Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Ce aleg? Lapte sau crema pentru protectie solara?

Ce aleg? Lapte sau crema pentru protectie solara?

Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 14 iunie 2017 Ultima actualizare: 11 ianuarie 2023

Folosirea produselor cu protectie solara este obligatorie nu doar atunci cand suntem la plaja, ci de fiecarea data cand ne expunem razelor solare. Cu toate acestea, conform Academiei Americane de Dermatologie, continua sa existe persoane care nu stiu sa foloseasca in mod corect produsele cu factor de protectie solara.

Diferenta dintre lapte si crema cu protectie solara

Diferenta dintre laptele si crema cu protectie solara este legata de gradul de vascozitate al acestora care determina usurinta aplicarii, prin urmare, si eficienta. Insa, din punctul de vedere al protectiei solare, nu exista un factor care sa faca diferenta. Este important, indiferent de produsul ales, ca acesta sa aiba factor de protectie solara si filtru complet contra radiatiilor. Pentru primele zile de plaja, dar si pentru protectia eficienta a pielii copiilor, se recomanda alegerea unui produs cu SPF50 sau SPF50+. Ulterior, in functie de gradul de expunere la soare, adultii pot scadea factorul de protectie solara, insa, pentru mentinerea eficientei, acesta nu trebuie sa scada sub SPF20. De asemenea, un alt factor decizional este filtrul de protectie contra razelor ultraviolete care trebuie sa aiba spectru complet, atat pentru protectie UVA cat si UVB.

Avantajele laptelul de protectie solara

Laptele solar, fiind mai lichid, se aplica mai usor pe piele si, un aspect foarte important, reuseste sa acopere mult mai bine suprafata acesteia. In plus, se absoarbe mult mai repede in piele, nu este uleios, textura sa nu devine lipicioasa si nu lasa urme albe la suprafata, fiind mai usor tolerat de catre copii. Aceste avantaje fac ca laptele solar sa poata fi aplicat nu doar la plaja ci si de fiecare data cand se iese in natura.

Laptele solar: mod de folosire

Pentru o eficienta sporita se recomanda ca laptele solar sa fie aplicat inainte de expunerea la soare cu cel putin 20 de minute, astfel incat substantele active sa aiba timp sa intre in piele si sa formeze filtrul de protectie adecvat, si sa fie reaplicat la fiecare ora. De asemenea, este obligatorie reaplicarea laptelui de protectie solara de fiecare data cand se iese din apa. Se foloseste o cantitate generoasa de lapte astfel incat pielea sa fie acoperita integral si se maseaza usor pana la absorbtia completa.

 

 

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 9 total

Pagina