care contin apa, cum ar putea organismul sa foloseasca apa, pentru ca deja stim ca organismul uman are nevoie de apa pentru toate procesele vitale si unde sa imparta acea apa mai intai? Cu siguranta nu la ten, o va duce in alta parte, unde e mai multa nevoie, la organele care au nevoie stringenta de ea.
Apa micelara - cel mai bun aliat al unui ten impecabil
Apa micelara se defineste undeva intre lotiunea demachianta si cea tonica, fiind o solutie puternica, care curata in profunzime machiajul, chiar si pe cel rezistent la apa si uleiuri. Ce are special apa micelara fata de alte produse demachiante sau tonice? Aceasta solutie are in compozitia sa micele, care sunt niste formatiuni chimice cu o structura speciala. Aceste micele au rolul de a atrage in acelasi timp apa si uleiul, reusind astfel sa curete in profunzime suprafetele cu care intra in contact.
Pentru a intelege mai bine ce sunt micelele, sa incercam sa ne imaginam un pahar transparent cu apa. Daca pui ulei in el, aceste doua substante nu vor interactiona, vor fi separate. In schimb micelele pot uni cele doua substante, datorita structurii lor. Practic, o micela are un capat cu proprietati hidrofile, care atrage apa, si un capat sub forma de coada, cu proprietati hidrofobe, care atrage uleiurile. Iar aceste proprietati le fac indispensabile pentru procesul de intretinere a tenului.
Cum ne ajuta natura? Ingrediente care fac minuni pentru tenul tau
Uleiul de tarate - un remediu mai putin cunoscut pentru piele
Desi in procesul de morarit si panificatie invelisul exterior al bobului de grau este indepartat, acest invelis numit in popor tarata de grau este de fapt una dintre cele mai hranitoare parti din planta. Uleiul de tarate este bogat in vitamina B1, B2, B3, B5, B6, B8 si B9, in aminoacizi si minerale precum sodiu, potasiu, magneziu si calciu .
Algele roșii - secretul ascuns al Oceanului Pacific pentru tenul tau
Corallina officinalis este o alga rosie calcaroasa care creste in zonele inferioare si mijlocii ale tarmurile stancoase de pe continente precum Asia, Africa si America de Nord si Sud. Ea formeaza depozite de carbonat de calciu in celulele sale. Aceste depuneri determina aparitia notelor cromatice de culoare rosie si roza, iar mineralele din structura acestei plante sunt ideale pentru hidratarea tenului. Rilastil foloseste in produsul sau pentru ten extract concentrat din Corallina Officinalis.
Samburii de caise - O descoperire remarcabila pentru echilibrarea pH-ului tenului tau
Samburii de caise transformate in ulei sunt bogate in Omega 9, Omega 6, potasiu, dar si vitaminele A, C şi E. Samburii de caise contin ulei in proportie de peste 40%. Vorbim de un ulei cu trei proprietati esentiale: este hidratant, hranitor şi echilibrant atat pentru ten dar si pentru pielea corpului. In plus, uleiul din samburi de caise este bogat in acid linoleic.
Retine! Pielea este cel mai mare organ al corpului tau şi are nevoie de o atenţie deosebita. Iar tenul tau este o reflectie a sanatatii tale si trebuie tratat cu multa grija.
Continut recomandat de Spring