Simptome indigestie alimentara la copii

Simptome indigestie alimentara la copii

Postat in: Mama si copilul
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 25 iulie 2017 Ultima actualizare: 13 ianuarie 2023

Pentru ca sunt inca in formare, copiii sunt mai sensibili si mai expusi la a suferi de pe urma unor tulburari alimentare. Din fericire, exista solutii suta la suta naturale pentru evitarea unor episoade majore de indigestie.

Simptome indigestie alimentara

In cazul bebelusilor, cel mai vocal simptom dat de problemele de digestie sunt colicile abdominale. Ele apar mai ales din cauza unor erori in tehnica de hranire sau unor intolerante alimentare, dar pot fi influentate si de starea emotionala a parintilor sau a celor care ii hranesc.
In cazul copiilor mai mari si al adolescentilor, indigestiile se manifesta printr-un disconfort in zona abdomenului superior: senzatie de prea plin in stomac si de arsura gastrica, stari de greata – asociate uneori cu varsaturi –, balonare – asociata cu regurgitarea, cu eructatii si/sau cu flatulenta si, uneori, cu diaree.

Remedii si tratament indigestie

Ceaiurilor de seminte de fenicul, de chimen, de anason, de anason stelat, de cardamom, de cimbru sau de coriandru sunt deosebit de utile in combaterea simptomelor date de indigestie si in recuperarea starii de confort digestiv. Daca simptomele de indigestie apar la bebelusi alaptati, mamele trebuie sa tina seama ca propria lor alimentatie le poate produce disconfort micutilor. In acest sens, este recomandat ca mamele sa evite alimentele care produc balonare si sa bea ceaiuri care favorizeaza digestia (de seminte de fenicul, de anason, de menta).

Pentru atenuarea starii de rau produsa prin indigestie, poate fi utila administrarea unor enzime digestive – daca raul a aparut din cauza unei mese prea copioase – sau administrarea de medicamente antiemetice, daca persoana afectata se confrunta cu o stare accentuata de greata.

Ce manânci când ai indigestie

Gestionarea alimentatiei este esentiala in recuperarea starii de bine dupa o indigestie. Ca atare, se recomanda respectarea orarului de masa, alcatuirea unor mese usoare si echilibrate din punct de vedere nutritional – fara prajeli si fara condimente picante si moderate sub aspectul continutului de grasimi si de proteine – si luarea mesei intr-o atmosfera placuta, relaxanta, acordând timpul necesar mestecarii si savurarii alimentelor.

Pentru atenuarea senzatiei de greata si pentru o digestie cât mai usoara, vor fi alese alimentele cu gust si cu miros neutre, precum: supele, soteurile si piureurile de legume, orezul pregatit simplu, pâinea prajita, biscuitii sarati sau cu ghimbir (dar putin dulci), ouale fierte tari, brânza de vaci, iaurturile (simple, fara adaos de fructe), fructele. Efecte tonice, de redresare au si bauturile preparate cu ghimbir (de exemplu limonada cu ghimbir) si apele minerale carbogazoase, care faciliteaza digestia.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 8 total

Pagina