Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Cum sa-ti protejezi articulatiile

Cum sa-ti protejezi articulatiile

Postat in: Sanatatea ta
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 14 februarie 2017 Ultima actualizare: 3 februarie 2023

Articulatiile, ansamblu anatomic format din capsula articulara, sinoviala, ligamentele articulare si cartilajul articular, creeaza legatura dintre doua sau mai multe oase. Acestea ne permit sa mergem, sa alergam, sa practicam sporturi – intr-un cuvant, sa avem o viata activa.

Protejarea articulatiilor impotriva traumatismelor sau a proceselor degenerative si inflamatorii este vitala pentru a putea face fata provocarilor zilnice, inclusiv la o varsta inaintata.

Cartilajul articular si sinoviala, care produc un lichid lubrifiant, inconjoara articulatia si nu permit frecarea oaselor. Traumatismele, insa, varsta, postura incorecta, chiar kilogramele in plus pot duce la deteriorarea si, in final, la disparitia cartilajului, moment in care se instaleaza conditii medicale precum artroza si artrita.

O combinatie ideala pentru a proteja sanatatea articulatiilor o constituie nutritia echilibrata, miscarea si mentinerea unei greutati normale.

Alimente pentru articulatii sanatoase

O alimentatie echilibrata este importanta pentru sanatatea articulatiilor, prin contributia adusa integritatii sistemelor osos si muscular. Nutrienti precum calciu, vitamina D, vitamina C si proteine nu trebuie sa lipseasca din dieta zilnica.

Bogate in acesti nutrienti sunt: produsele lactate, broccoli, carne slaba, fructe de mare, legume, fructe si nuci.

Recunoscand importanta majora a nutritiei in sanatatea articulatiilor si bazandu-se pe o expertiza minutioasa, a fost dezvoltata formula pentru Proenzi ArtroStop Intensive. Compozitia unica combina substante cu un efect clinic dovedit asupra sanatatii articulatiilor, asigurand atat elemente esentiale structurii cartilajelor, cat si extracte cu actiune analgezica si antiinflamatoare.

Extractele de Salix alba si Curcuma longa sustin flexibilitatea articulatiilor, in timp ce extractul de Boswellia serrata ajuta la functionarea normala a acestora. Regasim, de asemenea, elemente esentiale ale structurii cartilajelor articulare: colagen, glucozamin sulfat si condroitin sulfat. Nu lipseste nici vitamina C, responsabila pentru formarea colagenului, nici manganul, ce contribuie la formarea tesuturilor conjunctive.

Proenzi ArtroStop Intensive asigura o protectie intensa a articulatiilor.

Text: Andreea Bunea

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 8 total

Pagina
Top 10 cele mai citite articole
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Cimbrisorul este o planta apreciata pentru calitatile sale curative. Creste spontan si poate fi usor recunoscut dupa mirosul aromat. Este bogat in taninuri, substante amare, flavonoizi si numerosi acizi organici. Astfel, infuzia de cimbrisor este folosita frecvent in afectiuni precum cele nervoase....
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminicele functioneaza prin oprirea unei substante numite histamina care afecteaza celulele din organism. Histamina este o substanta chimica eliberata atunci cand organismul detecteaza ceva daunator, cum ar fi o infectie.
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Pielea reprezinta 16% din greutatea totala a corpului. Mai mult decat atat, in mod surprinzator, pana la 50 000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect.
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de smochine sunt nenumarate avand in vedere ca vorbim despre un fruct deosebit de complex. Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de...