Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Dr. Alexandru Karkhi: Acneea poate fi eliminata folosind tehnologia de tip laser non-ablativ

Dr. Alexandru Karkhi: Acneea poate fi eliminata folosind tehnologia de tip laser non-ablativ

Dr. Alexandru Karkhi
de , Medic Estetician
Data publicării: 11 octombrie 2023 Ultima actualizare: 11 octombrie 2023

Acneea este una dintre cele mai cunoscute probleme de piele si totodata una dintre cele mai intens comentate. S-au nascut si se nasc tot felul de mituri despre acnee si declansarea ei. In linii mari, forma cea mai populara a acestei manifestari a tenului, acneea vulgaris afecteaza intre 70-95% din tineri, iar incidenta ei apare in perioada pubertatii si poate lasa urme pe fata toata viata daca nu este gestionata corect.

Acneea este in principiu, o afectiune la nivelul epidermei. Aceasta apare ca urmare a unei hipersecretii a glandelor sebacee. Acneea este caracterizata de puncte negre, puncte albe si cosuri, care apar la suprafata pielii. Uneori apar si leziuni mai profunde si mult mai greu de tratat. Acestea poarta denumirea de chisturi. Evolutia ei este extrem de complicata si variaza de la caz la caz, are anumite pattern-uri la barbati vs. femei, si nu tine cont de varsta, sex, dar este o afectiune care are o preponderenta mai mare la persoanele cu tenul alb.

Ce se intampla cu pielea ta cand ai acnee

Ce se intampla cu pielea ta in acnee? Practic, pielea produce prea mult sebum, care combinat cu cornificarea pielii nu poate fi absorbit. In consecinta, porii se blocheaza si se formeaza puncte negre şi albe, dar si pete. In acest caz se pot diferenţia mai multe tipuri de acnee, fiecare cu diferite manifestari si triggere.

Acneea comedonica este cea mai usoara forma si se caracterizeaza prin puncte negre neinflamate. Practic vorbim de un tip de acnee caracterizata de comedoane inchise si deschise – puncte albe inchistate si puncte negre. Acestea apar mai ales pe frunte, obraji sau in jurul nasului. Un pacient poate prezenta zeci de astfel de leziuni punctiforme de diferite marimi si forme care variaza in functie de anumiti factori.

Acneea papulo-pustuloasa este un tip de acnee care ajunge pana in straturile adanci ale pielii provocand pete, si in cazuri complicate si inflamaţii caracterizata de papule (leziuni rosii) care pot deveni in timp ferme si proeminente sau pot fi foarte profunde si chiar dureroase. Netratate sau agresate extern cu tot felul de creme cu efect abraziv acestea se pot transforma in pustule, denumite popular cosuri. Vorbim practic de acele leziuni inflamatorii cu continut galbui. Este localizata atat la nivelul tenului, cat si pe piept si spate. Se vindeca greu, lasa cicatrici si are o evolutie cronica si persistenta, care poate dura ani de zile.

Acneea conglobata este cea mai severa si se manifesta prin protuberanţe, abcese şi pustule care pot avea ca efect cicatrici vizibile. Netratata poate lasa semne pe fata ca niste santuri, cute adanci care se pot corecta doar prin chirurgie plastica. Este cea mai severa forma de acnee, cu comedoane, papule, pustule, abcese ce dreneaza puroi, fistule, cicatrici deprimate (cicatricile albe, atrofice, adancite) si cicatrici cheloidale (zone de tesut fibros care inlocuiesc pielea normala, dupa o accidentare). Este cea mai severa forma de acnee si apare la nivelul fetei, a gatului, pieptului si spatelui. Insa se poate intinde si pe brate, abdomen, fese sau scalp. Are o evolutie cronica si faze foarte dureroase, in care se acutizeaza. Acest tip de acnee are nevoie de tratament indelungat si antibiotice.

Cum te poate ajuta tehnologia de tip laser non-ablativ sa scapi de acnee

,,Asa cum se stie, acneea este vizibila la nivelul pielii, dar ea se formeaza sub piele, iar tehnologia laser non-ablativa Endolift pe care o folosesc atinge exact acolo unde se afla problema fara sa atenteze la nivelul tegumentului. Exista pe piata de mai multi ani o tehnologie laser C02, dar care ataca si suprafata vizibila a pielii. Ca sa explic. Incearca sa-ti imaginezi tenul ca o fereastra de sticla iar in spatele ei se afla un pahar cu niste cuburi de gheata. Razele laser pulsatorii in tehnologia non-ablativa vor trece prin geamul translucid al ferestrei, vor incalzi cuburile de gheata pana la punctul de topire, dar geamul, sticla vor ramane intacte. Asta inseamna tehnologie non-ablativa. In cazul anterior, tehnologia veche facea exact acelasi lucru doar ca atunci cand trecea prin geam acesta se crapa. Ce vreau sa spun este ca dupa o sedinta de terapie cu laser non-ablativa tenul se reface in cateva ore, maxim 3- 5 zile in functie de complexitatea interventiei, iar textura tenului se poate masca pe loc printr-un machiaj fin. In schimb, tehnologia ablativa presupune o refacere a tegumentului pielii de saptamani, chiar luni in functie de complexitatea interventiei”, a explicat Dr. Alexandru Karkhi.

Ce este tehnologia laser EndoLift

Tratamentul Endolift® foloseste tehnologie laser de ultima generatie, vorbim de fascicule pulsatorii care au o limita difractiva creata special pentru a actiona la nivelul epidermei.Limita difractiva este legata de fenomenul de difractie a luminii care spune ca nu este posibil sa se obtina o focalizare a unui fascicul cu dimensiuni mai mici decat lungimea sa de unda. Lungimea de unda caracterizeaza “culoarea” luminii si este cuprinsa intre 400 nanometri (pentru albastru) si 700 nanometri (culoarea rosie). Tratamentul Endolift foloseste microfibre optice speciale de unica folosinta create dintr-un aliaj special si care sunt mai subtiri decat un fir de par (FTF Eufoton). Acestea se introduc usor sub piele in hipoderma superficiala iar impulsul laser ghidat le ajuta sa activeze si sa atace exact acele zone care trebuie corectate. 

,,Un alt aspect important la tehnologia laser non-ablative este faptul ca procedura nu necesita incizii sau anestezie. Pacientul poate percepe doar un usor disconfort datorat energiei laser care creeaza micro-tuneluri orientate de-a lungul vectorilor anti-gravitationali, care confera un efect de lifting imediat si vizibil. La sfarsitul tratamentului, microfibrele sunt indepartate si aruncate. In plus, aceasta tehnologie laser non-ablative nu provoaca dureri post interventie, nu se simt inciziile. Nu este necesar de timp de recuperare iar in cazul doamnelor si domnisoarelor, se pot machia discret si isi pot reluat jobul sau activitatile in cateva ore.”, a descris Dr. Alexandru Karkhi procedura.

Rezultatele dupa o sedinta cu laser non-ablativ sunt vizibile imediat și pe termen lung, si dupa fiecare procedura pielea va deveni mai ferma si fara urme de acnee sau alte imperfectiuni, deoarece colagenul eliberat in mod natural de organism sau inclus in corp cu ajutorul unor diete sau suplimente se acumuleaza in straturile profunde ale pielii.

Cine este Dr. Alexandru Karkhi

Dr. Alexandru Karkhi si-a inceput activitatea in 2012 cand a finalizat studiile de specialitate la UMF Carol Davila Bucuresti. Si-a dezvoltat competentele si abilitatile in chirurgia implantelor orale, iar ulterior s-a indreptat catre estetica faciala prin Specializarea de Chirurgie Maxilo-Faciala.

Are numeroase distinctii medicale si este membru de onoare in cele mai importante organizatii medicale internationale: The American Academy of Anti-Aging Medicine (A4M), American Academy of Cosmetic Dentistry si Academy of Osseointegration (AO), toate cu sediul in Statele Unite, World Society of Interdisciplinary Anti Aging Medicine (WOSIAM) cu sediul in Franta, European Society of Cosmetic & Aesthetic Dermatology ESCAD cu sediul in Italia. 

In prezent Dr. Alex Karkhi este recunoscut pentru inovatiile pe care le-a adus in estetica faciala. La clinicile sale creeaza noi tratamente care vizeaza eliminarea si netezirea ridurilor faciale, re-volumizarea faciala, imbunatatirea nuantei si culorii pielii, redobandirea elasticitatii si texturii pielii, eliminarea acneei sau intarzierea procesului de imbatranire a pielii, totul prin tehnici moderne si cu ajutorul unor tehnologii si proceduri NECHIRURGICALE.

• In 2017 DR. Alex Karkhi a creat si deschis „CLINICA DR.K Aesthetics Medical Center” in Dorobanti, Bucuresti, Romania.

• In 2019 DR. Alex Karkhi a creat și deschis „CLINICA DR.K Saigon” în Ho Chi Minh City, Vietnam.

• In 2022, a deschis o clinica specializata in tratamente inovative in Marea Britanie - „CLINICA DR.K London” .

• In 2022 a deschis o a doua locație în România, ‘CLINICA DR.K Pipera’.

Articole similare
Nutritie: Cum sa prepari alimentele pentru a le pastra proprietatile nutritive Nutritie: Cum sa prepari alimentele pentru a le pastra proprietatile nutritive

Cele mai multe alimente contin o adevarata "camara de nutrienti" in interior. Cu toate acestea, atat cantitatea, cat si caracteristicile acestora pot fi modificate in functie de modul in care sunt preparate si de temperatura atinsa in timpul prepararii.

25 aprilie 2023
Edited 26 aprilie 2023
citește articolul
Nutritie: Ce cantitate de cofeina este benefica pentru organism Nutritie: Ce cantitate de cofeina este benefica pentru organism

In primul rand, cofeina actioneaza ca o substanta psihoactiva, stimuland sistemul nervos central. De asemenea, potrivit cafeaua are intre 80 si 100 mg de cofeina per ceasca (cantitatea poate varia in functie de tipul cafelei, printre alti factori). Intrebarea este: Cat de multa cofeina este prea multa? Potrivit specialistilor, nu ar trebui sa se depaseasca 200 mg pe zi, ceea ce inseamna nu mai mult de trei cesti pe zi.

25 aprilie 2023
Edited 26 aprilie 2023
citește articolul
Baile cu spuma: Beneficii pentru organism, efecte antistres pentru piele Baile cu spuma: Beneficii pentru organism, efecte antistres pentru piele

O baie cu spuma intr-un mediu intunecat sau cu lumina redusa poate ajuta la stimularea eliberarii melatoninei, hormonul care ajuta la reglarea ciclului somn-veghe. Aceasta poate ajuta la inducerea unui somn mai odihnitor si mai profund.

25 aprilie 2023
citește articolul

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 8 total

Pagina
Top 10 cele mai citite articole
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminicele functioneaza prin oprirea unei substante numite histamina care afecteaza celulele din organism. Histamina este o substanta chimica eliberata atunci cand organismul detecteaza ceva daunator, cum ar fi o infectie.
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Pielea reprezinta 16% din greutatea totala a corpului. Mai mult decat atat, in mod surprinzator, pana la 50 000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de smochine sunt nenumarate avand in vedere ca vorbim despre un fruct deosebit de complex. Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de...
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Acest virus este gasit in special la liliacii frugivori (liliacii care se hranesc cu fructe) si poate fi transmis la oameni prin intermediul contactului direct cu fluidele corporale infectate ale animalelor sau prin consumul de produse contaminate de la animale infectate, precum laptele de liliac...