SkinCare: Si barbatii au pielea sensibila
Astfel, pentru a evita si a elimina problemele pe care le genereaza o piele iritata, barbatii trebuie sa fie atenti la ingredientele produselor pe care le folosesc. Iar explicatia este simpla pentru ca din ce in ce mai multi barbati au devenit interesati de ingrijirea pielii lor. Cei care au tenul sensibil si pielea predispusa la iritatii cauta produse care sa ofere pielii un aspect sanatos si atragator. Pentru a raspunde nevoilor barbatilor, tot mai multe companii de cosmetice au lansat in ultimii ani game complete de produse destinate barbatilor cu pielea sensibila.
Ce este pielea sensibila? De ce apare
Pielea sensibila este una dintre cele mai comune probleme ale tenului, atat la barbati cat si la femei. Simptomele includ usturime, arsura, mancarime, iritatie sau senzatie ca pielea devine astringenta. Deseori simptomele de piele sensibila sunt insotite de uscare si roseata si sunt cazuri cand pielea sensibila manifesta si crize de tip acneic, dar nu intotdeauna. Pielea sensibila poate aparea la orice varsta si in toate tipurile de piele si poate implica atat corpul cat si tenul. In plus, pielea sensibila n-are legatura cu grupa sanguina, dar poate fi legata de anumite elemente din bagajul genetic.
Care sunt cauzele pielii sensibile. Cum o putem trata
Desi stiinta si medicina au evoluat foarte mult, inca nu se cunoaste principala cauza a pielii sensibile. Practic inca nu a fost identificat acel trigger, dar de multe ori barbatii cu pielea sensibila si nu numai au aratat la teste ca au terminatiile nervoase hipersensibile la nivel epitelial. Oamenii cu pielea sensibila observa deseori ca pielea lor reactioneaza la anumiti factori precum schimbari de temperatura, umiditate, razele soarelui si poluare sau factori interni precum o boala autoimuna, stres sau fluctuatii hormonale. Tenul in special este vulnerabil din cauza expunerii constante la aceste elemente. In plus, pielea sensibila reactioneaza diferit la razele Soarelui, la radicalii liberi sau la alte tipuri de radiatii din atmosfera.
Cum trebuie sa ingrijim pielea sensibila
Cand vorbim de piele sensibila, este important sa folosim produse cosmetice care nu contin ingrediente cu factor iritant. In plus, e important sa folosesti produse care sa ajute la hidratare si la curatarea delicata a pielii. Ingredientele de origine naturala precum musetelul, aloe vera, lapte de migdale si miere sunt cunoscute pentru beneficiile lor de calmare, anti-inflamatoare si sunt minunate pentru a ameliora simptomurile de ten sensibil.Este cunoscut faptul ca pielea unui barbat este diferita fata de cea a unei femei, in special pielea fetei! Pielea barbatilor este cu 16- 20% mai puternica, deci mai rezistenta la influentele negative ale factorilor externi. De asemenea, pielea barbatilor imbatraneste mai lent decat cea a femeilor, ridurile fiind vizibile doar in jurul varstei de 35 de ani. Totusi, o data cu imbatranirea peilii, tenul unui barbat nu mai are capacitatea de a retine hidratarea si astfel apar primele riduri. De asemenea, pielea unui barbat produce de doua ori mai mult sebum, de aceea trebuie utilizate produse fara o baza uleioasa, creme cu texturi non-grase.
Problemele pielii pot fi provocate de impuritatile ce sunt depozitate in porii deschisi ce duc la formarea punctelor negre sau a cosurilor. O piele ce nu este curatata zilnic are tendinta de a arata incarcata si inestetica. In plus, barbatii care prefera un ten proaspat barbierit trebuie sa fie atenti la produsele pe care le aleg, mai ales daca au pielea sensibila.
Ce trebuie sa stie barbatii cu pielea sensibila atunci cand se barbieresc?
Daca iti doresti un ten hidratat si proaspat, inainte de a alege produsele care sa te ajute in cazul tenului sensibil, trebuie sa fii atent la cativa pasi. Inainte de a incepe sa iti barbieresti obrajii, e important sa nu te grabesti si sa iti pregatesti piele inainte. Incepe prin spalarea fetei cu produse speciale care ajuta la inmuierea firelor de par. Sau foloseste o spuma speciala.
SPUMA DE RAS ANTI-IRITATII de la Vichy a fost special conceputa pentru ritualul de barbierit in cazul barbatilor cu pielea sensibila. Acest produs vine cu o textura densa si onctuoasa ce asigura o alunecare optima a lamei, pentru un ras delicat, fara iritatii. In plus, fluxul hidrolipidic este mentinut datorita unui complex de ingrediente. Astfel pielea este protejata si hidratata in profunzime inainte si in timpul procesului de barbierit. Spuma de ras anti-iritatii protejeaza si tonifica pielea datorita unei concentratii echilibrate de Calciu, Vitamina C si acid salicilic.
In plus, la fel de important este sa aplicați o cremă care sa faca parte din familia de creme hidratante sau folositi un gel special. Totodata, cand vine vorba de aparate de ras, nu este neaparat nevoie de aparate de ras cu mai multe lame. O singura lama va functiona bine. Cel mai important lucru este ca lama pe care o utilizati sa fie ascutita, iar in cazul unui aparat clasic sa schimbam lama la cel tarziu o saptamana. Totodata, e important sa folosim produse de tip balsam care au la baza ingrediente care contin vitamina C precum citrice ca lime, portocale sau lamai.
Un alt lucru important pentru barbierit este pastrarea pielii calde si umede. O modalitate foarte buna de a face acest lucru este sa te razi dupa ce ai facut dus. Aburul de la dus deschide porii si inmoaie parul. La frizerie, barbierii folosesc prosoape calde, hidratate pentru a pregati pielea si apoi din nou in timpul barbieritului pentru a mentine firele de par moi. Dupa barbierit, este bine sa folosesti un aftershave special pentru pielea sensibila.
Collistar men vine cu un produs special dedicat barbatilor cu pielea sensibila. Vorbim de un produs bland, fara alcool, care ofera un confort maxim pentru pielea sensibila, care este usor iritata de barbierit. Collistar neutralizeaza agresivitatea aparatului de ras si ofera o usurare imediata pielii, calmand roseata si iritarea post-barbierit.
Ce nu stiai despre piele
Pielea ta nu este numai cel mai mare organ al corpului, este si cel mai greu. Reprezinta 16% din greutatea ta totala.
In mod surprinzator, pana la 50.000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodarie e format din celelule moarte ale pielii.
Culoarea pielii tale se schimba in timp. De exemplu, culoarea unui nou-nascut sanatos nu e niciodata roz, ci rosie – cu nuante vinetii la extremitati. Incep sa aiba culoarea finala in jurul varstei de sase luni.
Pielea reglementeaza temperatura corpului. Cand faci pielea de gaina, de fapt corpul capteaza un strat de aer cald in jurul sau, folosindu-se de acele mici ridicaturi de pe piele. In plus, intr-o zi torida de vara, singurele suprafete ale pielii care nu transpira sunt cele de pe unghii, urechi si buze.
Ai pielea sensibila si suferi de calvitie? Cum sa folosesti corect uleiul de ricin
Principalul efect al uleiului de ricin este stimularea cresterii genelor. Pentru genele rare, se poate aplica in fiecare noapte o cantitate mica pe radacina genelor curate si demachiate, masand usor pana la absorbtie. Amintiti-va sa utilizati o cantitate foarte mica, deoarece este un ulei foarte dens. De asemenea, poate fi folosit pe sprancene daca aveti zone subtiri. Uleiul de ricin are insa si beneficii asupra parului. Astfel, ajuta la evitarea firelor despicate si la imbunatatirea parului uscat sau deteriorat. In plus, uleiul contribuie la stimularea cresterii parului.
Un truc este sa incalziti putin uleiul si sa il aplicati pe scalp, prin masaj, timp de aproximativ 5 minute. Este recomandat sa repetati acest tratament zilnic si sa o faceti inainte de a merge la culcare, astfel incat sa actioneze peste noapte, urmand ca a doua zi dimineata sa spalati parul cu sampon. Acest ulei stimuleaza circulatia sangelui la foliculii de par, permitand o crestere mai rapida. In plus, ajuta si la regenerarea unghiilor fragile.
BIBLIOGRAFIE:
Kothari, S. K.; Bhattacharya, A. K.; Ramesh, S.; Garg, S. N.; Khanuja, S. P. S. (November–December 2005). "Volatile Constituents in Oil from Different Plant Parts of Methyl Eugenol-Rich Ocimum tenuiflorum L.f. (syn. O. sanctum L.) Grown in South India". Journal of Essential Oil Research; Bast, Felix; Pooja Rani; Devendra Meena (2014). "Chloroplast DNA Phylogeography of Holy Basil (Ocimum tenuiflorum) in Indian Subcontinent". The Scientific World Journal. 70;
Goldman L, et al., eds. Diseases of the esophagus. In: Goldman-Cecil Medicine. 26th ed. Elsevier; 2020. https://www.clinicalkey.com. Accessed Nov. 10, 2020;
Feldman M, et al., eds. Gastroesophageal reflux disease. In: Sleisenger and Fordtran's Gastrointestinal and Liver Disease: Pathophysiology, Diagnosis, Management. 2021;
https://www.clinicalkey.com. Accessed Nov. 11, 2020.Yun JS, et al. Laparoscopic repair of hiatal hernia. Journal of Thoracic Disease. 2019;