Dureri de articulatii si oase: cauze si tratament
Durerile de articulatii si oase sunt foarte comune, pot afecta pe oricine, insa, cu precadere se manifesta la persoanele cu varsta inaintata. Articulatiile reprezinta zonele unde oasele se unesc si afectarea acestora se numeste, in termeni medicali, artralgie. Durerile articulare, desi nu intotdeauna necesita control medical, pot provoca un disconfort major persoanei si pot impiedica desfasurarea normala a activitatilor zilnice.
Cauzele durerilor articulare
Printre cele mai comune cauze ale durerilor de articulatii se numara osteoporoza, osteomielita, artrita, osteoartrita, poliartrita reumatoida, guta, lupusul eritematos sistemic, bursita si tendinita, insa exista si alti factori de risc ca, de exemplu, traumatismele, entorsele sau afectiunile ligamentelor si tendoanelor. De asemenea, o boala care se manifesta prin dureri la nivelul articulatiilor este cancerul. Pe de alta parte, o serie de infectii pot afecta articulatiile, in aceasta categorie intrand gripa, pojarul, oreionul, varicela sau hepatita. Reumatismul afecteaza sistemul osos, iar una dintre repercusiuni este disconfortul articular. Persoanele care sufera de obezitate sunt mult mai predispuse aparitiei durerilor articulare din cauza presiunii mari si constante care apasa pe oase.
Suplimente alimentare pentru articulatii
Articulatiile faciliteaza flexibilitatea si mobilitatea corpului uman, prin urmare sunt intens expuse efortului si presiunii. Pentru prevenirea agravarii simptomelor se recomanda administrarea suplimentelor alimentare pentru articulatii. Acestea au o compozitie creata special pentru ameliorarea disconfortului si intarirea intregului sistem osteomuscular, cu repercusiuni pozitive asupra sistemului nervos. Suplimentele alimentare pentru articulatii au puternice efecte antioxidante si antiinflamatorii si, in plus, sprijina imunitatea intregului organism.
Tratament pentru articulatii dureroase
Suplimente alimentare destinate ameliorarii durerilor osoase si de articulatii sunt cea mai eficienta si rapida metoda de tratament, alaturi de analgezicele si antiinflamatoarele capsule sau sub forma de gel. In acelasi timp, miscarea fizica usoara facuta cu regularitate, baile fierbinti, masajul de relaxare, streatching-ul si odihna contribuie la imbunatatirea starii generale. In cazul durerilor de articulatii si oase se recomanda tratamentele balneare, bai de sare si namol, dar si terapiile complementare cu ultrasunete, laser sau raze infrarosii. Daca articulatia devine complet imobila, apar umflaturi si deformari la nivelu sau, se recomanda consultul unui medic de specialitate.