Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Black Friday la Spring | Comenzi telefonice: 0374.471.155
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Cum te pregatesti de alergiile de primavara?

Cum te pregatesti de alergiile de primavara?

Postat in: Sanatatea ta
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 22 februarie 2018 Ultima actualizare: 11 ianuarie 2023

Alergiile reprezinta o reactie de aparare a organismului atunci cand intra in contact cu substante pe care nu le tolereaza, numite alergeni. In mod normal, alergenii sunt inofensivi, insa in cazul anumitor persoane, sistemul imunitar nu le recunoaste si astfel declanseaza mecanisme de aparare cu scopul de a elimina substanta pe care o considera periculoasa. In categoria alergenilor intra polenul, praful, mucegaiul, parul de animale, dar si intepaturile de insecte sau anumite ingrediente alimentare. Cei mai afectati de alergii sunt copiii si adolescentii, mai rar adultii.

Ce este alergia de primavara si de ce apare?

Alergia de primavara apare ca urmare a expunerii constante la polenul florilor, pomilor si arbustilor, mai rar fiind incriminati ceilalti factori alergeni. Totodata, o alta cauza care favorizeaza aparitia alergiilor este componenta genetica. Conform studiilor, copiii ai caror parinti sunt alergici au cu 30% mai multe sanse sa dezvolte, la randul lor, alergii. De asemenea, femeile insarcinate trebuie sa acorde o deosebita atentie alergiilor, deoarece sunt cu 20% mai predispuse la dezvoltarea acestora pe timpul sarcinii.

Cum se manifesta alergia de primavara?

Simptomele alergiilor de primavara sunt usoare, insa prin repetare devin deranjate si obosesc organismul. Manifestarea acestora implica stranut, ochi inlacrimati, nas infundat, secretie nazala abundenta, tuse, urticarie si mancarime puternica la nivelul pielii. Persoanele alergice sunt mult mai predispuse aparitiei sinuzitelor, bronsitelor, rinitelor si chiar astmului. Punctam ca, in cazul anumitor alergeni, persoanele mai sensibile pot suferi soc anafilactic, iar acesta poate fi mortal, in cazurile severe, prin urmare se recomanda un control amanuntit la medicul alergolog, in cazul aparitiei acestor simptome.

Tratamente antialergice

Tratamente antialergice trebuie prescrise individual de medic si acestea pot consta in administrarea antihistaminicelor sau intr-un tratament pe termen lung de desensibilizare la alergenul vinovat de aparitia alergiei respective. Totodata, un remediu excelent in tratarea alergiilor sunt tratamentele naturiste, homeopate sau acupunctura. Societatea romana de Pediatrie recomanda Secom Aller Care, un supliment alimentar care ajuta la reducerea manifestarilor in reactiile alergice si la echilibrarea imunitatii. Sistemul imunitar joaca un rol esential in combaterea alergiilor, prin urmare o cura de imunizare pe baza de vitamina C, zinc, argila, echinaceea si usturoi poate fi de mare ajutor. De asemenea, ceaiul de urzica are efect antihistaminic, iar ceaiul de musetel calmeaza inflamatia ochilor, in timp ce menta decongestioneaza caile respiratorii. Punctam ca socul anafilactic sau aparitia dificultatilor de respiratie trebuie tratate ca situatie medicala de urgenta.

 

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 8 total

Pagina