Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00 | Telefon: 0374.471.155
Transport Gratuit pentru comenzile de minim 200 lei in perioada 06-09 iunie Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00 | Telefon: 0374.471.155
Transport Gratuit pentru comenzile de minim 200 lei in perioada 06-09 iunie
Spring va ureaza Paste fericit!
Black Friday la Spring | Comenzi telefonice: 0374.471.155
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Lucrezi mult la birou? Ce trebuie sa stii

Lucrezi mult la birou? Ce trebuie sa stii

Postat in: Sanatatea ta
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 18 octombrie 2019 Ultima actualizare: 12 ianuarie 2023

Din pacate, in societatea moderna, o multime de oameni au un stil de viata sedentar. De la momentele petrecute in masina in trafic, la statul la birou cu orele, de la utilizarea frecventa a liftului si a scarilor rulante in detrimentul scarilor clasice, de la momentele de activitate fizica lasate deoparte pentru serile din fata televizorului, totul duce la sedentarism. Si chiar daca in anii de tinerete acest lucru nu se resimte, odata cu trecerea timpului muschii se atrofiaza mult mai devreme, si incep sa apara problemele. In plus, nu doar sistemul osos si muscular incep sa transmita semnale. Inclusiv creierul are de suferit, pentru ca nu primeste destul oxigen, iar lichidul limfatic care circula prin organism doar prin intermediul miscarii muschilor incepe sa se depoziteze. Astfel celulele mor mai repede si problemele cu memoria vor aparea mai devreme. In acest context, si inima incepe sa sufere, iar riscul de infart este mult mai mare la persoanele sedentare.

Ce afectiuni riscam din cauza sedentarismului?

Osteoporoza - Inactivitatea prelungita poate duce la scaderea densitatii osoase. Membrele vor avea dificultati in a sustine si sprijini structura corpului. Artrita si osteoporoza, caracterizate prin fragilitatea oaselor sunt favorizate de un stil de viata sedentar.

Imbatranire accelerata - Pe masura ce avem timpi in care stagnam foarte mult, telomerii (elemente din compozitia ADN-ului uman) se scurteaza mai repede decat la persoanele active, in concluzie, procesul imbatranirii se accelereaza, iar rata mortalitatii creste. Cercetatorii au descoperit ca stresul influenteaza lungimea telomerilor, iar activitatea fizica reduce nivelul de stres.

Afectarea posturii si a coloanei vertebrale - Statul indelungat pe scaun, in pozitii incorecte si lipsa activitatii fizice vor conduce la slabirea muschilor care sprijina coloana vertebrala, dar si la scurtarea flexorilor soldului si a tendoanelor genunchilor. Principala consecinta este cresterea incidentei durerilor cronice din partea inferioara a spatelui, dar si rigidizarea coloanei vertebrale.

Ce putem face?

Daca am inceput sa avem dureri de spate, dureri lombare, cervicale, in complementaritate cu reflexoterapia, masajul terapeutic este bine sa avem in alimentatie si sublimente care sa ne ajute in procesul de vindecare si eliminare a durerilor. RoboFlex™ este un supliment alimentar pentru coloana vertebrala si spate, conceput si fabricat in Canada, testat stiintific, care, prin componentele sale, are un efect linistitor asupra sistemului nervos ( datorita extractului de Hamei), ajuta la functionarea normala a acestuia (prin intermediul Vitaminei B6 si vitamina C), contribuie la formarea normala a colagenului pentru functionarea normala a oaselor, cartilajelor, contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ si la reducerea oboselii si extenuarii, contribuie la absorbtia/utilizarea normala a calciului si fosforului, la mentinerea sanatatii sistemului osos si a functiei normale a sistemului muscular (prin intermediul vitamina D) si are efecte benefice in caz de oboseala, prin stimularea metabolismului (prin intermediul extractului de Aloe Vera).

 

Iar daca stii ca stai la birou mai mult de 10 ore, ar trebui sa folosesti in completare si o perna ortopedica lombara. O perna pentru scaunul de la birou este cu atat mai buna cu cat are o textura care se adapteaza usor coloanei tale. O perna din spuma cu memorie te poate ajuta sa ai un confort sporit atunci cand lucrezi la birou. E bine sa alegi un produs care ofera suport de la baza coloanei pana in partea central – inferioara a spatelui si care contribuie la mentinerea unei pozitii corecte, eliminand durerile provocate de sederea indelungata pe scaunul de la birou. Perna pentru spate pentru scaunul de birou reduce durerea de spate in mod natural prin asigurarea unei pozitii corecte a coloanei vertebrale.

 

Vrei o solutie rapida pentru momentele cand ai dureri de spate intense? Atunci poti sa folosesti Celadrin unguent Forte , un produs eficient in cazul disconfortului articular, la nivelul coloanei vertebrale sau la nivel muscular. Unguentul poate fi utilizat indiferent de varsta, accelereaza procesul de recuperare in urma leziunilor aparute dupa practicarea anumitor sporturi si nu prezinta reactii adverse. In plus, Celadrin unguent Forte imbunatateste calitatea vietii prin imbunatatirea mobilitatii functiei articulare etc. In compozitia acestui unguent se gaseste o concentratie dubla de acizi grasi esterificati si de mentol.

 

Ce trebuie retinut

Daca va numarati printre persoanele sedentare care au o activitate care depaseste 4 ore pe zi la birou si nu numai, puteti incepe cu exercitii fizice de intensitate moderata, pe care sa le realizati perioade scurte de timp la inceput (10-15 minute). Cu trecerea timpului, ar fi recomandabil sa mariti treptat perioada alocata activitatii fizice si sa cresteti complexitatea exercitiilor fizice.

Dupa fiecare una-doua ore de stat pe scaun, ridicati-va si faceti 10 minute de miscare, indiferent ca este vorba despre mers in ritm alert sau urcatul scarilor. Exista diverse moduri prin care puteti sa faceti miscare pe parcursul unei zile, important este doar sa va doriti sa fiti o persoana mai activa si sa evitati sedentarismul.

Continut recomandat de Spring 

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.