Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Keratina: beneficii organism, utilizari si rol in sanatatea parului

Keratina: beneficii organism, utilizari si rol in sanatatea parului

Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 31 ianuarie 2022 Ultima actualizare: 7 februarie 2023

Parul este si a fost o carte de vizita. Un par frumos, ingrijit, curat, poate transmite multe despre persoana care il poarta. Parul face parte din aspectul nostru cotidian. Un par sanatos inseamna un par lung si ferm, cu fire de par groase si rezistente, un par stralucitor. Dar dincolo de toate aceste atribute, trebuie luat in considerare faptul ca frumusetea parului nu este doar genetica si ca este nevoie sa intervenim cu vitamine, minerale pentru a-l mentine in starea in care ne dorim. Tu cat de multe stii despre parul tau?

Stii de exemplu ca parul este facut, in mare parte, din keratina, proteina din care sunt alcatuite si coarnele animalelor, copitele acestora, ghearele, ciocurile, carcasa unor insecte si penele pasarilor? Practic in structura parului avem mai multe lucruri in comun cu animalele salbatice si pasarile de prada decat ne-am fi asteptat vreodata. Cand sa folosesti un tratament pe baza de keratina si care sunt produsele care te pot ajuta sa ai un par sanatos, descopera in acest material.

Ce este keratina? Unde mai gasim keratina in natura? 

Cand are nevoie parul de keratina? Tratament cu keratina pentru par deteriorat

De ce sa alegi keratina pentru par La Cabine? Tratament keratina acasa 

Beneficii gama KUNDAL. Produse cu keratina pentru par

Cum alegi un tratament cu keratina? Sampon cu keratina

Ce este keratina? Unde mai gasim keratina in natura?

La intrebarea ce este keratina am raspuns la inceput cand am descris practic acest cuvant ca fiind o proteina. Altfel spus, Keratina este o proteina cu rol de protectie, mai putin predispusa la deteriorare sau rupere decat alte tipuri de celule pe care organismul uman le produce. Ea poate fi derivata din penele si coarnele de la diferite animale si poate fi apoi folosita ca ingredient in produsele cosmetice pentru ingrijirea parului.

Keratina nu se gaseste doar in structurile dure ale corpului uman - unghii, par sau doar in componenta unor animale salbatice in coarne, copite, gheare. Keratina in forma ei proteica se gaseste si in anumite produse cum ar fi: broccoli, ceapa, praz, usturoi, ficatul de pasare, peste de apa dulce.

Parul uman este facut in proportie covarsitoare din keratina. Cand o suvita de par este umeda dupa dus, piscina sau sesiuni de spa in jacuzzi, ea poate avea in functie de structura si densitate pana la 30% mai mult volum. Poate de aceea dupa ce ne uscam parul avem senzatia ca firele sunt mai scurte sau ca am pierdut din podoaba capilara. 

Parul primeste mai multe vitamine si minerale in sezonul cald si de aceea creste mai repede in timpul verii. Practic, un climat mai cald stimuleaza circulatia sanguina la nivelul scalpului, accelerand cresterea parului.

Probabil ati observat in filmele de la Hollywood cum detectivii pot afla informatii pretioase despre o persoana dar prin analiza firului de par. Adevarul este ca textura firului de par este ca un ''stick" USB care stocheaza si inregistreaza informatii despre substantele care ajung in organism, mai ales atunci cand vorbim de consumul de droguri a caror urme se vad in radacina firului de par. Paradoxal, singura informatie pe care nu o poate oferi firul de par este sexul. deoarece in forma genuina, firul de par al femeii este identic cu cel al barbatului.

Culorile native ale parului sunt date de anumite minerale. De exemplu, persoanele cu par blond nativ au in structura firului de par molecule de aur. De aceea negrul este cea mai comuna culoare de par pentru ca aici vorbim de molecule de fier.  Doar 1% din populatia lumii are parul rosu, in timp ce 2% din populatia lumii are parul blond natural. Parul tau este puternic. Mai exact, un fir de par este mai puternic decat un fir de cupru de acelasi diametru. Fiecare fir de par poate sustine o greutate de aproape 100 grame.

 

tu stii ce este biotina?

Cand are nevoie parul de keratina? Tratament cu keratina pentru par deteriorat

Proteinele sunt extrem de importante si orice tratament cu keratina pentru par deteriorat are nevoie de ele, mai ales ca firele de par sunt facute din proteine, iar cand radacinile sunt ‘infometate’ de acest nutrient, se ajunge la caderea parului. De aceea e esential sa alegem produse care au grija de parul tau, mai ales daca ai un par uscat si ai momente in care scalpul tau se irita usor. 

Samponul hipoalergenic KERASTASE SPECIFIQUE DERMOCALM BAIN RICHE hraneste parul uscat si tinteste factorii care duc la iritarea scalpului. Scalpul este curatat datorita agentilor antibacterieni din compozitie, lasandu-l hidratat si relaxat. Acest produs te ajuta in  lupta cu factorii declansatori care provoaca mancarime la nivelul scalpului, curata scalpul iritat, hraneste firele de par lasandu-le moi si suple si relaxeaza instant scalpul si il purifica.

 

Vitaminele, ca si proteinele sunt esentiale pentru intretinerea si mentinerea unui par sanatos, voluminos si stralucitor. Una dintre cele mai importante vitamine de care are nevoie parul tau si nu numai este vitamina B3.  Samponul Kerastase Specifique Bain Vital Dermo-Calm este un produs inovator de ingrijire personala, un sampon conceput pentru a calma scalpul sensibil, imbogatit cu vitamina B3 dar si alte ingrediente precum uleiuri naturale care calmeaza inflamatia si hidrateaza scalpul si derivati de mentol pentru o senzatie de prospetime. 

 

Trebuie sa cauti produse care folosesc miracolul naturii la modul activ. Un astfel de ingredient este uleiul de camelie asiatica, folosit de imparatii Chinei de mii de ani. Ulterior produsul a ajuns si in Japonia feudala unde gheisele foloseau minunatul ulei de camelie pentru un par matasos si stralucitor. 

Samponul KERASTASE Elixir Ultime Bain este recomandat tuturor tipurilor de par si asta datorita simbiozei exceptionale a patru uleiuri esentiale: camelie asiatica, argan, porumb si pracaxi. Acest produs indeparteaza toate impuritatile, hraneste si trateaza parul in profunzime, oferindu-i un aspect lejer si o stralucire de invidiat. Toate gama Elixir este imbogatita cu un complex de 4 uleiuri esentiale ce hranesc, catifeleaza si ofera stralucire fibrei capilare. 

 

descopera beneficiile acidului glicolic pentru piele

De ce sa alegi keratina pentru par La Cabine? Tratament keratina acasa

Fiolele pentru par La Cabine restructureaza fibrele de keratina, protejandu-le de agresiunile externe, reparandu-le si se reduce astfel riscul de rupere. Practic, daca esti in cautarea unui tratament keratina acasa, fiolele La Cabine sunt raspunsul pe care il cauti.

Formula La Cabine fiole pentru par contine pe langa keratina hidrolizata si ulei de abisinian ofera stralucire, moliciune si protectie termica. Contribuie de asemenea la prevenirea pierderii de culoare, dupa vopsire. Contine uleiuri de migdale si macadamia care hranesc si imbunatatesc aspectul parului, lasandu-l moale si usor de coafat, instantaneu.

Probabil ca nu stiai asta, dar toti foliculii firelor de par de pe corp se formeaza inca din perioada in care fatul se afla in burta mamei si ei apar in jurul perioadei de 20-22 de saptamani. Un fir de par are durata de viata de 5 ani daca este intretinut corect, hidratat si hranit corespunzator. E nevoie de 3 ani pentru ca parul sa iti ajunga pana la umeri si de 7 ani pentru a ajunge pana in talie. In general, parul creste cu 0,3 – 0,5 mm pe zi, 1,25 cm pe luna si 15 cm pe an.

 

cum sa folosesti corect retinolul pentru ten

Beneficii gama KUNDAL. Produse cu keratina pentru par

Tratamentul pentru par Kundal face parte din gama de produse cu keratina pentru par. In compozitia acestor produse intra si miere de albine si ulei de macadamia pe langa proteina hidrolizata din soia, keratina hidrolizata, aminoacizi din matase, colagen hidrogenat si hialuronat de sodiu care protejeaza si restaureaza parul deteriorat.

 

Beneficii Kundal Tratament hipoalergenic extra-hidratant cu proteine, Pink Grapefruit:

  • pentru toate tipurile de par;
  • contine 26 extracte naturale din plante si 6 uleiuri naturale;
  • hipoalergenic;
  • toate ingredientele sunt aprobate EWG;
  • contine proteina LPP care este usor absorbita de par;
  • nu contine 10 ingrediente nocive: 7 tipuri de parabeni, benzofenona, MIT, CMIT;
  • mentine pH-ul echilibrat (pH 3.5~5.5) pentru scalp si par.

 

tot ce vrei sa stii despre colagen

Cum alegi un tratament cu keratina. Sampon cu keratina

Inainte sa alegi un tratament cu keratina trebuie sa stii ca exista deja o serie de tratamente care pot readuce keratina in firul de par, iar unul dintre aceste tratamente este tratamentul cu proteina din keratina. Acest tratament presupune adaugarea de keratina artificiala in par pentru a-l face stralucitor, moale si cu un aspect sanatos. Pe scurt, acest tratament presupune reconstructia firului de par prin adaugarea artificiala a proteinei pierdute. Este un tratament extrem de popular atat pentru femei, cat si pentru barbati.

BENEFICIILE TRATAMENTULUI CU KERATINA

  • Parul este mai usor de manevrat si mai stralucitor

  • Parul are un aspect mai lucios si mai plin

  • Parul cret sau ondulat este mai putin electrizat si mai usor de aranjat

  • Parul are aspect mai drept

  • Parul poate fi stilizat mai usor

  • Parul este protejat de efectele daunatoare ale soarelui si altor factori externi

  • Parul este mai putin predispus deteriorarii

  • Timpul alocat coafatului sau stilizarii este redus considerabil

Totodata exista pe piata farmaceutica numeroase produse de ingrijire a parului care contin keratina fie ca vorbim de sampon cu keratina sau balsam cu keratina. Exista o multime de forumuri unde gasim intrebari de genul sampon cu kerarina pareri sau variatiuni pe aceasta tema.

 

SURSE DOCUMENTARE:

https://www.harpersbazaar.com/beauty/hair/advice/a1266/how-keratin-damages-hair/

https://www.healthline.com/health/keratin-treatment-pros-and-cons

REFERINTE:

Basit A, et al. (2018). Health improvement of human hair and their reshaping using recombinant keratin K31.

Couto AC, et al. (2013). Pregnancy, maternal exposure to hair dyes, and hair straightening cosmetics, and early age leukemia. 

Maneli MH, et al. (2014). Elevated formaldehyde concentration in "Brazilian keratin type" hair-straightening products: A cross-sectional study.

Pierce JS, et al. (2011). Characterization of formaldehyde exposure resulting from the use of four professional hair straightening products. 

Tinoco A, et al. (2018). Keratin-based particles for protection and restoration of hair properties.

Villa ALV, et al. (2013). Feather keratin hydrolysates obtained from microbial keratinases: Effect on hair fiber.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 8 total

Pagina
Top 10 cele mai citite articole
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminicele functioneaza prin oprirea unei substante numite histamina care afecteaza celulele din organism. Histamina este o substanta chimica eliberata atunci cand organismul detecteaza ceva daunator, cum ar fi o infectie.
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Pielea reprezinta 16% din greutatea totala a corpului. Mai mult decat atat, in mod surprinzator, pana la 50 000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de smochine sunt nenumarate avand in vedere ca vorbim despre un fruct deosebit de complex. Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de...
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Virusul Nipah: Simptome, rata de mortalitate, preventie si tratament
Acest virus este gasit in special la liliacii frugivori (liliacii care se hranesc cu fructe) si poate fi transmis la oameni prin intermediul contactului direct cu fluidele corporale infectate ale animalelor sau prin consumul de produse contaminate de la animale infectate, precum laptele de liliac...