Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Cum alegi un produs pentru stimularea ovulatiei

Cum alegi un produs pentru stimularea ovulatiei

Postat in: Mama si copilul
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 25 martie 2020 Ultima actualizare: 11 ianuarie 2023

Infertilitatea se definește prin imposibilitatea unui cuplu de a concepe în interval de 1 an, având contact sexual neprotejat. Este o problemă de cuplu care implică în mod aproape egal ambii parteneri. În aproximativ 40-50% din cazuri, cauza infertilității este feminină, în 30% este masculină iar în 10-15% din cazuri infertilitatea este inexplicabilă, în ciuda realizării tuturor investigațiilor de specialitate. Poate fi surprinzător, dar infertilitatea se datorează femeilor în 35% dintre cazuri, bărbaților în 35% dintre cazuri, ambilor parteneri în 20% dintre cazuri și nu poate fi explicată pentru restul de 10% dintre cazuri.Esențial este faptul că atât bărbatul cât și femeia trebuie examinați pentru determinarea cauzelor care duc la infertilitatea cuplului. Dar în cazul femeilor este vorba de probleme de ovulație și atunci intervine stimularea ovariană.

Ce este stimularea ovariană?

Produsele care vorbesc despre stimulare ovariană au nevoie de câteva ingrediente cheie pentru o rată de succes cât mai mare. Trebuie să conțină Mio-Inozitol, N-acetilcisteina, Folat de Quatrefolic și minim vitamina D3 pentru fixarea anumitor procese și vitamina E. Ingredientul cheie este Mio-inozitolul. Mio-inozitol este un izomer al inozitolului, este o formă specifică din clasa vitaminelor B de care organismul are nevoie pentru o bună funcţionare. Îl întâlnim și nesintetizat în anumite produse, dar în principal apare în diferite băuturi energizante și tonice.

Mio-inozitolul este unul din cei 9 izomeri ai inozitolului, substanţă care are un rol important în înmulţirea şi diferenţierea celulelor. Mio-inozitolul intervine în funcţionarea receptorilor insulinici şi unele studii arată că îmbunătăţeşte funcţia ovariană şi induce ovulaţia, reglează transmiterea informaţiei intra şi extra celular, îmbunătăţind echilibrul hormonal feminin. Mio-inozitolul a fost identificat ca un factor dietar important necesar în toate celulele, fiind necesar pentru reglarea răspunsului celular la stimulii externi, precum şi pentru medierea activităţilor enzimatice.

Restul articolului pe site-ul PROTV.ro!

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 9 total

Pagina