The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Data publicării: 10 februarie 2020
Ultima actualizare:
6 februarie 2023
Fierul este unul dintre mineralele importante pentru organismul uman și este bine când în sânge găsim fier și alte minerale. Se știe că deficiența de fier poate duce organismul spre diferite forme ale anemiei feriprive, o boală cu multiple fațete.Totodată, organismul uman nu este sănătos nici în cazul unui exces de fier pentru că acesta se depune în organe și în alte părți ale organismului. Trebuie reținut faptul că fierul a fost și este important pentru sănătatea noastră. Fierul ca și mineral nu e altceva decât o substanță anorganică cu structură simplă care, la nivel molecular ajută la realizarea unor funcții esențiale pentru corpul omenesc.
Cum interacționează corpul uman cu fierul?
Corpul uman poate metaboliza fierul în trei moduri: asimilare, distribuire și eliminare. În plus, se știe deja că maxim doar 10% din cantitatea de fier care ajunge în organism prin diferite fructe și legume poate fi resorbit, iar necesarul zilnic este de peste 2 mg pentru un om adult. În acest context e bine să suplimentăm diferența cu suplimente precumAtrifer LDS Forte.
Importanța fierului în dietă
Fierul ajută la fixarea oxigenului și îl întâlnim cu preponderență în hemoglobină (pigmentul celulelor roșii) și mioglobină. Hemoglobina are rolul de a transporta moleculele de oxigen din plămâni prin tot sistemul sanguin, iar Mioglobina este cea care transporta oxigenul la toți mușchii.
Prin oxigenarea în parametrii normali a țesuturilor este menținută dezvoltarea armonioasă a sistemului imunitar, sănătatea cardiovasculară și dezvoltarea cognitivă. La nivelul sistemului nervos fierul are funcții multiple precum cele din procesul de formare a stratului de mielina și a rețelelor neuronale, de formare și funcționare a sistemului dopaminergic, în aportul de oxigen la creier. Restul articolului în publicația răsunetul.ro!
Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Antihistaminicele functioneaza prin oprirea unei substante numite histamina care afecteaza celulele din organism. Histamina este o substanta chimica eliberata atunci cand organismul detecteaza ceva daunator, cum ar fi o infectie.
Pielea reprezinta 16% din greutatea totala a corpului. Mai mult decat atat, in mod surprinzator, pana la 50 000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de smochine sunt nenumarate avand in vedere ca vorbim despre un fruct deosebit de complex. Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de...
Acest virus este gasit in special la liliacii frugivori (liliacii care se hranesc cu fructe) si poate fi transmis la oameni prin intermediul contactului direct cu fluidele corporale infectate ale animalelor sau prin consumul de produse contaminate de la animale infectate, precum laptele de liliac...