Cori Gramescu: Dieta rapida de slabit inainte de concediu, ce contine, care sunt pasii
Vara inseamna vacanta, distractie, petreceri, inot si ore intregi de relaxare pe plaja. Vara este una dintre cele mai frumoase perioade ale anului, dar si cea mai stresanta pentru persoanele care se lupta cu kilogramele in plus si care nu au reusit sa slabeasca inainte de concediu. Desi sezonul calduros ne ofera o multime de oportunitati de a manca fructe si legume proaspete, micile tentatii precum inghetata si bauturile reci cu zahar pot ingreuna procesul de slabire. Pierderea in greutate poate fi redusa la o formula simpla: mancam mai putine calorii decat consumam, dar pentru a slabi pe langa alimentatie este indicat sa facem regulat si exercitii fizice.
Cori Gramescu, nutritionist si instructor de pilates vine in ajutorul celor care vor sa fie in forma inainte de vacanta, cu sfaturi si recomandari, pentru a putea scapa de kilogramele in plus si pentru a putea fi in cea mai buna forma fizica. Iata cum va puteti pregati pentru concediu cu o dieta cu rezultate rapide, care insa nu destabilizeaza metabolismul!
Cori Gramescu: O dieta echilibrata NU inseamna sa va infometati!
„Recomandarile generale de sanatate se refera mai ales la mentinerea constanta a greutatii de-a lungul anului si stabilizarea unui comportament alimentar sanatos si constant. Cu toate astea, multe dintre femeile care se pregatesc de concediu, in special la plaja, isi doresc sa se simta increzatoare in costum de baie si sa fie in cea mai buna forma fizica in vacanta. O dieta rapida nu ar trebui sa fie o dieta de infometare, caci meniurile cu foarte putine calorii ne lasa din pacate cu pofte alimentare crescute, metabolism incetinit si probleme de digestie, in special balonare. Deci, daca doriti sa aveti incredere in propriul corp pe plaja, primul si cel mai important pas este sa NU va infometati!”, recomanda Cori Gramescu.
In timpul verii suntem tentati sa consumam mai multe „calorii goale” care se regasesc in alimente si bauturi precum prajituri, chipsuri, produse de patiserie, sucuri, bauturi energizante, bauturi din fructe, pizza, inghetata, etc. Pentru a slabi trebuie sa reducem numarul de calorii consumate, sa evitam fast-food-ul si majoritatea alimentelor procesate. Alimentele cu „calorii goale” contin zahar si/sau grasimi solide si nu au valoare nutritiva. In plus, multe alimente procesate si rafinate, cum ar fi faina alba, painea alba si orezul alb, nu contin vitaminele B si alti nutrienti necesari organismului. Cele mai multe alimente de acest tip contin grasimi partial hidrogenate (grasimi trans) sau zaharuri rafinate (ex: sirop de porumb bogat in fructoza), care sunt extrem de nesanatoase.
„Optati pentru un meniu natural, bogat in alimente dietetice si proteine de buna calitate, care sa va ajute sa scapati de balonare si de retentia de apa. La micul dejun puteti alege legume de sezon (ardei, castraveti, rosii, dovlecei la grill sau inimi de anghinare) pe care le puteti manca impreuna cu proteine slabe (oua, gratar rece de pui sau curcan, branza slaba, rulada de carne, muschiulet de porc afumat, peste crud-uscat) si o felie de paine integrala cu maia. Mesele de pranz pot consta in legume care sunt concentrate (mazare, sfecla), radacinoase (morcov), dovleac, naut, linte, impreuna cu o portie buna de proteine mai consistente (somon, muschi de vita, muschiulet de porc, pulpa de curcan). Pentru a tempera pofta de dulce poti alege 2-3 curmale sau smochine. La cina alegeti preparate usoare precum peste de apa sarata, pui sau curcan si legume verzi (sparanghel, dovlecei, fasole pastai, broccoli sau salata asortata). In ceea ce priveste gustarile peste zi, puteti alege un bol de fructe de sezon, in prima parte a zilei sau dupa sport.”, recomanda nutritionistul.
Mentinerea hidratarii in timpul verii este extrem de importanta. Cu temperaturi mai ridicate si mai multa activitate fizica, corpul are nevoie de mai multa apa din cauza transpiratiei in exces. S-a demonstrat ca apa are o rol foarte important in procesul de slabire.
„In primul rand hidratarea este cea mai importanta. Ca sa ajutati slabirea in centimetri, caci ea este cea care de fapt este urmarita in programele de slabire rapida, este nevoie de un program de reducere a inflamatiei in corp, iar hidratarea are un rol esential. Beti cel putin 2.5 l de apa pe zi, de preferinta aromatizata cu lamaie, rozmarin, castravete sau menta. Apa bauta in cantitate suficienta usureaza digestia, reduce retentia de apa si reduce celulita, dar cel mai important este ca reduce balonarea si pofta de dulce. Apoi, mai sunt cateva ingrediente care nu trebuie sa lipseasca din meniul de slabire rapida. Pestele de apa sarata, semintele de in si nucile crude sunt surse foarte sanatoase de grasimi cu rol anti-inflamator si acizi grasi omega 3, care va vor ajuta sa scapati de inflamatie si sa aveti o piele sanatoasa si supla.”, continua Cori Gramescu.
Pentru a sustine procesul de slabire, activitatea fizica trebuie sa fie parte din rutina zilnica. In timp ce schimbarea dietei si reducerea caloriilor au de obicei un efect mai puternic asupra pierderii in greutate decat activitatea fizica, exercitiile fizice zilnice au un rol semnificativ atat in procesul de slabire cat si in procesul de remodelare.
„Nu in ultimul rand, in orice meniu de slabire rapida avem nevoie de un protocol special de sport, care sa ne ajute sa remodelam zona taliei si sa scapam de celulita - o combinatie speciala de exercitii de pilates, un program pentru spate si abdomen si mers alternat cu jogging usor sunt solutii senzationale pentru a favoriza slabirea in centimetri, vizibila imediat. Activitatea fizica nu este importanta doar pentru pierderea in greutate, ci ajuta si la prevenirea unui numar de boli si afectiuni medicale, cum ar fi bolile cardiovasculare, hipertensiunea arteriala si diabetul de tip II. De asemenea, poate reduce simptomele de depresie sau anxietate. Exercitiile efectuate acasa sunt ideale pentru persoanele care nu isi permit sa mearga la o sala de sport. Rutina de acasa va permite sa obtineti un antrenament distractiv, de calitate, in confortul si intimitatea propriei case.”- Cori Gramescu.
Incepand cu data de 3 iulie prin Yummdiet.com se desfasoara programul Summer ABS, un program de 30 de zile care le ajuta pe doamnele din intreaga lume sa se pregateasca de vacanta cu incredere, energie maxima si sa afiseze la plaja o silueta de zile mari. Programul include o sesiune individuala de diagnosticare a tipului de dispozitie de grasime abdominala, program personalizat de exercitii sportive, dieta personalizata pentru slabire rapida si 4 sesiuni live de antrenament pentru abdomen si talie cu Cori Gramescu, nutritionist si instructor de pilates. Detalii despre dieta puteti afla la nr de telefon +40722870087 sau la adresa de e-mail: [email protected]
Cine este Cori Gramescu
Cori Gramescu, nutritionist si instructor de pilates a reusit de-a lungul unei cariere de 17 de ani sa ajute peste 35.000 de oameni sa-si schimbe vietile, sa ajunga la greutatea dorita, fara epuizare si fara infometare. Anul acesta a lansat prima sa carte - “Vindecarea relatiei cu mancarea si cu propriul corp”. O poveste personala despre sanatate si echilibru, o carte cu recomandari si sfaturi atat din zona de sport, cat si din zona de nutritie, dar si prima carte din Romania cu un cerc de suport pentru toti cititorii.
Mai mult decat o carte despre nutritie, este povestea unui om care s-a luptat cu kilogramele in plus si a castigat, o invitatie deschisa pe care Cori o lanseaza tuturor cititorilor care vor sa descopere secretele pentru un trup sanatos si o inima bucuroasa. In carte veti descoperi raspunsuri la intrebari despre cum si ce trebuie sa mancam, daca vrem sa fim in forma, despre cum putem alege obiective realiste pentru transformare, dar si despre modul in care stresul ne afecteaza digestia sau despre cum putem pune capat mancatului emotional.
Cum sa gatesti pentru a pastra valoarea nutritiva a alimentelor?
Gatirea la aburi pastreaza nutrientii si textura alimentelor. In general, metodele care implica un transfer mic de caldura, un contact mic cu apa si cele care nu necesita taierea alimentelor in bucati mici sunt cele care mentin cel mai bine valoarea nutritiva. De aceea, aburirea este o tehnica mai nutritiva decat scufundarea alimentelor in apa, adica prin fierbere, deoarece se evita gatitul inutil prelungit si utilizarea unor cantitati mari de apa.
Explicatia este simpla: unii nutrienti sunt solubili in apa si sensibili la temperatura, cum ar fi vitaminele B, acidul folic, vitamina C si minerale, cum ar fi potasiul si sodiul, astfel incat cu cat mai putin timp sunt supusi la temperaturi ridicate si au contact mai putin cu apa, cu atat conservarea lor este mai buna. Pe langa faptul ca este una dintre cele mai respectuoase tehnici culinare, gatitului la aburi i se adauga pastrarea nutritionala a alimentelor si facilitarea digestiei.
Lucruri utile despre procesarea termica a alimentelor
Bibliografie:
Wright, Margaret E.; Chang, Shih-Chen; Schatzkin, Arthur; Albanes, Demetrius; Kipnis, Victor; Mouw, Traci; Hurwitz, Paul; Hollenbeck, Albert; Leitzmann, Michael F. (15 February 2007). "Prospective study of adiposity and weight change in relation to prostate cancer incidence and mortality";
"Defining Adult Overweight and Obesity". Centers for Disease Control and Prevention. 7 June 2021. Archived from the original on 28 September 2021;
"Metabolic syndrome – PubMed Health". Ncbi.nlm.nih.gov. National Center for Biotechnology Information. Archived from the original on 5 February 2011;