Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Black Friday la Spring | Comenzi telefonice: 0374.471.155
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Nutritie: Cum ajuta consumul de migdale la digestie

Nutritie: Cum ajuta consumul de migdale la digestie

Postat in: Dieta si sport
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 6 martie 2023

Migdalele sunt bogate in nutrienti si au numeroase beneficii pentru sanatate. Sunt bogate in fibre, proteine, vitamine B si R, grasimi sanatoase, fier, calciu, fosfor, printre altele. Servite ca gustare sau la micul dejun, adaugate in iaurt, smoothie-uri, de exemplu, migdalele pot ajuta la mentinerea nivelului de colesterol sanatos (HDL). Migdalele sunt benefice si pentru intarirea oaselor, parului, pielii si inima. Pentru a beneficia pe deplin de proprietatile migdalelor, acestea se vor consuma in stare cruda, adica sa nu fie prajite sau coapte.

Proprietati si beneficii ale migdalei

Din acest fruct se evidentiaza contributia sa de vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B9, E si A, polifenoli si minerale esentiale, cum ar fi calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, cupru, mangan si seleniu. Din acest motiv, specialistii considera ca un aport moderat de migdale consumate zilnic sau in mod regulat este potrivit pentru sanatate, atat timp cat sunteti o persoana sanatoasa. In general, aproximativ 20-25 g reprezinta o cantitate sanatoasa.

Deoarece sunt ambalate cu substante nutritive importante, cum ar fi proteine, grasimi sanatoase, fibre, vitamina E, magneziu si mangan, acesti nutrienti vor ajuta la scaderea colesterolului, la imbunatatirea sanatatii inimii, la controlul greutatii si la reducerea riscului de boli cronice. Continand antioxidanti, migdalele sunt perfecte pentru a combate imbatranirea prematura si pentru a imbunatati sanatatea pielii. In plus, fiind scazute in carbohidrati si bogate in proteine, acest lucru este ceea ce le face o alegere excelenta chiar si pentru vegetarieni si vegani. In cele din urma, consumul de migdale ajuta, de asemenea, la imbunatatirea starii de spirit, a energiei si a concentrarii. Iata cateva dintre beneficii si proprietati ale consumului de migdale:

Bogate in nutrienti - Migdalele sunt bogate in vitamina E, magneziu, fibre, proteine si grasimi sanatoase. Ele contin, de asemenea, cantitati bune de fier, zinc, calciu si vitamina B.
Protejeaza inima - contin grasimi sanatoase, cum ar fi acizii grasi mononesaturati si polinesaturati, care pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol rau si la protejarea inimii.
Imbunatatesc digestia - sunt bogate in fibre, ceea ce poate ajuta la imbunatatirea sanatatii sistemului digestiv si la prevenirea constipatiei.
Pot ajuta la controlul diabetului - Migdalele au un indice glicemic scazut si contin carbohidrati complecsi, ceea ce le face o alegere buna pentru persoanele cu diabet.
Reduc riscul de cancer - Migdalele contin antioxidanti, cum ar fi vitamina E si flavonoidele, care pot ajuta la protejarea celulelor impotriva daunelor si pot reduce riscul de cancer.
Ajuta la mentinerea greutatii sanatoase - pot fi o gustare sanatoasa si satioasa, care poate ajuta la mentinerea greutatii corporale sanatoase.
Promoveaza sanatatea pielii - Migdalele contin vitamina E si alte substante nutritive care pot ajuta la mentinerea sanatatii pielii si la reducerea inflamatiei pielii.
Sursa de energie - Aportul sau in carbohidrati ne ofera energie pentru a face fata sarcinilor zilnice. De asemenea, fierul pe care il contin ne ajuta sa combatem anemia.
Bune pentru inima - Studiile au aratat ca acei oameni care mananca frecvent migdale, adica de cinci ori pe saptamana, au cu 50% mai multe sanse de a reduce riscul de atac de cord si alte boli cardiovasculare.
Beneficii pentru sistemul circulator - Migdalele intaresc si protejeaza peretii arterelor datorita aminoacizilor si acizilor grasi pe care ii contin.
Bune pentru oase si dinti - Datorita continutului ridicat de fosfor si magneziu, migdalele ne ajuta sa avem dinti si oase puternice. De asemenea, au grija de muschii nostri, lupta impotriva anxietatii, iritabilitatii si promoveaza o odihna buna, evitand insomnia. In plus, datorita continutului sau de calciu, migdalele previn osteoporoza.
Bune pentru creier - Cu consumul regulat de migdale, putem creste functia creierului, astfel incat acest organ sa ramana lucid si activ.
Imbunatatirea sistemului imunitar - Zincul continut de migdale imbunatateste functionarea sistemului imunitar, promoveaza cresterea si combate oboseala.
Lupta impotriva radicalilor liberi - Continutul sau de seleniu si vitamina E lupta impotriva radicalilor liberi si ajuta la prevenirea bolilor degenerative.

Au un continut ridicat de antioxidanti - Migdalele sunt bogate in vitamina E, un antioxidant puternic, si doar 30 de grame de migdale acopera pana la 63% din nevoile zilnice. De asemenea, au proprietati antiinflamatorii. Au o contributie importanta de grasimi sanatoase - Mai mult de jumatate din greutatea migdalelor se datoreaza continutului lor de acizi grasi: 65% sunt mononesaturati (cum ar fi uleiul de masline), 26% polinesaturati si mai putin de 10% saturati.

Regleaza tensiunea arteriala
Consumul regulat de migdale ajuta la reglarea tensiunii arteriale, deoarece este o sursa importanta de magneziu, care contribuie, de asemenea, la scaderea presiunii si la scaderea rezistentei vasculare.

Imbunatatesc tranzitului intestinal
Datorita cantitatii bune de fibre si grasimi sanatoase, migdalele contribuie la imbunatatirea tranzitului intestinal, care previne constipatia, diareea, ulcerele stomacale sau hemoroizii, in plus fata de cresterea bacteriilor intestinale benefice.

Previn diabetul
In plus fata de reducerea riscului de boli cardiovasculare, migdalele ajuta la controlul zaharului din sange, deoarece este un aliment cu continut scazut de carbohidrati, dar bogat in grasimi sanatoase, proteine, fibre si magneziu, un mineral care este implicat si in reglarea glucozei din sange.

Mentin o greutate sanatoasa
Cand vine vorba de cautarea unor alimente sanatoase pentru a evita foamea, specialistii considera intotdeauna ca o mana de seminte, in special de migdale este ideala. Migdalele au un continut ridicat de fibre, care au un efect de satietate si imbunatatesc tranzitul intestinal, pe langa faptul ca sunt un aliment cu continut caloric scazut, care ajuta la controlul si pierderea in greutate daca sunt consumate cu moderatie.

Previn imbatranirea prematura
Conform unui studiu, consumul de migdale imbunatateste aspectul pielii, deoarece adancimea ridurilor poate fi redusa la 10%. Acest lucru se datoreaza continutului bogat de vitamina E, un antioxidant care previne oxidarea celulelor si previne imbatranirea prematura, in plus fata de a fi hidrata pielea.

Imbunatatesc starea de spirit
Acest lucru se datoreaza continutului ridicat de magneziu, un mineral care este, de asemenea, utilizat in sinteza serotoninei, care imbunatateste starea de spirit, dar contine, de asemenea, tirozina, un aminoacid care este implicat in producerea de dopamina, asa-numitul "hormon al fericirii".

Reduc colesterolul
Deoarece mai mult de jumatate din grasimile lor sunt sanatoase (65% mononesaturate, 26% polinesaturate) si mai putin de 10% sunt grasimi saturate, consumul de migdale ajuta la reducerea colesterolului rau din sange (LDL), care scade, de asemenea, riscul bolilor cardiovasculare.

In general, consumul de migdale poate aduce numeroase beneficii pentru sanatate si poate fi o gustare sanatoasa si nutritiva. Este important sa consumati migdale in cantitati moderate si sa luati in considerare continutul de calorii, mai ales daca incercati sa mentineti o greutate corporala sanatoasa.

6 beneficii ale laptelui de migdale

Sursa nutritiva – laptele de migdale, desi contine mai multe vitamine si minerale, in special vitamina E, nu este o sursa la fel de bogata de nutrienti ca laptele de vaca. Totusi, produsele imbogatite se apropie destul de mult, prin adaosul de vitamina D, calciu si proteine. Anumite minerale din laptele de migdale nu sunt la fel de bine absorbite ca cele din laptele de vaca, deoarece migdalele contin acizi fenolici, care reduc capacitatea de asimilare a fierului, zincului si magneziului. Din aceste considerente, laptele de migdale nu este o sursa de hrana adecvata pentru copii.

Continut caloric mic – desi migdalele sunt bogate in acizi grasi mononesaturati si au un nivel caloric ridicat, laptele este o bautura slab calorica, dar acest aspect depinde foarte mult de cantitatea de nuci folosite. Acest lucru nu mai este valabil daca in lapte se adauga zahar. Laptele de migdale nu creste nivelul glicemic – atata vreme cat nu are zahar adaugat, este o bautura usoara, ideala pentru persoanele care tin diete sau care trebuie sa-si tina sub control nivelul glicemiei.

Nu contine lactoza – laptele de migdale este un produs vegetal, perfect pentru persoanele care nu pot consuma lapte animal, din cauza intolerantei la lactoza. Intoleranta la lactoza este o conditie medicala, care se manifesta prin balonare, flatulenta, diaree si disconfort abdominal si care apare in urma consumului de produse lactate sau alte alimente ce au lactoza in compozitie.

Laptele de migdale cu formula imbogatita sustine sanatatea sistemului osos – produsele lactate sunt o sursa bogata de calciu, care sustin sanatatea sistemului osos, scazand inclusiv riscul de osteoporoza. Laptele de migdale, pentru a avea aceleasi beneficii, trebuie sa fie imbogatit cu vitamina D si calciu, dar o astfel de formula devine o sursa nutritiva indicata pentru persoanele care au o dieta vegana sau au intoleranta la lactoza. Pe langa intarirea sistemului osos, previne si deficienta de vitamina D.

Laptele de migdale poate reduce riscul de boli cardiovasculare – exista studii care atesta ca aportul regulat de nuci in dieta reduce riscul de boli cardiovasculare, mai ales datorita compozitiei bogate in vitamina E si acizi grasi Omega-3. Se pare ca 66 g de migdale sau ulei de migdale consumate zilnic, timp de 6 saptamani, reduc cu 6% nivelul colesterolului „rau”, LDL, si cu 14% nivelul trigliceridelor, in timp ce cresc cu 6% valoarea colesterolului „bun”, HDL. Aceste schimbari benefice ale profilului lipidic sunt asociate unui risc mai scazut de boli cardiovasculare.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 8 total

Pagina