Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Igiena intima: Ce sunt slipii menstruali, cum se pot folosi

Igiena intima: Ce sunt slipii menstruali, cum se pot folosi

Data publicării: 28 iunie 2023 Ultima actualizare: 29 iunie 2023

In Romania s-a lansat prima colectie de costume de baie cu slipi menstruali, 100% sustenabila. Produsele sunt realizate 100% in Romania de catre un brand romanesc.  Costumele de baie si slipii menstruali sunt proiectate cu o deosebita atentie la detalii din materiale reciclate si impermeabile si cu protectie de pana la 50 UV. Vorbim practic de costume de baie unice care combina perfect stilul vestimentar adaptat unei tinute estivale la plaja si functionalitatea sa in cazul perioadelor de ciclu menstrual.

“Costumele de baie sunt o alegere perfecta pentru adolescente sau femei adulte cu menstruatie usoara pana la moderata, sau care au dereglari menstruale in perioada concediilor. De acum va puteti bucura de momentele petrecute la piscina sau la mare, fara grija menstruatiei! Chilotii de inot menstruali absorb scurgerile menstruale si ajuta in cazul incontinentei usoare – in apa si in afara ei – si nu necesita utilizarea unui tampon. ” - Narcisa Christiansen, owner Femi.eko, compania care produce slipii menstruali.

Colectia de costume de baie are la baza o tehnologie speciala si este realizata din tesaturi reciclate pentru a reduce utilizarea materiilor prime si a deseurilor si pentru a asigura un bronz sanatos are protectie  de la 30 la 50 impotriva razelor ultraviolete. Cu un design modern si inovator, colectia din care puteti alege, in functie de personalitate si preferinte este compusa din urmatoarele produse: 7 modele de slipi cu mai multe variante de culoare; un sutien de baie reversibil, impermeabil cu uscare rapida si rezistent la soare si clor si 2 costume de baie intregi.

Modelele similare cu lenjeria de corp, dar special concepute pentru a absorbi fluxul menstrual si pentru a preveni scurgerile in timp ce sunteti in apa, ofera confort si incredere in perioada menstruatiei. In functie de model si de nevoi, costumele ofera protectie diferita, de aceea se recomanda intotdeauna verificarea capacitatii de absorbtie a costumului de baie. Majoritatea costumelor de baie pentru menstruatie pot inlocui intre doua pana la trei tampoane de flux menstrual.

Costumele de baie cu absorbtie mai mare sunt ideale daca aveti o perioada mai grea sau petreceti o zi lunga la piscina, in timp ce un costum de baie cu absorbtie mai mica poate fi folosit ca rezerva pentru alte produse de menstruatie, cum ar fi discurile sau cupele menstruale, sau il puteti purta in zilele cu flux moderat. Ideala pentru lectii de inot, distractie la piscina, bronz perfect la plaja, vacante fara stres si fara a sacrifica stilul personal sau moda, colectia de costume de baie menstruale este aliatul perfect.

Cauze care pot determina dereglari ale menstruatiei. Cand se recomanda slipii menstruali

Una dintre cele mai comune probleme in cazul femeilor care se confrunta cu dereglari ale menstruatiei are o legatura directa cu factorii de stres si cu stresul in sine de la job, din viata personala. Stresul cronic va poate elimina hormonii, va poate schimba rutina zilnica si chiar va poate afecta partea creierului responsabila de reglarea menstruatiei: hipotalamusul. In timp, stresul poate duce la imbolnavire sau la cresterea sau pierderea brusca in greutate, toate acestea putand afecta ciclul dumneavoastra.

Stresul cronic poate determina, de asemenea, alte afectiuni care pot periclita starea de sanatate asa ca abordarea acestuia singur sau cu ajutorul unui profesionist medical este o parte importanta pentru ca sistemul endocrin sa revina la normal si sa nu mai apara dereglari hormonale.

Un factor la fel de important este indicele de greutate. Persoanele care au tulburari de alimentatie, cum ar fi anorexia nervoasa sau bulimia, pot prezenta nereguli in ciclul lor. Pierderea prea multa in greutate poate provoca perioade neregulate si poate chiar sa va opreasca ciclul complet. Acest lucru se datoreaza faptului ca lipsa de grasime corporala poate opri ovulatia. Dietele sunt bune daca vrei sa slabesti, dar e important sa consulti un nutritionist inainte de a slabi prea brusc pentru ca risti sa iti expui organismul la dereglari hormonale.

Tot ce ai nevoie sa afli despre dereglarile menstruatiei

Bibliografie:

 Brandl E, Mirzaghaderi, "The evolution of meiotic sex and its alternatives". Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences. Proc Biol Sci.2016;
 Monterrosa-Castro A, Romero-Pérez I, Marrugo-Flórez M, Fernández-Alonso AM, Chedraui P, Pérez-López FR,2012;
"Quality of life in a large cohort of mid-aged Colombian women assessed using the Cervantes Scale". Menopause, 2021;
 Chedraui P, Pérez-López FR, Mendoza M, Leimberg ML, Martínez MA, Vallarino V, Hidalgo L "Factors related to increased daytime sleepiness during the menopausal transition as evaluated by the Epworth sleepiness scale", 2015;

 

Articole similare
Igiena intima: Cum apare candidoza vaginala, metode de tratament Igiena intima: Cum apare candidoza vaginala, metode de tratament

Candidoza este direct influentata de schimbarile pe care le facem in dieta, pentru care organismul depunde eforturi importante de adaptare.

1 februarie 2023
Edited 1 februarie 2023
citește articolul
Igiena intima: De ce infectiile urinare sunt mai frecvente la femei decat la barbati Igiena intima: De ce infectiile urinare sunt mai frecvente la femei decat la barbati

Infectiile urinare sunt printre cele mai raspandite infectii bacteriene si pot afecta orice parte a sistemului urinar, de la uretra la vezica urinara si plamani. In general, sistemul imunitar elimina aceste bacterii, insa atunci cand agentii patogeni trec de sistemul nostru de aparare, se inmultesc necontrolat si duc la aparitia infectiilor.

30 ianuarie 2023
Edited 31 ianuarie 2023
citește articolul
Acidul lactic: Beneficii pentru piele, esential in igiena intima Acidul lactic: Beneficii pentru piele, esential in igiena intima

Acidul lactic, cunoscut popular si ca acid laptic este un acid organic slab, care joaca un anumit rol in anumite procese biochimice. Are un rol decisiv in anumite procese de fermentatie, la producerea unor alimente pe baza de lapte, iaurt, chefir, urda, branza. Totodata, in zona dermatocosmetica este folosit pentru reglarea florei microbiologice din zona intima si ajuta la echilibrarea ph-ului pielii.

18 aprilie 2022
Edited 6 februarie 2023
citește articolul

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 9 total

Pagina
Top 10 cele mai citite articole
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Cimbrisorul este o planta apreciata pentru calitatile sale curative. Creste spontan si poate fi usor recunoscut dupa mirosul aromat. Este bogat in taninuri, substante amare, flavonoizi si numerosi acizi organici. Astfel, infuzia de cimbrisor este folosita frecvent in afectiuni precum cele nervoase....
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminicele functioneaza prin oprirea unei substante numite histamina care afecteaza celulele din organism. Histamina este o substanta chimica eliberata atunci cand organismul detecteaza ceva daunator, cum ar fi o infectie.
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Pielea reprezinta 16% din greutatea totala a corpului. Mai mult decat atat, in mod surprinzator, pana la 50 000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect.
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de smochine sunt nenumarate avand in vedere ca vorbim despre un fruct deosebit de complex. Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de...