Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Sarbatori fericite!
Black Friday la Spring | Comenzi telefonice: 0374.471.155
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Scutece pentru adulti: Cum stii ca ai nevoie de ele, boli asociate cu aceste dispozitive

Scutece pentru adulti: Cum stii ca ai nevoie de ele, boli asociate cu aceste dispozitive

Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 25 mai 2023

Asemeni scutecelor pentru copii, scutecele pentru adulti sunt articole predestinate absorbtiei, create si dimensionate special pentru a fi utilizate de persoanele adulte. De obicei scutecele sunt folosite de persoanele cu probleme de incontinenta urinara sau fecala, sau de persoanele ce sufera de o mobilitate redusa si necesita ajutorul in momentul in care trebuie sa foloseasca toaleta. In general, acestea sunt fabricate cu ajutorul unui material absorbant, cu o capacitate proportionata cu nevoile adultilor. 

Scutecele pentru adulti, se folosesc fie temporar, fie pe termen lung, depinzand de la caz la caz. Spre exemplu acestea pot si utilizate in timpul unei recuperari din urma unei interventii chirurgicale ori a unor probleme medicale temporare sau cornice.

Ce sunt problemele de incontinenta?

Incontinenta este un termen medical ce face referire la incapacitatea de controlare a vezicii urinare sau a intestinelor. Nestapanirea acestora poate duce la scapari involuntare de urina sau de fecale. Aceste probleme pot aparea la persoane de orice varsta, fiind cauzate de diferiti factori, spre instanta: imbatranirea, sarcina, nasterea, afectiuni neurologice sau boli cornice. Exista doua tipuri principale de incontinenta, acestea fiind:

Incontinenta urinara – Aceasta problema apare in momentul in care persoana nu mai poate stapani vezica urinara, lucru ce duce la scurgeri urinare involuntare. Exista mai multe tipuri de incontinenta urinara, printre care se enumera si incontinenta de efort, incontinenta de urgenta si incontinenta mixta. Incontinenta fecala – Aceasta problema apare atunci cand persoana nu poate controla excretia fecalelor. Cateva dintre motivele pentru care apare acest tip de incontinenta sunt daunele nervoase, problemele musculare sau problemele cu tractul intestinal.

Problemele de incontinenta, indiferent de tipul acestora pot fi jenante si sa afecteze psihicul persoanei suferinda. Insa, au aparut de-a lungul timpului diverse modalitati de tratare, cum ar fi, terapia comportamentala, medicamentele, interventiile chirurgicale sau utilizarea de scutece pentru adulti. Toate acestea pot reduce simptomele si pot imbunatati traiul persoanelor afectate.

De ce reprezinta scutecele pentru adulti o solutie eficienta pentru problemele de incontinenta?

Scutecele predestinate adultilor reprezinta o solutie eficienta pentru problemele de incontinenta fiindca scutecele ofera o protectie corecta impotriva scaparilor involuntare de urina sau fecale. Acestea reduc posibilitatea de aparitie a scurgerilor si a iritatiilor la nivelul pielii. Scutecele sunt confectionate din materiale cu rol absorbant, create pentru a pastra pielea uscata si pentru a reduce aparitia mirosurilor neplacute. De asemenea, sunt existente pe piata pe o gama larga de dimensiuni si niveluri de absorbtie, ceea ce semnifica faptul ca persoanele ce sufera de incontinenta pot alege cea mai buna varianta pentru ele.

Un lucru foarte important ce apare odata cu inceperea utilizarii scutecelor pentru adulti, acestea pot spori traiul persoanelor afectate de incontinenta, dandu-le o libertate si independenta de care nu au parte cand nu le folosesc. Datorita acestora, persoanele isi pot duce viata exact ca o persoana care nu sufera de aceste probleme, fara sa se ingrijoreze in legatura cu scurgerile. De asemnea, acestea sunt foarte usor de folosit si de intretinut, lucru ce poate face gestionarea incontinentei mult mai usoara.

Cum se utilizeaza corect un scutec pentru adulti?
Pentru a preveni scurgerile si pierderile involuntare de urina sau de fecale, dar si pentru a avea grija sa nu apara iritatii la nivelul pielii, este absolut necesar ca scutecul sa fie asezat corect. Cativa pasi pentru a pune in consum corect si adecvat scutecele pentru adulti sunt:

Utilizarea dimensiunii potrivite – scutecele pentru adulti se gasesc pe piata pe diferite marimi, de la XS la XXL. Pentru a evita starile de disconfort si riscul de aparitie al scurgerilor, se recomanda ca marimea sa fie atent aleasa, astfel incat sa fie potrivita pentru dumneavoastra.
Pielea curata si uscata - Pentru a ocoli aparitia iritatiilor la nivelul pielii este indicat ca zona perineala sa fie curatata si apoi uscata.
Scutecul trebuie inchis foarte bine – Scutecul trebuie situate sub zona perineala, dupa aceea inchis in fata cu ajutorul adezivului. Scutecul trebuie inchis bine, dar nu foarte strans pentru a evita disconfortul.
Este necesar ca scutecul sa fie verificat periodic – Din cauza scopului pentru care este utilizat, incontinenta, acesta trebuie verificat pentru a se observa daca este necesar sa fie schimbat. De obicei, este indicat ca scutecele pentru adulti sa fie verificate cel putin la 4-6 ore, dar se poate si mai des, in cazul in care acesta este umed sau murdar.
Scutecul trebuie inlocuit la timp – In cazul in care scutecul este umed sau murdar, acesta trebuie schimbat pentru a evita iritatiile de la nivelul pielii si pentru a diminua riscul de aparitie al infectiilor.
Scutecele NU trebuie reutilizate niciodata – Este necesar ca scutecele sa fie situate intr-un loc curat si uscat. Acestea trebuie folosite intr-un mod adecvat, sigur si igienic, pentru a reduce riscul de aparitie al infectiilor.
Ce lucruri mai trebuie sa stii despre scutecele pentru adulti
Cateva lucruri ce trebuie luate la cunostinta in legatura cu scutecele pentru adulti:

Nivelul de absorbtie – Depinzand de nivelul de incontinenta, este foarte important ca scutecele sa aibe nivelul potrivit pentru fiecare om.
Confortul – Pentru ca persoana ce le utilizeaza este foarte important sa se simta bine atunci cand le poarta. Acestea sunt fabricate din diferite materiale, potrivite pentru toate tipurile de piele.
Alergiile – Inainte de a alege scutecul, cititi despre materialele aflate in scutec pentru a alege unul ce este potrivit pentru pielea dumneavoastra.
Discretia – Multe dintre persoanele ce sufera de incontinenta, fie urinara, fie fecala, se simt jenati de faptul ca trebuie sa poarte scutece. Scutecele din zilele de astazi sunt create cu scopul de nu fi evidente, fara a avea un volum foarte mare pentru a nu fi vizibile pe sub haine. In concluzie, scutecele pentru adulti sunt o solutie inovatoare pentru problemele de incontinenta, ajutand la ridicarea stimei de sine si, de asemnea, persoanele pot duce o viata la fel de simpla ca si cea a celor ce nu au incontinena. Bineinteles ca, inainte de a utiliza scutecele pentru adulti este indicata consultarea unui medic sau a unui specialist.  

 

Articole similare
Presbiopia: Cum se manifesta boala, cum se poate trata Presbiopia: Cum se manifesta boala, cum se poate trata

Presbiopia este o eroare de refractie care ingreuneaza adultii de varsta mijlocie si varstnici sa vada lucrurile de aproape. Se intampla deoarece cristalinul (o parte interioara a ochiului care ajuta la concentrarea ochiului) nu mai focalizeaza corect lumina asupra retinei (un strat de tesut sensibil la lumina din partea din spate a ochiului).

19 ianuarie 2023
Edited 30 ianuarie 2023
citește articolul
Daltonismul: Cum apare boala, simptome, cum se poate corecta Daltonismul: Cum apare boala, simptome, cum se poate corecta

Neil Harbisson s-a nascut in Marea Britanie cu acromatopsie, o afectiune rara care consta in incapacitatea de a distinge culorile. Boala lui Neil e cea mai rara forma de daltonism. Neil si-a petrecut copilaria si adolescenta in doar in alb si negru, pana cand un cibernetician i-a implantat o antena in craniu, cu ajutorul careia percepe culorile prin sinestezie. 

17 ianuarie 2023
Edited 19 mai 2023
citește articolul
Boala Alzheimer: cauze, efecte si prevenire Boala Alzheimer: cauze, efecte si prevenire

Boala Alzheimer este denumita dupa psihiatrul german Alois Alzheimer care, in 1906, in urma unor cercetari amanuntite, a vorbit pentru prima data oficial despre aceasta, intituland-o „boala uitarii” si catalogand-o ca „ o imbolnavire particulara a scoartei creierului”.

19 octombrie 2017
Edited 11 ianuarie 2023
citește articolul

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate