Pastile de slabit sau regim de slabit?
Una din marile dileme la capitolul slabit este calea prin care pierdem kilogramele in plus, alegem pastilele de slabit sau alegem regimul alimentar? Recomandarea medicilor nutritionisti este adoptarea unui stil de viata sanatos, care sa implice o alimentatie echilibrata si sport, sustinut de pastile de slabit. Cele doua solutii nu se exclud, ci se completeaza.
Avantajele pastilelor de slabit
Pastilele de slabit vin sa corecteze anumite atitudini si obiceiuri gresite vizavi de stilul de viata si, totodata, sa regleze metabolismul si tranzitul intestinal deficitar. Cel mai bun exemplu in acest sens este legat de poftele alimentare. Pastilele de slabit au marele avantaj de a inhiba poftele si de a reduce senzatia constanta de foame. De asemenea, sustin si stimuleaza intreg procesul de pierdere a kilogramelor in plus fara a impune restrictii alimentare severe si, atata timp cat au la baza ingrediente naturale, sunt benefice sanatatii intregului organism. In anumite cazuri sunt mult mai eficiente decat o dieta drastica, care poate provoca dezechilibre nutritionale severe in organism.
Cum slabesti cu pastile?
Mecanismul de slabit actioneaza pe mai multe directii, in principal pastilele de slabit avand la baza proprietati diuretice, purgative si detoxifiante. Exista cazuri cand acestea sunt recomandate de medic si in tratarea anumitor simptome si afectiuni ca, de exemplu, hipertensiunea arteriala, retentia de apa, edemul pulmonar sau constipatia. Pastilele de slabit sunt eficiente pentru accelerarea si reglarea metabolismului si a tranzitului intestinal, stimuland, totodata, arderea grasimilor subcutanate si prevenind aparitia unor straturi noi. De asemenea, favorizeaza eliminarea apei retinute in organism si, implicit, a excesului de sare si toxine, si inhiba poftele alimentare favorizand aparitia rapida a senzatiei de satietate. Exista pastile de slabit ale caror beneficii sunt axate pe imbunatatirea performantelor fizice in urma practicarii sportului, acestea fiind foarte eficiente in reducerea celulitei si infrumusetarea aspectului pielii. Ingredientele pastilelor de slabit trebuie sa fie naturale, pe baza de ceai verde, aloe vera, urzica, papadie, coada-calului, capsaicina, soia, seminte de guarana, acid linoleic conjugat sau L-carnitina.
Efectele pastilelor asupra regimului alimentar
Pastilele de slabit nu trebuie sa inlocuiasca regimul alimentar, ci, prin calitatile lor, trebuie sa-l sustina. Astfel, poftele alimentare nesanatoase pot fi stopate si nevoia de hidratare a organismului poate creste prin stimularea senzatiei de sete. De asemenea, pastilele de slabit pot favoriza adoptarea unui regim alimentar sanatos care va ajuta organismul sa-si echilibreze necesarul de nutrienti pentru o functionare optima. Conform studiilor, senzatia de satietate apare dupa 20 de minute de cand ne-am asezat la masa, iar pastilele de slabit pot favoriza starea, astfel incat sa nu mancam mai mult decat avem nevoie. Un alt efect demn de luat in seama este cresterea nivelului de energie determinat, in mare parte, de eliminarea toxinelor din corp. Cura cu pastile de slabit nu trebuie transformata in obisnuinta, ci trebuie adoptata o perioada limitata de timp, perioada recomandata de producator sau medic. Timpul administrarii este variabil, in functie de ingredientele active ale produsului si calitatile acestora.