Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
AspiVita - Un aliat de incredere care poate preveni un AVC

AspiVita - Un aliat de incredere care poate preveni un AVC

Postat in: Info sanatate
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 19 decembrie 2019 Ultima actualizare: 6 februarie 2023

România are cea mai mare mortalitate cauzată de accidentele vasculare cerebrale din Europa, iar un român din șase va suferi un AVC până la finalul anului. Reprezentanții SNRIR România au mai tras un semnal de alarmă cu privire la incidența bolii la persoanele tinere. Potrivit acestora, în România, accidentul vascular cerebral reprezintă a două cauza de mortalitate – 21,64% și dizabilitate – 11,34%. Studiile efectuate la nivel european de către SAFE (Stroke Alliance for Europe) arată că până în 2035 numărul europenilor afectați de AVC va crește cu 34%, numărul celor care vor muri din cauza bolii va crește cu 45%, iar al celor care vor trăi cu AVC că boală cronică va crește cu 25%.

Care sunt factorii de risc care pot cauza un AVC

Până la 90% dintre accidentele vasculare sunt legate direct de cauze precum: hipertensiunea, alimentația dezorganizată, consumul de junk-food, fumatul și consumul excesiv de sare și zaharuri. Altfel spus, cauzele de producere a accidentului vascular cerebral sunt multiple: HTA (hipertesiunea arterială), diabetul zaharat, dislipidemiile, obezitatea, vârsta, sindromul de apnee în somn, stresul, etc.

Cum putem să evităm manifestarea unui AVC

Acidul Acetilsalicilic este o substanță care previne apariția cheagurilor de sânge și se folosește pentru reducerea riscului de atac cerebral. Dar în natură găsim și alte substanțe care ajută la prevenirea atacurilor de tip AVC. La fel de importantă în prevenție și declanșarea unui AVC este Nattokinaza. Nattokinaza este o super-enzimă naturală cu o contribuție majoră în menținerea sănătății cardiovasculare, iar AspiVita 100, conține singura forma de nattokinază, cu eliberare prelungită și absorbție superioară.  Nattokinaza este o enzimă recomandată ca adjuvant în afecțiunile cronice vasculare cu risc trombotic ridicat, în hipertensiunea arterială și în bolile neurodegenerative. În plus, e important să evităm abuzul de alcool, mâncărurile grase, excesul de sare și cel mai important , să evităm sedentarismul și să facem mișcare.

Restul articolului pe nationalul.ro!

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 9 total

Pagina