Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Cherimoya: Fructul exotic cu proprietati afrodisiace

Cherimoya: Fructul exotic cu proprietati afrodisiace

Postat in: Cuplu si sex
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 5 iunie 2024 Ultima actualizare: 5 iunie 2024

Pentru o viata sanatoasa este foarte important sa aveti grija la alimentatia zilnica, precum si sa efectuati exercitii fizice in mod regulat. Consumul de fructe si legume proaspete ar trebui sa fie nelipsite din dieta, datorita contributiei vitaminelor, nutrientilor si mineralelor prezente in acestea. De fapt, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda consumul a 5 bucati de fructe si legume pe zi, si cu cat exista varietate, cu atat este mai benefic pentru organism, deoarece fiecare fruct si leguma aduce proprii nutrienti.  

Exista multe soiuri de fructe de pe piata din care sa alegeti, dar exista unele care sunt, de asemenea, considerate de catre expertii in nutritie ca superalimente. In aceasta categorie se afla cherimoya, un fruct tropical ce este laudat de catre expertii in nutritie datorita beneficiilor pentru sale. Cherimoya se traduce prin "seminte reci", este fructul unui copac ce creste in Anzi, mai precis in teritoriile actuale din Peru si Ecuador. Fructul este unul foarte racoritor, avand un gust dulce si usor acid.

Cherymoya si beneficiile sale pentru organism

Fructul cherimoya este bogat in vitaminele B1, B2 si B3. Sistemul nervos, creierul si aspectul pielii, unghiilor si parului beneficiaza cel mai mult datorita vitaminelor din gama B. In compozitia fructului cherimoya, se afla in special urmatoarele:

  • Tiamina sau vitamina B1
  • Riboflavina sau vitamina B2
  • Niacina sau vitamina B3

Cum te ajuta Cherymoya

  • Imbunatateste sistemul nervos si fibrele nervoase
  • Ajuta la absorbtia glucozei in creier
  • Promoveaza sanatatea unghiilor si a parului
  • Intareste sistemul imunitar
  • Este de ajutor in producerea de celule rosii din sange
  • Este benefica pentru ochi
  • Reducere nivelul de trigliceride din sange

Cherimoya contine si vitamina C - benefica pentru intarirea apararii

In mod traditional, aceasta substanta, atat de populara in timpul iernii pentru a preveni racelile, este intotdeauna asociata cu portocale, mandarine si kiwi. Dar exista si alte fructe si legume care contin vitamina C, iar un exemplu este cherimoya, ceea ce face introducerea acestuia fruct in dieta, sa contribuie la reducerea efectelor adverse ale gripei si racelii.

In plus, vitamina C nu este doar un ajutor impotriva infectiilor tipice acestor anotimpuri reci, ci este si benefica pentru oase si dinti. De asemenea, tot aceasta vitamina este cea care ajuta la asimilarea fierului continut in alte alimente si faciliteaza productia de celule rosii din sange, precum si pe cea de colagen.

Are efect depurativ

Deoarece cherimoya este bogata in apa si fibre, are o mare capacitate de purificare a organismului. Cherimoya are o cantitate mare de vitamina C, care joaca un rol antioxidant si este implicata in formarea colagenului, oaselor, dintilor si celulelor rosii din sange. Cherimoya este bogata in potasiu, care, impreuna cu continutul sau scazut de sodiu, il fac un bun aliat al sanatatii arteriale. Potrivit specialistilor, aproximativ 200 de grame din acest fruct acopera 15% din necesarul zilnic de potasiu.

Sursa de fier

Cherimoya este o mare sursa de fier. In mod specific, 200 grame din acest fruct furnizeaza 8% din fierul necesar pe zi. In plus, atunci cand este insotit de vitamina C, absorbtia fierului este imbunatatita. Prin urmare, este un aliment indicat pentru prevenirea sau tratarea anemiei.

Efect afrodisiac

Populatia din America de Sud consuma acest fruct deoarece se considera a fi un puternic afrodisiac, sporind fertilitatea.

Regleaza colesterolul

Deoarece contine fibre solubile, cherimoya contribuie, de asemenea, la protejarea florei intestinale si la reglarea peristaltismului si a colesterolului. Ca majoritatea fructelor si legumelor, cherimoya ajuta la reglarea pH-ului sangelui, echilibrandu-l si protejandu-l impotriva anumitor boli din cauza acidifierii excesive a sangelui. In plus fata de vitaminele B1, B2, B3 si C, cherimoya contine fosfor, care este vital pentru formarea osoasa si dentara. De asemenea, imbunatateste capacitatea mentala, ajutand neuronii sa ”comunice” intre ei.

Antimicrobian natural

Unul dintre beneficiile consumului de cherimoya este capacitatea sa de a actiona ca un protector natural impotriva infectiilor si parazitilor, ceea ce se datoreaza continutului ridicat de fibre, niacina si citotoxine. In plus, fructul este bogat in vitamina C, un antioxidant natural care ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor.

Beneficii pentru piele

Potrivit expertilor, o portie de 100 grame de cherimoya ofera 32% din vitamina C necesara zilnic organismului. Ca un antioxidant puternic, aceasta vitamina joaca un rol cheie in sinteza colagenului si pentru o buna sanatate a pielii. Deci, acest fruct poate fi considerat un aliat important in mentinerea tineretii si frumusetii.

Proprietati digestive

Cherimoya are proprietati digestive excelente, care regleaza tranzitul intestinal si flora bacteriana si este un fruct ideal pentru persoanele al caror stomac nu mai digera bine anumite alimente sau prezinta dispepsie. Datorita continutului ridicat de fibre si continutului scazut de grasimi ajuta la eliminarea colesterolului rau (LDL), absoarbe, de asemenea, acizii biliari, foarte utili pentru cei care sufera de tulburari ale vezicii biliare.  

Efect antidepresiv

Cherimoya actioneaza ca un stabilizator al sistemului nervos, functioneaza ca un anxiolitic si tranchilizant, deci este un remediu excelent pentru persoanele compulsive, regleaza, de asemenea, segregarea substantelor chimice care provoaca depresie. Acest fruct exotic contine un nivel ridicat de minerale, care ne ajuta in procesele de recuperare a mai multor boli, cherimoya continand si fier, calciu si fosfor.

Fructul exotic, un excelent antioxidant

Cherimoya este o sursa excelenta de antioxidanti si vitamina C, contine, de asemenea, compusi polifenoli care lupta impotriva oxidarii, care este asociata cu boli cum ar fi cancerul, imbatranirea prematura si bolile neurodegenerative. Pe langa faptul ca este bogat in vitamine, in principal vitamina C si cele din grupa B, si minerale, cum ar fi potasiu, magneziu, zinc si fier, fructul cherimoya vine cu o lista lunga de proprietati si beneficii. Cherimoya este fructul cunoscut pentru actiunea sa antimicrobiana puternica, pentru a promova digestia si pentru a regla sistemul nervos, functionand ca un anxiolitic si tranchilizant. De asemenea, ajuta la reglarea nivelului de glucoza si a colesterolului.

Muira PUAMA - O planta cu proprietati afrodisiace la fel ca Cherimoya

Cunoscuta si sub denumirea de „lemn de potenta”, Muira Puama a fost folosita de mult timp de poporul amazonian pentru a gestiona o varietate de afectiuni legate de varsta. Este comercializat in Brazilia ca „stimulant corporal, tonic energetic si afrodisiac”. Poate fi util in special in sustinerea raspunsului erectil sanatos si restabilirea libidoului la barbatii care sufera de efectele oboselii sau plangeri legate de varsta.

Muira Puama contine „steroli”, elementele de baza ale hormonilor sexuali, cum ar fi testosteronul. Un studiu a constatat ca aceasta planta relaxeaza corpul cavernos - o zona asemanatoare unui burete care retine sangele in timpul unei erectii. Aceasta relaxare permite mai mult sange sa curga catre penis, producand un raspuns erectil mai puternic si mai ferm. Dr. Jacques Maynberg a efectuat doua studii la Institutul de Sexologie din Paris, unde a oferit barbatilor afectati de libido scazut si capacitatea erectila diminuata Muira Puama timp de doua saptamani. In ambele studii, intre 60% - 70% dintre barbati au raportat o crestere notabila a libidoului si o imbunatatire a capacitatii lor de a mentine o erectie.

Bibliografie:

Gillison ML (December 2006). "Human papillomavirus and prognosis of oropharyngeal squamous cell carcinoma: implications for clinical research in head and neck cancers". Journal of Clinical Oncology. 24;

Saraiya M, Unger ER, Thompson TD, Lynch CF, Hernandez BY, Lyu CW, et al. (June 2015). "US assessment of HPV types in cancers: implications for current and 9-valent HPV vaccines". Journal of the National Cancer Institute. 107;

Chaturvedi AK, Engels EA, Pfeiffer RM, Hernandez BY, Xiao W, Kim E, et al. (November 2011). "Human papillomavirus and rising oropharyngeal cancer incidence in the United States". Journal of Clinical Oncology. 29 (32): 4294–301;

Articole similare
Nutritie: Capsunile, beneficii pentru organism, contraindicatii de consum Nutritie: Capsunile, beneficii pentru organism, contraindicatii de consum

Pe langa aroma lor delicioasa, capsunile sunt apreciate datorita proprietatilor sale nutritionale recunoscute, deoarece sunt un fruct bogat in antioxidanti, fibre si minerale (magneziu, mangan, potasiu), care ofera flavonoide si vitamine (C, B2, B3, acid folic).

6 iunie 2024
Edited 6 iunie 2024
citește articolul
Nutritie: De ce are nevoie organismul sa consumam coacaze negre Nutritie: De ce are nevoie organismul sa consumam coacaze negre

Coacazele negre sunt cele mai populare si au o aroma dulce-acrisoara distinctiva, fiind bogate in vitaminele C si K, antioxidanti si flavonoide.

28 februarie 2023
Edited 9 martie 2023
citește articolul
Nutritie: beneficiile consumului de corcoduse rosii Nutritie: beneficiile consumului de corcoduse rosii

Unul dintre beneficiile majore ale corcoduselor este continutul lor ridicat de antioxidanti. Acesti compusi protejeaza celulele noastre impotriva daunelor oxidative, care pot duce la boli cronice precum bolile de inima, cancerul si diabetul.

28 februarie 2023
citește articolul

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 8 total

Pagina