Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Despre osteoartrita si tratamentul ei

Despre osteoartrita si tratamentul ei

Osteoartrita este o boala degenerativa a articulatiilor, o conditie medicala des intalnita, in care cartilajul articular sufera o degradare progresiva. Spre deosebire de restul bolilor reumatice, osteoartrita nu afecteaza decat articulatiile. Aceasta suferinta afecteaza milioane de oameni la nivel mondial.

Cauzele osteoartritei

Osteoartrita se instaleaza ca urmare a degradarii progresive a cartilajului articular. Cartilajul constituie componenta moale, dar rezistenta care asigura flexibilitatea articulatiilor sinoviale.

Cercetarile arata ca la baza acestei degradari stau mai multi factori:

  •          Inaintarea in varsta este una din principalele cauze ale instalarii osteoartritei;
  •          Sexul joaca si el un rol determinant, femeile fiind mai predispuse afectiunii decat barbatii;
  •          Greutatea corporala exercita presiune asupra articulatiilor, mai ales la nivelul genunchilor si soldurilor, in timp ce tesutul adipos elibereaza proteine care pot provoca inflamatie la nivelul articulatilor;
  •          Traumatismele la nivelul articulatiilor, chiar si provenite de la accidentari vechi, pot influenta instalarea suferintei. La fel se intampla si in cazul activitatilor zilnice care solicita foarte mult articulatiile;
  •          Mostenirea genetica este un alt factor de care trebuie tinut cont, osteoartrita putand fi transmisa de la o generatie la alta;
  •          Deformarile osoase pe care unii oameni le au de la nastere determina distrugerea progresiva a cartilajului articular. 

Simptomele osteoartritei

Simptomele osteoartritei apar de obicei incet, intensificandu-se treptat; cu toate acestea, creeaza disconfort si afecteaza stilul de viata. Manifestarile frecvente sunt descrise ca durere in timpul sau dupa miscare, sensibilitate atunci cand se exercita presiune asupra articulatiei, rigiditate, scaderea flexibilitatii, inflamatie in jurul articulatiei, pocnituri in articulatii care apar la contactul direct dintre oase.

ce se intampla cand ai carenta de vitamine

Tratamentul osteoartritei

In prezent, procesele care stau la baza aparitiei osteoartritei nu pot fi inversate, dar simptomele pot fi tinute sub control; cel mai eficient mod combina modificarea stilului de viata cu fizioterapie, tratament medicamentos si, eventual, interventii chirurgicale. Antrenamentul fizic si mentinerea unei greutati optime sunt, in general, cele mai importante metode de a gestiona osteoartrita.

Tratamentul medicamentos include analgezice si antiinflamatoare nesteroidiene, corticosteroizi si acid hialuronic. Pot fi asociate si suplimente alimentare, cum ar fi glucozamina, pentru care au fost efectuate si studii clinice.

citeste lucruri pe care nu le stiai despre miere

29 noiembrie 2016

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 cele mai citite articole
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Cimbrisorul este o planta apreciata pentru calitatile sale curative. Creste spontan si poate fi usor recunoscut dupa mirosul aromat. Este bogat in taninuri, substante amare, flavonoizi si numerosi acizi organici. Astfel, infuzia de cimbrisor este folosita frecvent in afectiuni precum cele nervoase....
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Lapte praf: Legatura dintre varsta copilului si formulele de lapte
Lapte praf: Legatura dintre varsta copilului si formulele de lapte
Laptele praf este un produs care nu lipseste din alimentatia bebelusilor. De cand a fost descoperita prima formula (undeva in perioada 1890-1895) pana azi, laptele praf este prezent in toate casele de familii care au copii.
Virusul HPV: ce este, cum se transmite, simptome, preventie
Virusul HPV: ce este, cum se transmite, simptome, preventie
HPV este cea mai comuna infectie transmisa pe cale sexuala la nivel global. Majoritatea oamenilor sunt infectati cu ea la un anumit moment din viata. In 2018 se estimau 569.000 de cazuri noi, si 311.000 de decese cauzate de cancer cervical la nivel mondial.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Ghimbirul: tot ce trebuie sa stii despre beneficiile lui si contraindicatii
Ghimbirul: tot ce trebuie sa stii despre beneficiile lui si contraindicatii
Ghimbirul are efecte benefice in scaderea in greutate. Un studiu publicat in 2012 atesta faptul ca un consum regulat de ghimbir creste termogeneza alimentelor si stimuleaza satietatea. Aceste proprietati previn gustarile dese si nevoia de a ingera cantitati mari de alimente calorice. In plus,...
Scarlatina: simptome, diagnostic si tratament
Scarlatina: simptome, diagnostic si tratament
Scarlatina este o boala declansata de o toxina generata de streptococii beta-hemolitici de grup A. Transmiterea se face pe cale respiratorie, prin tuse, stranut, ras, vorbit, de la bolnavii cu scarlatina, cu angina streptococica sau purtatorii sanatosi de streptococ beta-hemolitic de grup A la...
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect.
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
Ceaiul din frunze de papadie: beneficii pentru sanatate, contraindicatii
Ceaiul din frunze de papadie: beneficii pentru sanatate, contraindicatii
Ceaiul de papadie este recunoscut pentru proprietatile sale de mii de ani. Papadia este printre cele mai controversate plante folosite de-a lungul anilor in medicina traditionala.