Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Produse de ingrijire a pielii bebelusului. Care sunt cele mai sanatoase abordari?
Postat in: Mama si copilul

Produse de ingrijire a pielii bebelusului. Care sunt cele mai sanatoase abordari?

Pielea bebelusilor are nevoie de toata atentia si de o ingrijire adecvata, avand in vedere ca este mult mai sensibila si mai predispusa iritatiilor si alergiilor. Nou-nascutii au pH-ul neutru si abia in timp acesta se modifica si devine acid pentru a face fata microorganismelor din mediul inconjurator, motiv pentru care parintii sunt responsabili de mentinerea sanatatii sale, implicit de folosirea produselor de ingrijire corespunzatoare.

Cum alegi produsele de ingrijire

Una dintre marile dileme ale parintilor atunci cand vine vorba de produsele de ingrijire corespunzatoare este legata de criteriile care stau la baza alegerii acestora. Publicitatea si reclamele existente pe piata pot fi de multe ori un criteriu de baza in alegerea produselor de ingrijire, insa nu trebuie sa devina sigurul aspect si nici pe departe cel mai important. Este adevarat ca brandul si increderea pe care consumatorii o acorda firmei producatoare cantareste mult si este recomandat sa se aleaga produse provenite din surse sigure, insa cel mai important aspect este legat de eticheta si de eficienta produsului in sine.

Cum se citeste corect eticheta unui produs

Produsele pentru bebelusi trebuie sa fie avizate de medicii pediatri, sa fie testate din punct de vedere dermatologic, sa fie hipoalergenice si sa aiba, obligatoriu, pH neutru. Aceste argumente sunt trecute intotdeauna pe eticheta. De asemenea, este important sa aiba la baza ingrediente cat mai naturale, sa nu aiba parabeni si substante chimice care pot deveni periculoase pentru pielea sensibila a bebelusilor. Trebuie evitate produsele care contin coloranti, granule, alcool, parfum si, in general, produsele care contin mai mult de 10 ingrediente pe eticheta, in special daca acestea au denumiri dificil de inteles. Garantia cercetarii, provenienta ingredientelor si modul de fabricatie trebuie sa fie un aspect cheie in alegerea produselor de ingrijire pentru bebelusi, iar firmele cu traditie in domeniu dispun de aceste calitati, motiv pentru care recomandarea noastra este gama Dove Baby la pretul cel mai avantajos de pe piata.

Cum se ingrijeste corect pielea bebelusului?

Este important ca pielea bebelusului sa fie mereu curata si uscata. Transpiratia si praful o pot irita suplimentar, dar si materiile fecale, motiv pentru care trebuie verificat mereu scutecul bebelusului si schimbat de fiecare data cand este nevoie.

Pentru spalare se poate folosi o lotiune speciala de curatare pentru bebelusi, dar si sapun, atata timp cat acesta respecta standardele si normele de mai sus, adica nu este agresiv cu pielea si nu o usuca. Este indicata si folosirea servetelelor umede pentru bebelusi, mai ales atunci cand cel mic nu poate fi spalat cu apa. Pielea nu trebuie stearsa prin frecare, ci doar tamponata si lasata cateva minute sa se usuce si sa respire.

Un alt aspect ce tine de igiena bebelusului estea samponul, care trebuie sa fie ales astfel incat sa nu provoace lacrimi si sa fie testat oftalmologic. Recomandarea nostra este samponul Dove Baby la pret avantajos. Acesta nu doar hidrateaza si protejeaza, dar si completeaza nivelul de acid stearic din pielea scalpului.

Pe de alta parte, pielea bebelusului trebuie hidratata cu produse speciale, de preferat uleiuri sau produse fluide, care sa patrunda usor in derm, sa nu astupe porii si sa lase pielea sa respire. Pana la varsta de 1 an este interzisa expunerea la soare a bebelusilor, dar si schimbarile bruste de temperatura, iar folosirea umidificatoarelor devine, in anumite cazuri, absolut necesara.

31 iulie 2018

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 cele mai citite articole
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Cimbrisorul este o planta apreciata pentru calitatile sale curative. Creste spontan si poate fi usor recunoscut dupa mirosul aromat. Este bogat in taninuri, substante amare, flavonoizi si numerosi acizi organici. Astfel, infuzia de cimbrisor este folosita frecvent in afectiuni precum cele nervoase....
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Lapte praf: Legatura dintre varsta copilului si formulele de lapte
Lapte praf: Legatura dintre varsta copilului si formulele de lapte
Laptele praf este un produs care nu lipseste din alimentatia bebelusilor. De cand a fost descoperita prima formula (undeva in perioada 1890-1895) pana azi, laptele praf este prezent in toate casele de familii care au copii.
Virusul HPV: ce este, cum se transmite, simptome, preventie
Virusul HPV: ce este, cum se transmite, simptome, preventie
HPV este cea mai comuna infectie transmisa pe cale sexuala la nivel global. Majoritatea oamenilor sunt infectati cu ea la un anumit moment din viata. In 2018 se estimau 569.000 de cazuri noi, si 311.000 de decese cauzate de cancer cervical la nivel mondial.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Ghimbirul: tot ce trebuie sa stii despre beneficiile lui si contraindicatii
Ghimbirul: tot ce trebuie sa stii despre beneficiile lui si contraindicatii
Ghimbirul are efecte benefice in scaderea in greutate. Un studiu publicat in 2012 atesta faptul ca un consum regulat de ghimbir creste termogeneza alimentelor si stimuleaza satietatea. Aceste proprietati previn gustarile dese si nevoia de a ingera cantitati mari de alimente calorice. In plus,...
Scarlatina: simptome, diagnostic si tratament
Scarlatina: simptome, diagnostic si tratament
Scarlatina este o boala declansata de o toxina generata de streptococii beta-hemolitici de grup A. Transmiterea se face pe cale respiratorie, prin tuse, stranut, ras, vorbit, de la bolnavii cu scarlatina, cu angina streptococica sau purtatorii sanatosi de streptococ beta-hemolitic de grup A la...
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect.
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
Ceaiul din frunze de papadie: beneficii pentru sanatate, contraindicatii
Ceaiul din frunze de papadie: beneficii pentru sanatate, contraindicatii
Ceaiul de papadie este recunoscut pentru proprietatile sale de mii de ani. Papadia este printre cele mai controversate plante folosite de-a lungul anilor in medicina traditionala.