Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Black Friday la Spring | Comenzi telefonice: 0374.471.155
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Steriletul, metoda de contraceptie cu peste 99% eficienta. Vezi de ce

Steriletul, metoda de contraceptie cu peste 99% eficienta. Vezi de ce

Postat in: Cuplu si sex
Irina Ghiniţă
de , Farmacist
Data publicării: 21 octombrie 2024 Ultima actualizare: 21 octombrie 2024

Este important sa ai o sarcina atunci cand iti doresti! Intreruperea unei sarcini nedorite poate avea efecte negative din punct de vedere psihologic, emotional cat si fizic, prin afectarea fertilitatii ulterioare. Contraceptia este metoda prin care o femeie se asigura ca nu ramane insarcinata intr-un moment pe care nu-l considera oportun. Astazi avem la dispozitie diferite metode de contraceptie dintre care putem alege ceea ce ni se potriveste mai bine, in functie de nevoile si dorintele noastre. 

Steriletul, o alegere tot mai des intalnita

Siguranta, confortul si sanatatea nu trebuie sa fie neglijate in niciun moment. Poti alege metoda contraceptiva cea mai potrivita pentru tine si partenerul tau, alaturi de medicul ginecolog. Cu toate acestea, este dovedit si cunoscut faptul ca steriletul (DIU) este o metoda contraceptiva care iti ofera protectie pentru o perioada indelungata, fara nicio alta grija, ce poate fi folosit inainte si dupa nastere. Exista numeroase studii care demonstreaza eficienta utilizarii in siguranta a DIU si in cazul femeilor care nu au nascut, avand rate scazute de complicatii, astfel steriletele putand fi luate in considerare ca metoda contraceptiva in randul tuturor femeilor*. Spre deosebire de restul metodelor contraceptive, acesta este inserat intrauterin si te protejeaza, in medie, 5 ani.

IUB™ Ballerine®, steriletul sferic fara hormoni

IUB™ Ballerine®  este o inovatie, fiind primul si singurul sterilet cu forma sferica, ce se adapteaza fiziologic formei uterului.

De ce aceasta forma sferica? Deoarece uterul este o cavitate tridimensionala care se contracta constant, iar o sfera 3D flexibila se pozitioneaza adecvat. Astfel, te bucuri atat de confort cat si de siguranta, deoarece produsul se adapteaza formei uterului reducand riscul de perforatie si posibilitatea iritarii endometrului. In comparatie cu steriletele de tip T, IUB™ Ballerine®  are o dimensiune cu 50% mai mica. Forma sa unica elimina riscul de malpozitie. 

Materiale de inalta calitate cu memoria formei

Materialele din care este format IUB™ Ballerine® sunt materiale premium, testate si folosite in medicina de mult timp. Nitinolul, materialul High-Tech cu memoria formei, este utilizat si in stenturile coronariene. Nitinolul are avantajele flexibilitatii, rezistentei la coroziune si uzura, precum si o buna compatibilitate tisulara. Pe cadrul din nitinol cu o forma sferica si flexibila sunt insirate 17 perle de cupru pur. 

Insertie simpla si rapida

Procedura de insertie a steriletului IUB™ Ballerine® este usoara si mai putin dureroasa datorita celui mai subtire tub de insertie de pe piata, cu doar 3,2 mm in diametru. Verificarea ecografica dupa insertie este esentiala, iar ulterior dupa 4-6 saptamani de la insertie (dupa prima menstruatie). Este necesar sa cunosti efectele secundare la care te poti astepta dupa insertie, iar acestea pot fi: durere si crampe, sangerare, spotting, primele cateva menstruatii ar putea fi mai abundente decat de obicei, iar toate acestea apar deoarece uterul are nevoie de timp pentru a se obisnui.

Eficient si sigur pe termen lung

Eficienta de peste 99% este un beneficiu cheie. De asemenea, efectul contraceptiv se instaleaza imediat ce acesta este inserat, eliberand cantitati mici de cupru pentru a oferi un control al sarcinii permanent si eficient pe o perioada de 5 ani. Cuprul isi realizeaza efectul contraceptiv prin afectarea motilitatii spermatozoizilor si fertilizarea ovulului, iar in consecinta, prevenirea sarcinii. Chiar daca nu ai fost insarcinata pana acum, steriletul IUB™ Ballerine® ti se poate potrivi. Nu afecteaza in niciun fel viata sexuala sau libidoul si nici o viitoare sarcina, deoarece fertilitatea este reinstaurata imediat dupa inlaturare. 

Discuta cu medicul ginecolog

Acum ai o noua perspectiva asupra contraceptiei. Discuta cu medicul tau ginecolog despre steriletul sferic non-hormonal IUB™ Ballerine®  daca nu intentionezi sa ramai insarcinata in urmatorul an (cel putin), daca iti doresti o metoda contraceptiva pe termen lung, foarte eficienta, cu efecte secundare reduse, cu restabilirea imediata a fertilitatii dupa inlaturare si nu doresti sau nu poti utiliza estrogen. Steriletul sferic fara hormoni IUB™ Ballerine®  poate fi inserat doar de catre medicul ginecolog dupa o consultatie si investigatii specifice realizate in prealabil. 

IUB™ Ballerine®  poate fi comandat online pe Spring Farma, fiind un produs distribuit in Romania de catre Dux MD Pharma Solutions.

Poti avea o prima parere medicala cu privire la contraceptia oferita de sterilet, urmarind interviul online cu Dr. Diana Mihai, Medic Primar Obstetrica - Ginecologie cu supraspecializare in tratamentul infertilitatii de cuplu.

 

Surse:

* https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24499755/

Articole similare
Mituri despre pilula de a doua zi. Ce sa faci si ce sa nu faci Mituri despre pilula de a doua zi. Ce sa faci si ce sa nu faci

Efectul pastilei de la contactul sexual neprotejat se diminueaza considerabil odata ce unitatea de timp dintre consumarea actului sexual si folosirea pastilei depaseste 24 de ore. Altfel spus, 24 de ore de la contactul sexual neprotejat este deja o perioada mult prea mare si pastila poate sa nu isi mai faca efectul. Pilula de a doua zi este o metoda contraceptiva dar trebuie folosita doar in cazul in care vorbim de sex neprotejat si nu trebuie folosita ca metoda de contraceptie de preventiva ci doar in cazuri urgente. 

10 octombrie 2023
Edited 2 decembrie 2024
citește articolul
Educatie sexuala: Boli si afectiuni ginecologice. Ce trebuie sa stim Educatie sexuala: Boli si afectiuni ginecologice. Ce trebuie sa stim

Afectiunile ginecologice sunt boli care afecteaza sistemul reproductiv feminin, inclusiv organele reproductive, tesuturile si hormonii. Acestea pot include tulburari hormonale precum sindromul ovarelor polichistice (PCOS), sindromul premenstrual (PMS) si menopauza. Alte afectiuni ginecologice includ incontinenta urinara, prolapsul uterin si probleme legate de sterilizare si fertilizare.

20 februarie 2023
Edited 16 ianuarie 2024
citește articolul
Sangerarea vaginala dupa contactul sexual: Ce boli sau infectii poate ascunde Sangerarea vaginala dupa contactul sexual: Ce boli sau infectii poate ascunde

Sangerarea vaginala dupa contactul sexual este o problema des intalnita. Desi este de obicei numita sangerare "vaginala", cele mai multe sangerari benigne la femeile tinere provin din cervix. Cu toate acestea, pot fi implicate si alte parti ale tractului genital si urinar. Se crede adesea ca motivele sunt lipsa de lubrifiere in momentul sexului, dar adevarul este ca exista multe cauze care pot provoca sangerari vaginale activitatea sexuala. Cele mai frecvente dintre acestea sunt fiziologice, cum ar fi ovulatia, menstruatia declansata de actul sexual sau ectopia cervicala. Femeile care sunt la menopauza pot avea sangerari dupa sex, daca sufera de uscaciune vaginala, deoarece in cazul lor, peretele vaginului devine mai subtire si mai putin lubrifiat. 

15 februarie 2023
Edited 4 decembrie 2024
citește articolul

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate