Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Util: Cum alegi incalzitoarele de biberoane. La ce trebuie sa fim atenti

Util: Cum alegi incalzitoarele de biberoane. La ce trebuie sa fim atenti

Postat in: Mama si copilul
Data publicării: 6 iulie 2023

Incalzitoarele de biberoane sunt dispozitive special create cu scopul de a incalzi laptele sau formula pentru bebelusi intr-un mod cat mai rapid si convenabil din punct de vedere al timpului. Acestea sunt utilizate pentru ca parintele sa se asigure ca lichidul se afla la o temperatura adecvata pentru administrarea acestuia copilului. Multumita acestui dispozitiv, s-a renuntat la metodele traditionale, spre exemplu incalzirea intr-un vas cu apa calda ori sub jet de apa calda.

Aproape toate incalzitoarele de biberoane au in componenta un rezervor de apa si un element de incalzire interna. Modul lor de functionare se bazeaza pe incalzirea apei din rezervor, iar apoi asezarea sticlei cu lapte sau a biberonului pentru a se incalzi la o temperatura optima. Multe dintre incalzitoarele de biberoane vin cu o setare prestabilita de a stabili temperatura pe care doriti ca lichidul sa o aiba dupa utilizare a dispozitivului, in functie de preferintele fiecarui adult. Incalzitoarele de biberoane functioneaza fie prin conectarea la o priza, fie cu ajutorul bateriilor, acest lucru fiind benefic pentru parintii care calatoresc dar si pentru cei care stau acasa.

Ce tipuri de incalzitoare de biberoane exista?

Ca in cazul multor altor dispozitive, exista o varietate pe piata cand vine vorba de incalzitoare de biberoane. Printre cele mai intalnite tipuri sunt urmatoarele:

Incalzitoarele de biberoane pe baza de abur - Tipul acesta de incalzitor utilizeaza aburul creat cu scopul de a incalzi laptele sau formula. Acestea pot prezenta un rezervor separat pentru apa, sau chiar pot fi conectate direct la o sursa de apa curenta. Cu ajutorul aburului, incalzirea lichidului se face rapid si uniform.
Incalzitoarele de biberoane cu incalzire electrica - Incalzitoarele acestea sunt echipate cu un element de incalzire electrica intern, care are ca rol incalzirea apei intr-un rezervor. Biberoanele sunt asezate in rezervorul cu apa cu scopul de a se incalzi lichidul din interiorul lor in mod treptat si uniform.
Incalzitoarele de biberoane portabile - Tipul acesta de incalzitor a fost conceput pentru a fi usor de transportat si folosit in timpul calatoriilor.  Acestea pot fi incarcate la priza, sau pot functiona cu ajutorul bateriilor, ori chiar cu ajutorul unui port USB.  Acestea sunt cele mai avantajoase pentru parintii care sunt mereu in deplasare impreuna cu ai lor copii.
Incalzitoarele de biberoane cu functii multiple - Datorita nevoilor multiple are unui copil au aparut incalzitoarele de biberoane cu functii multiple. Cateva dintre aceste functii pot fi incalzirea, sterilizarea si dezghetarea. Acestea nu sunt utile doar copilului, ci si pentru adultii care vor sa mentina o igiena corespunzatoare pentru bebelusul lor.
Incalzitoarele de biberoane pentru masina - Tipul acesta de incalzitor a fost inventat special pentru a fi utilizat in masina. Se conecteaza la priza pentru bricheta a masinii, astfel incalzind in mod eficient  biberoanele pe timpul unei calatorii.
Este absolut necesar ca inainte de a utiliza un incalzitor de biberoane sa cititi cu mare atentie instructiunile furnizate de catre producator, pentru a urma cu atentie indicatiile pentru utilizarea acestuia. Acest lucru se face pentru a va asigura ca il folositi in mod corect si in siguranta, dar si pentru ca fiecare incalzitor vine cu propriile specificatii.

Cum sa folositi un incalzitor de biberon in siguranta?

Pentru a evita factorii de risc si pentru a va asigura ca folositi incalzitoarele de  biberon in mod corect, este indicat sa urmariti acesti pasi:

Cititi cu atentie instructiunile furnizate de catre producator - In functie de modelul pe care il utilizati pentru a incalzi biberonul, acesta vine cu propriile specificatii. Astfel, pentru a va asigura ca il folositi in mod corect este absolut necesar sa cititi cu atentie instructiunile.
Pregatiti incalzitorul­ - Inainte de a utiliza incalzitorul, asigurati-va ca aceasta este curat si in stare perfecta de functionare. In continuarea pregatirii, verificati daca in rezervor este suficienta apa, incarcati-l cu baterii, in cazul in care acesta functioneaza pe baza de baterii, sau conectati-l la o sursa de curent.
Masurati lichidul - Pentru a masura lichidul pe care doriti sa-l incalziti este indicat sa folositi un recipient masurator sau o cana pentru a masura cantitatea corecta.
Alegeti setarile - In cazul in care incalzitorul pe care il folositi dumneavoastra are optiuni de setare a temperaturii sau a perioadei de incalzire, in functie de nevoile si preferintele pe care le aveti dumneavoastra si bebelusul, puteti sa le ajustati.

Plasati biberonul - Dupa ce ati ajustat setarile, pozitionati biberonul sau sticla cu lapte sau formula in rezervorul incalzitorului. Inainte de a porni incalzitorul verificati stabilitatea pozitiei in care ati asezat biberonul sau sticla, cu scopul de a evita rasturnarea in timpul incalzirii. Porniti incalzitorul - In functie de tipul de incalzitor de biberon pe care il utilizati, acesta trebuie pornit. Spre exemplu, exista incalzitoare care se pornesc pe baza unui buton, apoi se incalzesc aproape instantaneu, ori in cazul in care acesta este pe abur durata ca aburul sa fie generat poate fi de cateva minute.

Asteptati si monitorizati - Dupa ce ati pornit incalzitorul, lasati biberonul in rezervor pentru a se incalzi toata perioada indicata pe instructiunile oferite de catre producatorul dispozitivului pe care il utilizati. Monitorizati intreg procesul de incalzire cu scopul de a va asigura ca temperatura la care va ajunge lichidul pe care urmeaza sa il administrati copilului este una potrivita.
Verificati temperatura - Indiferent de cat de nou este dispozitivul pe care il folositi dumneavoastra, intotdeauna inainte de a hrani copilul cu lichidul incalzit cu ajutorul incalzitorului, verificati temperatura lichidului. Acest lucru se poate face fie prin picurarea catorva picaturi pe incheietura mainii, fie prin gustarea cu atentie a acestuia.

Inchideti sau opriti incalzitorul - Odata ce ati terminat de folosit incalzitorul, acesta trebuie inchis sau oprit in functie de instructiunile de utilizare ale acestuia. Incalzitorul trebuie deconectat de la sursa de curent, in cazul in care aceasta nu este pe baza de baterii. In egala masura, inainte ca acesta sa fie din nou utilizat sau sa fie depozitat, dispozitivul trebuie sa fie lasati sa raceasca in mod corespunzator.

Cele mai bune combinatii de alimente. Alimentatie bebelusi de 6 luni

Pentru inceput, bebelusul tau are nevoie doar de o cantitate mica de hrana solida, o data pe zi, la o ora pe care o stabilesti. Ideal ar fi ca hrana solida sa o primeasca fie dupa ora 11 in intervalul 11 - 15 pana la somnul de pranz fie in intervalul 15 - 17, niciodata dupa ora 17 mai ales ca sunt alimente noi si sa aiba timp stomacul sa le proceseze si sa se obisnuiasca cu ele.

La inceput se recomanda combinatii de alimente lejere. Altfel spus, cand vorbim de alimentatie bebelusi de 6 luni vornim practic de preparate pasate la blender si putin fierte/coapte precum pastarnac, broccoli, cartofi, igname, cartofi dulci, morcov, mar sau pere amestecate, piure sau moi fierte. Puteti incerca si orez pentru bebelusi amestecat cu laptele obisnuit al bebelusului. 

Este important sa introduceti alimente care pot declansa reactii alergice pe rand, in cantitati foarte mici, astfel incat sa puteti observa orice reactie. Aceste alimente pot fi introduse de la aproximativ 6 luni ca parte a alimentatiei bebelusului tau, la fel ca orice alte alimente precum: lapte de vaca (in gatit sau amestecat cu alimente), oua, alimente care contin gluten, inclusiv grau, orz si secara, nuci si alune (serviti-le zdrobite sau macinate), seminte (serviti-le zdrobite sau macinate), soia, peste fara oase.

La ce trebuie sa fim atenti cand trecem la alimentatia diversificata

Bibliografie:

1. Broccoli and cruciferous vegetables: Reduce overall cancer risk. (2019);

2. Chambial S, et al. (2013). Vitamin C in disease prevention and cure: An overview. Choking prevention. (2019);

3. Green peas. (2020). Greer FR, et al. (2005). Infant methemoglobinemia: The role of dietary nitrate in food and water;

4. Spill MK, et al. (2019). Repeated exposure to food and food acceptability in infants and toddlers: A systematic review;

Articole similare
Nutritie: Ash Gourd sau pepenele de iarna, cum se consuma acest fruct Nutritie: Ash Gourd sau pepenele de iarna, cum se consuma acest fruct

100 de grame de pepene de iarna vor contine: 13 calorii, mai putin de 1 g de proteine, 3 g carbohidrati, 3 g fier, mai putin de 1 g grasimi, zinc, 6% din doza zilnica necesara, vitamina C, 14% din doza zilnica recomandata, riboflavine, 8% din doza zilnica recomandata, sodiu 111 mg, potasiu 6 mg, calciu 19 mg, magneziu 10 mg.

4 aprilie 2023
Edited 4 aprilie 2023
citește articolul
Nutritie: Beneficiile consumului de Momordica. Contraindicatii Nutritie: Beneficiile consumului de Momordica. Contraindicatii

Pepenele amar Momordica este un aliment minune pentru sanatatea ta, are multa vitamina A si C, numerosi nutrienti esentiali care iti vor ajuta organismul sa functioneze corect si sa se descurce in orice fel de situatie. Originile sale tropicale si legatura stransa cu zucchini, dovleac, castravete il fac sa fie si mai interesant.

4 aprilie 2023
Edited 4 aprilie 2023
citește articolul
Nopalul: O leguma care seamana cu un cactus, cum se poate consuma Nopalul: O leguma care seamana cu un cactus, cum se poate consuma

Astazi simbol al Mexicului, nopalul apare si pe steagul national, se consuma zilnic si este privit ca o leguma extrem de versatila in bucatarie. Pe toate strazile din Mexic vei gasi nopal facut la gril, fript, la care se adauga un pic de jalapeño pepper, se pune in salate, este garnitura perfecta pentru preparatul principal dintr-un meniu.

4 aprilie 2023
Edited 5 aprilie 2023
citește articolul

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 9 total

Pagina
Top 10 cele mai citite articole
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Cimbrisorul este o planta apreciata pentru calitatile sale curative. Creste spontan si poate fi usor recunoscut dupa mirosul aromat. Este bogat in taninuri, substante amare, flavonoizi si numerosi acizi organici. Astfel, infuzia de cimbrisor este folosita frecvent in afectiuni precum cele nervoase....
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminicele functioneaza prin oprirea unei substante numite histamina care afecteaza celulele din organism. Histamina este o substanta chimica eliberata atunci cand organismul detecteaza ceva daunator, cum ar fi o infectie.
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Pielea reprezinta 16% din greutatea totala a corpului. Mai mult decat atat, in mod surprinzator, pana la 50 000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect.
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de smochine sunt nenumarate avand in vedere ca vorbim despre un fruct deosebit de complex. Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de...