Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Black Friday la Spring | Comenzi telefonice: 0374.471.155
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Infectiile urinare – cauze, simptome, tratament

Infectiile urinare – cauze, simptome, tratament

Postat in: Sanatatea ta
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 16 noiembrie 2016 Ultima actualizare: 12 ianuarie 2023

Anual, milioane de oameni sunt afectati de manifestarile neplacute ale unei infectii urinare, aceasta fiind o afectiune frecventa, mai ales in randul femeilor si al batranilor, cu un grad de recurenta foarte ridicat comparativ cu alte conditii medicale. Infectiile urinare se impart in doua categorii: superioare (pielonefrite) si inferioare (cistite, uretrite).

Cauzele infectiilor urinare

Bacteriile sunt cauza cea mai frecventa a infectiilor urinare. In mod normal, bacteriile tranziteaza tractul urinar fara a produce simptome, fiind eliminate natural, dar sunt si cazuri in care sistemul de aparare al organismului este compromis, situatii in care vulnerabilitatea de a dezvolta diverse infectii este foarte crescuta. Cea mai incriminata pentru declansarea infectiilor urinare este bacteria Escherichia coli, bacterie care populeaza in mod normal tractul digestiv, dar care, in anumite cazuri de dezechilibre ale florei microbiologice, se poate inmulti masiv si poate produce imbolnaviri.

Simptomele infectiilor urinare

Infectiile urinare se caracterizeaza prin cateva simptome specifice precum: senzatie de arsura sau usturime la urinare, nevoia frecventa de a urina si impresie constanta de vezica plina, urina tulbure, cu sediment si urat mirositoare, dureri de spate si in zona abdomenului inferior, febra, frisoane, greata si varsaturi.

ce este anexita?

Tratamentul infectiilor urinare

La aparitia simptomelor descrise este important consultul medical de specialitate. Medicul va indica efectuarea analizei sumarului de urina si antibiograma, pentru a stabili antibioticul corect pentru tratamentul infectiei urinare. Se recomanda aportul crescut de lichide necarbogazoase, mentinerea unei igiene intime corecte, urinarea imediat ce apare senzatia, dar si administrarea suplimentelor pe baza de merisor, recunoscut pentru proprietatile sale de a ameliora senzatiile si a reduce incidenta episoadelor recurente, si a probioticelor, pentru capaciatatea acestora de a restaura integritatea florei microbiene naturale a organismului.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 8 total

Pagina