Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Black Friday la Spring | Comenzi telefonice: 0374.471.155
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Cum previi intinderile de ligamente la genunchi

Cum previi intinderile de ligamente la genunchi

Postat in: Sanatatea ta
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 13 noiembrie 2017 Ultima actualizare: 11 ianuarie 2023

Ligamentele sunt tot structuri de legatura, care leaga oasele unul de altul si mentin articulatiile. Ligamentele genunchiului au cel mai adesea de suferit, iar intinderea de ligamente la genunchi presupune exercitarea unei forte asupra lor, ceea ce poate insemna o cazatura sau o lovitura cu impact direct asupra genunchiului. Daca forta este foarte puternica, din intinderea ligamentelor, poate aparea o ruptura. Conform studiilor medicale, daca un ligament este intins cu 15 % din lungimea lui normala, se va rupe. Daca este intins cu 8% va suferi o ruptura partiala, insa, daca se repeta intinderea cu 8%, microtraumatismul va favoriza ruptura ligamentului.


Despre tesutul conjunctiv


Tesutul conjunctiv este raspandit peste tot in organism si are rolul de a lega si a sustine diferite parti ale corpului, de a transporta substantele prin organism si de a proteja organele. Acesta este alcatuit din trei componente fibre conjunctive, celule conjunctive si substanta fundamentala, prin intermediul careia se fac transferurile nutritive si nu numai. De exemplu, cartilagiul, grasimea, inclusiv celulita, sunt tesuturi conjunctive. Afectiunile tesutului conjunctiv pot avea cauza o infectie, asa cum este in cazul celulitei, pot fi rezultatul unei leziuni, de exemplu intinderea de ligamente, sau pot aparea ca manifestare a unei boli autoimune. Un tesut conjunctiv afectat se poate manifesta prin umflarea, inrosirea, rigidizarea si durerea articulatiilor, aparitia vanatatilor sau cicatricilor, circulatie periferica deficitara, dureri musculare, umflarea mainilor si a picioarelor. In functie de zona in care tesutul conjunctiv este afectat pot aparea simptome ca tahicardia, presiune toracica si dificultati de respiratie, transpiratie fara efort si stare generala de rau insotita de greata.


Prevenirea intinderilor de ligamente


Pentru a preveni intinderile de ligamente este necesar ca acestea sa fie incalzite inaintea efectuarii antrenamentelor fizice. Totodata, streaching-ul este o metoda eficienta de prevenire a intinderilor de ligamente. Pentru cresterea rezistentei ligamentelor sunt recomandate exercitiile usoare cu greutati mici si mersul pe bicicleta. Pe de alta parte, este recomandata administrarea suplimentelor alimentare destinate imbunatatirii structurii si mobilitatii articulare deoarece acestea mentin stabilitatea si integritatea tesutului conjunctiv, protejand, totodata, si cartilajele, tendoanele si ligamentele. In cazul in care apare un traumatism la nivelul ligamentelor, manifestat prin durere, tremurat, contractii sau pierderea mobilitatii si stabilitatii, se recomanda recuperarea prin odihna prelungita. Daca simptomele nu dispar si se agraveaza, este indicat sa mergeti la medic.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 8 total

Pagina