Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Ceaiul din frunze de papadie: beneficii pentru sanatate, contraindicatii
Postat in: Dieta si sport

Ceaiul din frunze de papadie: beneficii pentru sanatate, contraindicatii

Ceaiul de papadie este recunoscut pentru proprietatile sale de mii de ani. Papadia este printre cele mai controversate plante folosite de-a lungul anilor in medicina traditionala. Papadia este de fapt printre cele mai importante plante pentru sanatatea organismului uman. Planta minune este o erbacee cu flori galbene, folosita inclusiv pentru ceaiuri sau diverse tipuri de creme pentru uz extern. Cum ne ajuta ceaiul de papadie si care sunt beneficiile pentru diete sau pentru piele descopera in acest material.

Cum a fost descoperit ceaiul de papadie? Cate frunze de papadie sa folosesti zilnic

Daca vrei sa afli cum a fost descoperit ceaiul de papadie sau cate frunze de papadie sa folosesti zilnic, e suficient sa urmaresti aceste randuri. Ceaiul de papadie sunt studiate de foarte mult timp, avand inclusiv efecte pozitive impotriva depresiei. Asadar, aceasta este o planta medicinala cu o serie de beneficii pentru oricine o foloseste. Planta, florile si frunzele sunt cunoscute ca fiind cele care deschid sezonul recoltarii plantelor medicinale. Radacina si frunzele sale sunt bogate in fructoza si insulina, continand si acizi fenolici si steroli. Beneficiile sale sunt atat de multe, incat se foloseste sub diferite forme.  Astfel, este foarte important sa culegi papadia atunci cand o zaresti, deoarece are secrete care iti pot reda vitalitatea. Insa, inainte de a incerca orice fel de tratament, este foarte important sa asculti de sfatul medicului, deoarece papadia are si contraindicatii.

Papadia, datorita naturii sale de planta medicinala, indeplineste mai multe proprietati, printre care: antioxidant; detoxifiant; diuretic natural; proprietati calmante; proprietati antiinflamatoare; antireumatic; hipoglicemiant; proprietati de vitaminizare; proprietati tonice. In frunzele de papadie se gasesc si flavonoide, dar si potasiu si cumarine. Papadia este folosita in scop terapeutic, deoarece in frunze se pot gasi vitaminele A, B, C, D si H, dar frunzele mai contin si alte substante precum: luteina, betacaroten si alti antioxidanti care te ajuta sa pierzi in greutate.

Totul despre papadie. Cat dureaza o cura cu ceai de papadie

Cand vrei sa afli totul despre papadie sau cat dureaza o cura cu ceai de papadie trebuie sa intelegi proprietatile curative ale plantei.

Diuretic natural

Papadia este bine cunoscuta pentru faptul ca are puterea de a curata sangele si sistemul digestiv. Ajuta la eliminarea metalelor grele din tesaturi. Radacinile de papadie pot fi spalate si fierte pentru a fi folosite in ceaiuri, avand efect diuretice. Astfel, se elimina constipatia, transpiratia abundenta. Ajuta inclusiv la dizolvarea pietrelor de la nivelul rinichilor si reuseste sa subtieze sangele.

Imbunatateste digestia si previne balonarea

Ceaiul de papadie este bine cunoscut ca fiind tratament natural ce poate preveni constipatia, dar si fermentatia intestinala. Astfel, daca o vei consuma intr-un mod regulat, ceaiul te va ajuta sa previ senzatiile suparatoare de balonare ori „de prea plin dupa masa”.

Regleaza tensiunea si este hepatoprotector

Papadia este bine cunoscuta pentru cantitatea mare de potasiu pe care o contine. Aceasta ajuta inclusiv la reglarea tensiunii arteriale. Datorita efectului sau detoxifiant, preparatele din papadie vor favoriza secretiile biliare si hepatice. Astfel, ajuta ficatul sa functioneze optim, imbunatatindu-i functiile, chiar si in cazul ficatului afectat de la consumul de alcool.

Energizant pentru organism

Tulpinile papadiei sunt folosite pentru revitalizarea organismului atunci cand te simti obosit sau in cazul in care te confrunti cu raceli dese. Odata ajunse in stomac, tulpinile imbunatatesc sucul gastric al stomacului, curatandu-l de substantele care se depun si ii ingreuneaza buna functionare. Tot aceste tulpini pot sa fie consumate pe o perioada de 30-40 de zile, in special primavara, cand sunt fragede si zemoase. Este remediul invizibil pentru persoanele ce sufera de reumatism sau artrita.

Intareste sistemul imunitar 

Sute de studii au demonstrat proprietatile antimicrobiene si antivirale ale papadiilor. Este o planta ce contribuie activ la consolidarea imunitatii organismului.

Reduce stresul

Ceaiul de papadie are capacitatea de a reduce starile nervoase, anxioase si chiar depresive. Acest ceai are capacitatea de a trata inflamatia ficatului. Se recomanda o cura de 10-14 zile cu astfel de frunze, care pot sa fie puse intr-o salata delicioasa.

Ceaiul de papadie pentru slabit. Ceai de papadie pentru ficat

Daca cauti in farmacii ceaiul de papadie pentru slabit sau vrei sa afli cum sa poate prepara o cana de ceai pentru ficat, e suficient sa urmaresti acest capitol care explica cum functioneaza planta. Papadia este o planta ce infloreste de regula in timpul primaverii, in lunile martie, aprilie si mai. Se gasesc in apropiere de orice suprafata verde.

Este o planta foarte rezistenta si o vei recunoaste imediat dupa frunzele crestate si fara puf, care prezinta niste zimti. Ele pot sa creasca aproape 12 centimetri. Papadiile sunt acele flori galbene din care fetele obisnuiesc sa faca coronite in timpul primaverii. Acestea se deschid dis-de-dimineata si se inchid atunci cand se lasa seara sau vremea este mohorata.

Daca vrei sa te bucuri de proprietatile frunzelor de papadie, atunci trebuie sa le alegi pe cele ce sunt tinere. Se pot culege primavara sau toamna tarziu, atunci cand apar frunze noi. Se recomanda frunzele mici si tinere, deoarece atunci cand infloresc devin amare si nu mai sunt la fel de sanatoase. Florile de papadie le poti rupe cu mana, insa se aleg cele intens colorate. In cazul frunzelor, te poti folosi de un cutit, pentru a le taia pe celelalte, sub mijlocul rozetei. Radacina se va culege cu mana ori cu o lopatica. Este foarte important sa recoltezi papadiile dupa ploaie, atunci cand pamantul este mai moale.

Pentru proprietatile sale antiinflamatorii, regenerative si digestive, printre altele, papadia a fost folosita de mii de ani pentru a trata nenumarate afectiuni fizice, in special tulburari digestive si boli hepatice. Desi papadia are un numar mare de proprietati, cele mai multe nu sunt cunoscute, astfel incat in multe cazuri a fost folosita doar ca o planta ornamentala datorita florilor sale.

Exista doua tipuri diferite de flori de papadie, in functie de subspecie si ambele sunt comestibile in intregime, dar toate se caracterizeaza prin faptul ca au flori de o culoare galbena stralucitoare. In medicina traditionala, papadia a fost utilizata pe scara larga in tratamentul eczemelor si eruptiilor cutanate sau a anumitor tipuri de infectii, in special a celor virale, dar mai ales in patologii ale stomacului, dar si pentru cele ale articulatiilor. Papadia este, de asemenea, foarte apreciata ca ingredient culinar, deoarece este complet comestibila si poate fi adaugat in supe, salate sau infuzii.

Ceai papadie. Ceai de papadie beneficii si contraindicatii

Datorita proprietatilor sale de curatare si compozitiei exceptionale, atunci cand vorbim de ceai papadie ne intereseaza practic ceai de papadie beneficii si contraindicatii. Cand vorbim de beneficii trebuie sa stim ca produsele cosmetice bazate pe papadie ajuta foarte mult tenul atopic.  Aplicarea sa topica ajuta la curatarea si reducerea impuritatilor pielii, datorita continutului sau de beta-caroten. Fiind bogata in antioxidanti, papadia, de asemenea, ajuta la combaterea deteriorarii si imbatranirii celulelor. Si, de asemenea, ajuta ranile sa se vindece mai repede, in plus fata de reducerea acneei, psoriazisului sau urticariei, desi nu sunt studii clarificatoare in acest sens.  

Cercetarile pe animale indica faptul ca frunzele de papadie si extractele de flori protejeaza pielea de daunele cauzate de radiatiile solare, imbatranire si acnee. Acestea sporesc generarea de noi celule in piele, ceea ce ar putea intarzia procesul de imbatranire. Papadia reduce inflamatia si iritarea pielii, crescand in acelasi timp hidratarea si productia de colagen. Acest lucru poate fi util in prevenirea si tratarea anumitor tipuri de acnee.

Frunzele de papadie, tulpinile si florile pot fi consumate in moc natural si crud (in salata, de exemplu) sau consumate fierte. Radacina este de obicei uscata, macinata si consumata ca inlocuitor pentru ceai sau cafea. Papadia este, de asemenea, disponibila in capsule, extracte si tincturii. Aceasta planta are o toxicitate scazuta, insa ca si in cazul oricarei plante, papadia trebuie utilizata cu moderatie. La unii oameni poate provoca reactii alergice, ca in cazul oricarui aliment.

Consumul de papadie are cateva contraindicatii si reactii adverse pe care le poate reda pentru unele persoane. Astfel, curele cu papadie pentru pacientii cu afectiuni biliare trebuie sa inceapa doar daca medicul specialist ti-a recomandat acest lucru. Avand efect diuretic, persoanele care se afla sub un tratament medicamentos, pentru o anumita afectiune, nu va trebui sa utilizeze concomitent si preparate din papadie. Sucul ce se gaseste in interiorul tulpinei poate sa provoace alergii persoanelor sensibile. De asemenea, cei cu retentie de apa trebuie sa se consulte cu medicul inainte de a se folosi de proprietatile plantei, pentru a verifica nivelul de potasiu din organism. Cum se poate consuma papadia? Papadia poate sa fie consumata:

in salate – se folosesc de obicei frunzele proaspete, la fel ca si cele de spanac, fiind folositoare pentru o dieta echilibrata si sanatoasa;
sirop – se obtine prin fierberea florilor de papadie, pana capata o consistenta vascoasa; dupa ce siropul se raceste, se filtreaza si se pune in sticlute; se poate consuma inainte de cele 3 mese principale ale zilei;
infuzie – adjuvant natural in cura de detoxifiere;
cataplasma de papadie – se foloseste strict extern pentru eczemele cutanate.

BIBLIOGRAFIE:

Di Lorenzo, A., et al. (2017). Effects of tea and coffee consumption on cardiovascular diseases and relative risk factors;
Filippini, T., et al. (2020). Green tea (Camellia sinensis) for the prevention of cancer;
Guasch-Ferré, M., et al. (2017). Dietary polyphenols, Mediterranean diet, prediabetes, and type 2 diabetes: A narrative review of the evidence;
Jurgens, T. M., et al. (2012). Green tea for weight loss and weight maintenance in overweight or obese adults;
Koch, W., et al. (2019). Applications of tea (Camellia sinensis) and its active constituents in cosmetics;
Kokubo, Y., et al. (2013). The impact of green tea and coffee consumption on the reduced risk of stroke incidence in Japanese population;
Kuriyama, S., et al. (2006). Green tea consumption and mortality due to cardiovascular disease, cancer, and all causes in Japan;
Liu, K., et al. (2013). Effect of green tea on glucose control and insulin sensitivity: A meta-analysis of 17 randomized controlled trials;

21 martie 2023
Related posts
Florile de soc: Proprietati, beneficii si ce afectiuni poate trata Florile de soc: Proprietati, beneficii si ce afectiuni poate trata

Florile de soc sunt bogate in glicozide, taninuri, flavonoide, caroten, rutin si vitamina C. Fructele de soc contin alcaloizi, caroteni, taninuri, acizi organici si vitaminele A, B si C.

22 martie 2023
citește articolul
Papadie: Proprietati si beneficii pentru organism Papadie: Proprietati si beneficii pentru organism

Papadia este o planta erbacee perena, des intalnita in Europa si care a fost utilizata de-a lungul timpului pentru combaterea diferitelor infectii.

22 martie 2023
citește articolul
Florile de musetel: beneficii pentru sanatate, utilizari, contraindicatii Florile de musetel: beneficii pentru sanatate, utilizari, contraindicatii

Florile de musetel contin aproximativ 120 de compusi, iar o parte sunt extrem de benefici corpului uman. Pe langa acidul salicilic, vitamina A, riboflavina, minerale (calciu, fier, magneziu, potasiu, zinc, mangan si sodiu), planta de musetel mai contine si alte principii active importante.

11 martie 2022
citește articolul
Comentarii
Lasă un comentariu
Adresa de e-mail nu va fi publicată

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 cele mai citite articole
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Cimbrisorul este o planta apreciata pentru calitatile sale curative. Creste spontan si poate fi usor recunoscut dupa mirosul aromat. Este bogat in taninuri, substante amare, flavonoizi si numerosi acizi organici. Astfel, infuzia de cimbrisor este folosita frecvent in afectiuni precum cele nervoase....
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Lapte praf: Legatura dintre varsta copilului si formulele de lapte
Lapte praf: Legatura dintre varsta copilului si formulele de lapte
Laptele praf este un produs care nu lipseste din alimentatia bebelusilor. De cand a fost descoperita prima formula (undeva in perioada 1890-1895) pana azi, laptele praf este prezent in toate casele de familii care au copii.
Virusul HPV: ce este, cum se transmite, simptome, preventie
Virusul HPV: ce este, cum se transmite, simptome, preventie
HPV este cea mai comuna infectie transmisa pe cale sexuala la nivel global. Majoritatea oamenilor sunt infectati cu ea la un anumit moment din viata. In 2018 se estimau 569.000 de cazuri noi, si 311.000 de decese cauzate de cancer cervical la nivel mondial.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Ghimbirul: tot ce trebuie sa stii despre beneficiile lui si contraindicatii
Ghimbirul: tot ce trebuie sa stii despre beneficiile lui si contraindicatii
Ghimbirul are efecte benefice in scaderea in greutate. Un studiu publicat in 2012 atesta faptul ca un consum regulat de ghimbir creste termogeneza alimentelor si stimuleaza satietatea. Aceste proprietati previn gustarile dese si nevoia de a ingera cantitati mari de alimente calorice. In plus,...
Scarlatina: simptome, diagnostic si tratament
Scarlatina: simptome, diagnostic si tratament
Scarlatina este o boala declansata de o toxina generata de streptococii beta-hemolitici de grup A. Transmiterea se face pe cale respiratorie, prin tuse, stranut, ras, vorbit, de la bolnavii cu scarlatina, cu angina streptococica sau purtatorii sanatosi de streptococ beta-hemolitic de grup A la...
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect.
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
Ceaiul din frunze de papadie: beneficii pentru sanatate, contraindicatii
Ceaiul din frunze de papadie: beneficii pentru sanatate, contraindicatii
Ceaiul de papadie este recunoscut pentru proprietatile sale de mii de ani. Papadia este printre cele mai controversate plante folosite de-a lungul anilor in medicina traditionala.