Ceramide: beneficii pentru ten si piele, utilizari in dermatocosmetice
Stiti ca ceramidele exista in mod natural in organism si compun jumatate din bariera de protectie a pielii a corpului uman? Cand sa folosesti un tratament pe baza de ceramide si care sunt produsele care te pot ajuta sa ai o piele sanatoasa si un ten curat, descopera in acest material.
Ce sunt ceramidele? Unde gasim ceramide in corpul uman?Cand are nevoie pielea ta de ceramide? Tratament cu ceramide pentru ten
De ce sa alegi ceramidele din produsele La Cabine? Tratament ceramide acasa
Beneficii gama CERAVE. Produse cu ceramide RNW pentru piele si ten
Cum alegi un tratament cu ser cu ceramide? Crema cu ceramide
Ce sunt ceramidele? Unde gasim ceramide in corpul uman?
Daca vrei sa stii ce sunt ceramidele sau daca vrei sa descoperi unde gasesti ceramide in corpul uman e suficient sa citesti aceste randuri.
Ceramidele sunt folosite in produsele cosmetice pentru ingrijirea pielii cu scopul de a inlocui lipidele naturale de la nivelul pielii, care se pierd din cauza expunerii la factorii de mediu agresivi, dar si din cauza procesului natural de imbatranire. Ceramidele redau hidratarea pielii, fortifica bariera naturala a acesteia si o protejeaza de elementele din exterior. Fiind foarte eficiente in tratarea eczemelor, adesea ceramidele se gasesc in cremele si unguentele medicinale, pe care le gasesti in farmacie.
Din pacate, nivelul de ceramide din organism scade pe masura ce inaintam in varsta. De aceea pielea devine tot mai uscata de la an la an. Produsele de curatare a fetei agresive, anumite tratamente medicamentoase cum sunt cele pentru reducerea colesterolului din sange, precum si o dieta saraca in acizi grasi contribuie, de asemenea, la deshidratarea pielii. Pentru ca ceramidele joaca un rol atat de important in organism, cremele de fata care contin acest ingredient sunt recomandate mai ales dupa implinirea varstei de 30 de ani.
O serie de studii facute pe aceasta tema au confirmat eficacitatea ceramidelor in ceea ce priveste mentinerea tenului tanar si hidratat. Spre exemplu, un studiu realizat de Kao Corporation, companie japoneza care produce produse cosmetice, a dovedit ca o crema care continea peste 8% ceramide E a imbunatatit continutul de apa al pielii si a ameliorat simptomele dermatitei atopice. Un alt studiu, facut pe soareci, a dovedit ca ceramidele nu numai ca repara stratul protector al pielii, insa il si protejeaza de agentii activi de suprafata (n.r. surfactantii).
In farmacii exista o multime de creme cu ceramide, inclusiv gama rnw ceramide, La Cabine ceramide sau Rilastil ceramide. Practic, cand vorbim de produse RNW ne gandim fie la o crema ceramide RNW fie la oricare crema ceramide. Si chia daca cautam pe google RNW crema sau crema RNW noi stim de ce vrem produse dermatocosmetice care contin ceramide.
Cand are nevoie pielea ta de ceramide? Tratament cu ceramide pentru ten
Dupa cum am spus anterior, ceramidele se gasesc in mod natural in corpul uman, mai ales la inceput cand suntem tineri. Dar o data cu inaintarea in varsta, din cauza alimentatiei, stresului oxidativ si al radicalilor liberi pielea umana pierde din ceramide si atunci stii ca pielea ta are nevoie de ceramide si e momentul sa cauti un tratament cu ceramide pentru ten.
De ce sa alegi ceramidele din produsele La Cabine? Tratament ceramide acasa
Ceramidele din fiolele La Cabine au in spate zeci de ani de cercetare si inovatie tehnologica. La Cabine cream contine 5 tipuri de acid hialuronic, ceramide, perle Soft-Focus, scualan, antiodixanti si factor de protectie antipoluare.
Beneficii La Cabine 5x Pure Hyaluronic crema:
- Ceramidele consolideaza si protejeaza functia de bariera a pielii;
- Perlele Soft-Focus si factorul de protectie antipoluare estompeaza imperfectiunile tenului si il protejeaza impotriva poluarii si a luminii albastre;
- Utilizare zilnica, prin aplicare topica;
- Pentru toate tipurile de ten;
- Hidrateaza, Netezeste Ridurile, Redefineste, Repara si Confera Volum.
Tratamentele cu ceramide de la CERAVE sunt foarte populare printre persoanele cu ten sensibil. Ceramidele compun 50% din stratul de lipide si formeaza bariera de protectie a pielii, mentinand hidratarea. Stratul de lipide este organizat in structura densa sub forma de lamele si este compus din: ceramide, colesterol si acizi grasi.
Nivelurile reduse de ceramide sunt asociate unor afectiuni ale pielii, cum ar fi acneea, eczema, psoriazisul si rozaceea. Expunerea la soare, schimbarile climatice si varsta influenteaza, de asemenea, nivelurile de ceramide si pot compromite functia de bariera a pielii, contribuind la uscarea pielii.
Dezvoltat impreuna cu medicii dermatologi, CeraVe contine un mix de 3 ceramide esentiale care sunt identice cu cele existente in mod natural in pielea noastra, ajutand la refacerea nivelurilor lipidelor naturale ale pielii si la intarirea barierei de protectie a pielii.
Dermatologii recomanda totodata si produsele cu ceramide de la RNW. Lotiunea de corp AHA din gama RNW exfoliaza si accelereaza procesul de reinnoire celulara si lasa pielea proaspata, uniforma, si neteda. In plus, ea contine si acid salicilic care este un exfoliant eficient ce curata in profunzime porii, ajuta la diminuarea lor, reduce vizibil roseata, exfoliaza celulele moarte ale pielii si indeparteaza excesul de sebum, reduce aparitia comedoanelor, punctelor negre, cosurilor, si lasa tenul luminos, revitalizant, si stimuleaza regenerarea celulara.
Produsul mai contine si acid glicolic care impreuna cu extracte din plante ajuta la reducerea liniilor fine, petelor, netezeste aspectul pielii, diminueaza formarea de puncte negre si acnee, amelioreaza semnele de imbatranire ale pielii si reda elasticitatea si fermitate.
In plus printre ingrediente mai gasim ceramide care ajuta la vindecarea pielii, la hidratare, anti-inflamare, anti-iritare si la prevenirea mancarimii.
Cum alegi un tratament cu ser cu ceramide. Crema cu ceramide
Inainte sa alegi un tratament cu ser cu ceramide trebuie sa te uiti cu atentie si la celelalte ingrediente. Real Barrier Cicarelief Serum ajuta la diminuarea cicatricilor si petelor post-acneice sau hiperpigmentare. Este infuzat in proportie de 50% cu ingredientul special Centela Asiatica care ajuta la reducerea iritatiilor si calmeaza pielea.
In plus, acest ser este ideal pentru pielea sensibila, contine o formula patentata de 3 ceramide pentru hidratarea si protejarea pielii. Infuzat cu Pantenol pentru a calma, Madecassoside pentru a hidrata si Alantoina pentru a linisti pielea. De asemenea contine si Acid Hialuronic care este cunoscut pentru faptul ca retine umiditatea in piele.
O crema cu ceramide, printre altele, recomandata de dermatologii italieni este Rilastil Hydrotenseur. Rilastil Hydrotenseur este o crema emolienta cu ceramide care se absoarbe rapid, cu actiune puternica antirid. Fomula sa, cu multe principii active selectionate si inovative, actioneaza eficient asupra primelor semne de imbatranire, asigurand nutritie si hidratare in profunzime chiar si pielii uscate si stresate. Produsul mai contine acid hyaluronic, vitamina E si Lupeol.
Cum poate influenta dermoabraziunea bariera de ceramide a pielii
Ridurile de expresie sunt contractii ale muschilor de sub piele care apar atunci cand suntem concentrati sau cand ne miram, atunci cand zambim sau cand suntem nervosi. Practic, orice grimasa a fetei implica o reasezare a liniilor tenului. Avem riduri inclusiv in zona degetelor. Poate ati observat ca atunci cand incordati un deget pielea de la articulatii se contracta sau se dilata dupa caz. In general, ridurile de expresie se formeaza intre sprancene, pe partea laterala a narilor, pe frunte sau in colturile ochilor.
Ridurile de expresie apar adesea pe frunte, chiar daca in prima faza sunt riduri dinamice – adica apar doar in timpul unei expresii faciale. Acest lucru se intampla pentru ca fruntea este mai expusa decat alte zone radiatiilor UV, dar si pentru ca nu exista tesuturi adipoase sub pielea de pe frunte, care sa ii ofere sustinere. In plus, aparitia ridurilor este influentata si de alti factori cum ar fi alimentatia, stresul sau unele obiceiuri pe care avem si care pot favoriza aparitia ridurilor de expresie.
Fumatul, de pilda, ne face sa ne tinem buzele intr-un anumit fel, de mai multe ori pe zi. Avand in vedere ca fumul de tigara restrictioneaza si fluxul sanguin de la nivelul pielii, nu e de mirare ca ridurile din jurul gurii apar mai timpuriu la fumatori. Un alt obicei care poate cauza riduri in jurul gurii este acela de a consuma bauturi cu paiul. La fel ca si in cazul tigarilor, buzele se muleaza pe pai, modificandu-si forma si permitand aparitia unor “santuri” la nivelul pielii.
Bibliografie:
https://www.niehs.nih.gov/news/newsroom/interviews/aloevera/index.cfm. Accessed on June 24, 2020;
Norman G, Christie J, Liu Z, et al. Antiseptics for burns. Cochrane Database of Systematic Reviews. 2017(7):CD011821. Accessed at www.cochranelibrary.comon October 31, 2019;
Quezeda SM, Briscoe J, Cross RK. Complementary and alternative medicine. Inflammatory Bowel Diseases. 2016;
Rodriguez S, Dentali S, Powell D. Aloe vera. In: Coates PM, Betz JM, Blackman MR, et al., eds. Encyclopedia of Dietary Supplements. 2nd ed. New York, NY: Informa Healthcare, 2022;