Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Cand poti incepe hranirea bebelusului cu lapte praf

Cand poti incepe hranirea bebelusului cu lapte praf

Postat in: Mama si copilul
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 18 ianuarie 2017 Ultima actualizare: 11 ianuarie 2023

Una dintre marile decizii pe care trebuie sa le ia o mamica este aceea a momentului in care poate incepe hranirea bebelusului cu lapte praf. Mai ales ca toate recomandarile existente presupun ca, cel putin in primele patru-sase luni de viata, sugarul sa fie hranit doar cu lapte matern.

Motivele pentru introducerea formulei sunt variate, cele mai multe fiind legate de reinceperea activitatii profesionale sau cand laptele matern este in cantitate insuficienta. Indiferent de acestea, laptele praf este singura alternativa sigura ce poate fie sa suplineasca alaptatul la san, fie sa-l inlocuiasca, in cazurile justificate, inca de la nastere.

Cum se introduce laptele praf in alimentatie

Deoarece sugarul poate respinge formula de lapte praf, mai ales daca a fost alaptat la san, alegerea produsului potrivit este foarte importanta. Aici intervine medicul pediatru, care poate face cea mai potrivita recomandare.

Pentru a accepta mai usor laptele praf se poate recurge la cativa pasi simpli, precum: primele zile este recomandat ca bebelusul sa nu fie hranit de catre mama, deoarece acesta ii recunoaste mirosul si, instinctiv, va dori laptele matern. Se va stabili un program de alaptare, iar introducerea laptelui praf se va face treptat, incepand cu cantitati mici, astfel incat bebelusul sa se obisnuiasca cu gustul nou.

Ce lapte praf este recomandat

Laptele praf este cea mai buna si sigura alternativa la laptele matern, asigurand toti nutrientii necesari cresterii armonioase a sugarului.

Pe piata exista o varietate larga de formule de lapte praf, toate avand diversificata gama in functie de etapele de dezvoltare a copilului, incepand cu prima zi de viata.

Pentru a alege cea mai potrivita formula, este recomandat ca aceasta decizie sa fie luata alaturi de medicul pediatru, care va tine cont de evaluarea sugarului si de necesitatile acestuia in indicatia sa.

Text: Andreea Bunea

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 9 total

Pagina