Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Terapia Scrambler: tratamentul revolutionar pentru durerile cronice

Terapia Scrambler: tratamentul revolutionar pentru durerile cronice

Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 21 august 2023 Ultima actualizare: 22 august 2023

Terapia Scrambler este o forma de terapie non-invaziva utilizata pentru gestionarea si reducerea durerii cronice. Aceasta implica utilizarea unui dispozitiv numit "Scrambler" pentru a modula semnalele de durere transmise de la nivelul nervilor catre creier. Principiul de baza al terapiei Scrambler este acela de a inlocui semnalele de durere cu semnale non-dureroase, prin intermediul unor impulsuri electrice transmise prin electrozi plasati pe piele in apropierea zonelor dureroase. Aceste semnale non-dureroase isi propun sa "confuzeze" creierul, determinandu-l sa perceapa senzatii de alta natura decat durerea.

Terapia Scrambler este folosita in special pentru tratamentul durerii neuropatice cronice, cum ar fi nevralgia postherpetica, neuropatia diabetica, sindromul de durere regionala complexa (SDRC), neuralgia de trigemen, neuropatia periferica si alte afectiuni care implica durere cronica de origine nervoasa.

Terapia Scrambler este considerata o optiune de tratament non-invaziva, fara efecte secundare semnificative raportate. Cu toate acestea, fiecare persoana poate raspunde diferit la terapie, iar rezultatele pot varia in functie de tipul si severitatea durerii. Este important sa discuti cu un medic sau terapeut specializat pentru a evalua daca terapia Scrambler ar fi potrivita pentru tine si pentru a primi indrumari si recomandari adecvate in privinta tratamentului durerii cronice.

In ce consta terapia Scrambler

Terapia Scrambler, cunoscuta si sub numele de Scrambler Therapy, implica utilizarea unui dispozitiv special numit "Scrambler" pentru a trata si gestiona durerea cronica neuropata. Terapia Scrambler are la baza principiul de a inlocui semnalele de durere cu semnale non-dureroase prin intermediul stimularii electrice a nervilor specifici. Cum functioneaza in mod general terapia Scrambler:

Evaluarea pacientului: Inainte de a incepe terapia Scrambler, pacientul este evaluat de catre un terapeut specializat. Acesta evalueaza tipul si severitatea durerii, precum si zonele corporale afectate. Aplicarea electrozilor: Terapeutul aplica electrozi pe pielea pacientului in zonele dureroase sau in apropierea nervilor corespunzatori. Electrozii sunt conectati la dispozitivul Scrambler.
Transmiterea impulsurilor electrice: Dispozitivul Scrambler genereaza impulsuri electrice care sunt transmise prin electrozi catre nervi. Aceste impulsuri sunt adaptate individual pentru fiecare pacient si sunt proiectate pentru a imita semnale non-dureroase.

Crearea confuziei in creier: Impulsurile non-dureroase generate de dispozitivul Scrambler ajung la creier si genereaza ”confurzie” receptoarelor de durere. Aceasta determina creierul sa perceapa senzatii non-dureroase in loc de durere. Sedinte periodice de terapie: Terapia Scrambler consta intr-o serie de sedinte care se desfasoara in decursul catorva saptamani. Numarul si frecventa sedintelor pot varia in functie de nevoile si raspunsul individual al pacientului. Terapia Scrambler poate fi eficienta intr-o varietate de situatii de durere cronica neuropata. Aceasta poate fi considerata atunci cand alte tratamente pentru durerea cronica neuropata nu au avut succes sau cand tratamentele conventionale prezinta efecte secundare semnificative. Afectiuni in care terapia Scrambler poate fi eficienta:

Nevralgia postherpetica: Aceasta este o durere cronica care apare in urma unei infectii cu virusul herpes zoster. Terapia Scrambler poate ajuta la gestionarea si reducerea durerii asociate cu aceasta afectiune. Neuropatia diabetica: Persoanele cu diabet pot dezvolta neuropatie diabetica, o afectiune care implica leziuni nervoase si durere cronica. Terapia Scrambler poate oferi alinare si imbunatatire a simptomelor in aceste cazuri.

Sindromul de durere regionala complexa (SDRC): Terapia Scrambler poate fi eficienta in tratamentul durerii cronice asociate cu SDRC, o afectiune care provoaca durere persistenta si schimbari ale temperaturii si texturii pielii. Neuralgia de trigemen: Aceasta este o afectiune care provoaca dureri intense si scurte in zona fetei. Terapia Scrambler poate fi utila in controlul si reducerea episoadelor de durere. Neuropatia periferica: Terapia Scrambler poate fi eficienta in tratarea durerii cronice neuropate asociate cu leziuni ale nervilor periferici. Terapia Scrambler are ca scop ameliorarea durerii cronice neuropate prin intermediul stimularii electrice a nervilor specifici si inlocuirea semnalelor de durere cu semnale non-dureroase. Iata cum functioneaza terapia Scrambler pentru a ameliora durerea:

Transmiterea semnalelor non-dureroase: Dispozitivul Scrambler genereaza impulsuri electrice non-dureroase si le transmite prin intermediul electrozilor plasati pe piele in zonele dureroase sau in apropierea nervilor corespunzatori. Aceste semnale non-dureroase au rolul de a "confuza" creierul si de a inlocui semnalele de durere. Crearea confuziei in creier: Impulsurile non-dureroase generale de dispozitivul Scrambler ajung la creier si perturba sau modulau semnalele de durere. Acest lucru poate determina creierul sa perceapa senzatii non-dureroase in loc de durere.

Reeducarea sistemului nervos: Prin utilizarea repetata a terapiei Scrambler, se poate produce o reeducare a sistemului nervos. Scopul este de a schimba modul in care creierul percepe si raspunde la semnalele de durere, reducand astfel intensitatea si frecventa durerii resimtite. Terapia Scrambler este conceputa pentru a fi individualizata pentru fiecare pacient in functie de tipul si localizarea durerii. Nivelurile de intensitate ale impulsurilor electrice pot fi ajustate pentru a se potrivi tolerantei si necesitatilor fiecarui pacient. Desi rezultatele pot varia de la persoana la persoana, mai jos sunt redate cateva dintre beneficiile potentiale ale terapiei Scrambler:

Reducerea durerii: Scopul principal al terapiei Scrambler este de a reduce intensitatea si frecventa durerii cronice neuropate. Prin inlocuirea semnalelor de durere cu semnale non-dureroase, terapia Scrambler poate contribui la diminuarea simptomelor dureroase si la imbunatatirea calitatii vietii. Ameliorarea simptomelor asociate: Pe langa reducerea durerii, terapia Scrambler poate ajuta si la ameliorarea altor simptome asociate cu durerea neuropata, cum ar fi senzatia de arsura, furnicaturi, amorteala sau hipersensibilitate in zona afectata.

Reducerea necesitatii de medicamente pentru durere: Prin obtinerea unui control mai bun al durerii, terapia Scrambler poate permite pacientilor sa reduca sau sa evite utilizarea medicamentelor pentru durere, precum analgezicele opioid sau medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Aceasta poate fi benefica pentru a evita efectele secundare si dependenta asociate cu anumite medicamente.

Imbunatatirea calitatii vietii: Reducerea durerii si a simptomelor asociate prin terapia Scrambler poate duce la o imbunatatire semnificativa a calitatii vietii. Pacientii pot resimti o crestere a confortului si a capacitatii de a se angaja in activitatile de zi cu zi, de a dormi mai bine si de a-si mentine starea de bine generala. Absenta efectelor secundare semnificative: Terapia Scrambler este considerata o terapie non-invaziva si, in general, nu sunt raportate efecte secundare semnificative. Acest aspect poate fi o alternativa atractiva pentru pacientii care doresc sa evite sau sa reduca utilizarea medicamentelor cu potentiale efecte secundare.

Hipospadias: Tot ce trebuie sa stiti despre aceasta afectiune

Hipospadiasul este un defect congenital care este definit ca o malformatie a uretrei masculine, care este anormal localizata in extremitatea inferioara a glandului, in fata inferioara a penisului sau la unirea penisului cu scrotul. Severitatea hipospadiasului va depinde de locatia deschiderii uretrale. In orice caz, barbatul va avea probleme in a avea contact sexual si respectiv in a ejacula, astfel incat sarcina va fi in mod natural complicata.

In general, hipospadiasul este, de asemenea, asociat cu o malformatie a preputului si cu o curbura a penisului spre burta. Acest tip de penis se numeste penis curbat congenital. Din cauza acestei curburi, hipospadias este considerat a fi o cauza a disfunctiei sexuale, deoarece poate face, din punct de vedere mecanic, imposibil actul sexual. In plus, ca urmare a pozitiei anormale a deschiderii uretrale, ejacularea in vagin este de asemenea impiedicata.

Frecventa debutului afectiunii este de aproximativ 1 si 8 copii nou-nascuti din 1000. Hipospadias are consecinte atat estetice, cat si functionale. Odata ce copilul este mai mare, aceasta malformatie poate provoca chiar consecinte psihologice. Pe de alta parte, hipospadiasul poate fi uneori insotit de un alt tip de malformatii care pot compromite fertilitatea masculului, cum ar fi criptorchidismul, ar trebui exclusa prezenta testiculelor ascunse si chiar diagnosticul de ambiguitate sexuala sau pseudohermafroditism.

Bibliografie:

1. Gold R.; Kappos L.; Arnold D.L.; et al. (September 20, 2012). "Placebo-Controlled Phase 3 Study of Oral BG-12 for Relapsing Multiple Sclerosis". N Engl J Med. 367 (12): 1098–1107; 

2. "Scientists look to cut cow flatulence". phys.org. March 21, 2008. Volhard, J. "Darstellung von Maleinsäureanhydrid" Justus Liebig's Annalen der Chemie 1892, volume 2019;

3. Llica, R-A., Kloetzer, L. and Galaction,A-I. Fumaric acid: production and separation. Biochemistry Letters, 2018;

4. Das, R.K., Brar, S.K., and Verma, M. Fumaric acid: production and application aspects. In: Brar SK, Sarma SJ, Pakshirajan K (eds) Platform chemical biorefinery: future green chemistry, Elsevier, Amsterdam, (2016);

Articole similare
Uleiul de krill: Beneficii pentru organism datorita continutului de acizi grasi de tip Omega 3 si Omega 6 Uleiul de krill: Beneficii pentru organism datorita continutului de acizi grasi de tip Omega 3 si Omega 6

Uleiul de krill este sursa cunoscuta de acizi grasi Omega-3. Se extrage din tesut de animale marine, si ulterior se pune in capsule moi. Ingredientele active din uleiul de krill sunt acizii grasi Omega-3, acidul eicosapentaenoic (EPA) si acidul docosahexaenoic (DHA). EPA este cunoscut pentru efectele sale antiinflamatorii, pentru reducerea simptomatologiei depresiei, problemelor de la menopauza, iar DHA este recunoscut pentru imbunatatirea si mentinerea sanatatii cerebrale, oculare, dar si pentru reducerea nivelului trigliceridelor.

21 iunie 2023
Edited 12 octombrie 2023
citește articolul
Util: Cum se acorda primul ajutor in caz de entorse si intinderi musculare Util: Cum se acorda primul ajutor in caz de entorse si intinderi musculare

In timpul sportului, accidentarile sunt frecvente. Insa aceste evenimente neplacute pot aparea in multe situatii diferite. Oricat de atenti ne dorim sa fim, riscam intotdeauna sa suferim o cadere, o lovitura sau o entorsa, de exemplu. Printre cele mai frecvente astfel de lucruri se numara entorsa gleznei, intinderile musculare, dislocarile si fracturile. Este important sa stim cum sa actionam in aceste cazuri, deoarece acordarea primului ajutor in entorsele gleznei face parte si din procesul de recuperare dupa accidentare. 

21 iunie 2023
Edited 22 iunie 2023
citește articolul
Insomnia: Cum o recunosti, tratamente naturiste care o pot elimina Insomnia: Cum o recunosti, tratamente naturiste care o pot elimina

Cauzele sindromului de oboseala cronica nu se cunosc, insa s-ar putea sa fie vorba de virusuri, de sistemul imunitar slabit, de probleme cu hormonii, de stres in exces. Simptomele tipice sunt oboseala severa, problemele de concentrare, ameteli si dureri frecvente. Scade si tensiunea arteriala, apar palpitatii, respiratie ingreunata, scurtata, se manifesta alergiile, sensibilitatea la lumina, mirosuri, sunete. Sistemele digestiv si urinar vor avea de suferit si ele, la fel si cel imunitar.

20 iunie 2023
citește articolul

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 9 total

Pagina