Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Plasturii pentru copii: Cum ii alegem, la ce trebuie sa fim atenti
Postat in: Mama si copilul

Plasturii pentru copii: Cum ii alegem, la ce trebuie sa fim atenti

Plasturii fabricati special pentru copii sunt mici cutii de pansamente autoadezive create cu ajutorul unor materiale de tip textile sau din plastic ce sunt folosite pentru a proteja si acoperi ranile sau taieturile minore. Acestia sunt facuti exclusiv pentru a fi pusi in consum de catre copii, motiv pentru care adesea sunt gasiti intr-o variata paleta de culori cu desene atractive pentru a-i face pe copii sa le foloseasca.

Spre deosebire de plasturii pusi in uz pentru adulti, cei pentru copii contin ingrediente speciale, spre exemplu: aloe vera, cu rol in calmarea pielii iritate si in sporirea rapiditatii de vindecare a ranilor. De obicei, tipul acesta de plasturi este sigur si foarte usor de folosit, reprezentand o modalitatet extrem de utila de a ajuta la protejarea ranilor copiilor, precum si modul in care acesti plasturi ii fac sa se simta. Cu ajutorul design-ului prietenos cu diferite animatii, masinute, papusi, gogosi si asa mai departe, copii se simt la nivel subconstient mai bine.

Cum alegi plasturii pentru copii?

Este foarte bine cunoscuta teama si incapatanarea copiilor, lucru ce poate face dificil sa convingi un copil sa poarte un plasture. Cu toate acestea, exista cateva modalitati de a convinge un copil sa poarte un plasture, cum ar fi:

Oferiti-i sansa copilului sa se implice in momentul in care achizitionati plasturii, dandu-i posibilitateta sa isi aleaga propriul model. El poate isi doreste un set de plasturi cu personajele pe care le-a vazut in desene animate sau cu o paleta de culori ce ii ofera o stare de bine.

Copiilor trebuie sa le fie explicat de ce trebuie sa poarte plasturi, deoarece acestia sunt mici si au nevoie de sprijinul adultilor in intelegerea anumitor informatii. Pentru a il face pe copil sa asculte, trebuie sa i se motiveze purtarea plasturelui prin diverse mijloace. Spre exemplu i se poate evidentia faptul ca este foarte important sa isi protejeze ranile pentru a preveni aparitia infectiilor si pentru a spori accelerarea vindecarii.

Cateodata, copiii pot fi tematori in ideea ca vor avea un nou obiect atasat pe pielea lor. Astfel, ii puteti arata copilului dumneavoastra cum se aplica si cum se indeparteaza un plasture, exemplificand pe pielea dumneavoastra. Pentru a face copilul sa se simta si mai mult in largul sau, faceti din acest lucru o activitate interactiva, in care dumneavoastra il pansati pe el si el pe dumneavoastra.

O alta modalitate eficienta de a convinge un copil sa poarte un plasture este urmatoarea. Daca acesta este nehotarat daca sa il poarte sau nu, dumneavoastra ii puteti oferi o recompensa, ceva ce ii place acestuia foarte mult sa manance sau sa faca. In timpul acestui proces este foarte important ca adultii sa fie calmi si rabdatori, pentru a ii da suportul si incurajarea necesara copilului in procesul de acceptare al plasturelui.

Cum putem ajuta copii sa se vindece cu usurinta?
Pentru un copil, tratarea unei rani poate fi un proces destul de dificil, in functie si de rana acestuia. Cateva sfaturi pentru a ajuta copii sa se vindece mai usor:

Cu toate ca pentru adulti poate sa nu para important, insa starea lor este unul din factorii cei mai importanti care pot ajuta in vindecarea usoara a copilului. Asa ca, se recomanda crearea unui mediu placut pentru copil, o atmosfera plina de bunastare, sustinere, cu nenumarate imbratisari si incurajari.

Pentru a spori recuperarea cat mai rapida a copilului, adultul trebuie sa il incurajeze la odihna si la un stil de viata sanatos. Este esential ca un copil sa aiba o rutina, cu o alimentatie echilibrata si suficient somn. Aceste lucruri pot ajuta la cresterea sistemului imunitar al copilului si poate, de asemenea, sa accelereze procesul de vindecare. Chiar daca poate suna pretentios, utilizarea anumitor tehnici de relaxare cum ar fi: respiratia profunda, meditatia sau chiar yoga pot ajuta la relaxarea si starea de bine a copilului. Utilizand aceste tehnici, se poate ca procesul de tratare sa fie mult mai rapid.

Copiii invata de la adulti, ceea ce inseamna ca adultul trebuie sa fie un exemplu demn de urmat din toate punctele de vedere si nu numai in cariera. Pe aceasta cale, adultul este sfatuit sa ii arate copilului cum sa aiba grija de corpul lui si cum sa protejeze diferitele tipuri de rani. Este necesar ca un copil sa primeasca atentia, suportul si tot ce are nevoie pe parcursul procesului de vindecare. Implicarea unui adult in procesul de tartare al ranii poate face copilul sa se simta mai confortabil si mai relaxat, intrucat adultul ii poate insipra incredere.

De ce este bine ca un copil sa poarte plasturi?
Exista o multitudine de motive pentru care utilizarea unui plasture poate fi folositoare, printre care se enumera si urmatoarele:

Acoperirea unei rani cu un plasture ajuta la protejarea ranilor impotriva infectiilor, ocolind astfel intrarea in contact a ranii cu diferite bacterii sau virusi. Plasturii sunt de asemenea conceputi, pentru a mentine umiditatea in zona afectata, lucru ce ajuta la vindecarea accelerata a ranii si prevenirea formarilor de cruste care pot bloca tratarea acesteia. Bineinteles ca, pe langa efectul lor de protectie, plasturii pot domoli senzatia de dinsconfort atunci cand copiii au o rana intr-o zona mai sensibila.

Spre deosebire de atunci cand rana este lasata neacoperita, in momentul utilizarii unui plasture este incurajata cicatrizarea uniforma a zonei afectate, reducand si riscul de a forma cicatrici inestetice. Este foarte important ca inainte de a utiliza un plasture sa i se citeasca si sa i se aduca la cunostinta copilului instructiunile de utilizare ale acestuia. In concluzie, copiii au parte doar de beneficii in urma utilizarii corecte si adecvate a unui plasture: protejarea corespunzatoare a unei rani sau taieturi mici, vindecarea mai rapida a zonei afectate si nu in ultimul rand sporesc increderea de sine a copilului. Acestea sunt principalele motive pentru care un adult ar trebui sa incurajeze copiii sa foloseasca plasturii. 

De ce este important sa utilizati corect un termometru?

Utilizarea incorecta a unu termometru poate duce la masuratori gresite ale temparaturii care va pot influenta in ceea ce priveste santataea dumneavoastra sau chiar a unei persoane din jurul dumneavoastra. Spre instanta, o temperatura determinata in mod incorect va poate face sa supraestimati sau sa subestimati severitatea unei probleme de sanatate. Acest lucru poate duce la un tratament medicamentos inadecvat starii dumneavoastra. In engala masura, folosirea neadecvata a unui termometru medical, de orice tip, poate duce la contaminarea bacteriana a acestuia. Daca acesta este contaminat, poate reprezenta un risc de transmitere a bolilor de tip infectios.

 

25 mai 2023
Related posts
Colecistita: Cum apare boala, metode de preventie Colecistita: Cum apare boala, metode de preventie

Colecistita reprezinta inflamatia vezicii biliare, un organ mic, in forma de para, situat pe partea dreapta a abdomenului, sub ficat. Vezica biliara are un lichid digestiv care se elibereaza in intestinul subtire (bila) printr-un orificiu numit sfincter Oddi.

21 iulie 2022
citește articolul
Cataracta: De ce apare aceasta boala a ochilor, metode de tratament Cataracta: De ce apare aceasta boala a ochilor, metode de tratament

Cataracta este o afectiune oftalmologica frecventa, ce determina scaderea progresiva a vederii prin pierderea transparentei cristalinului. Aceasta boala este generata de o serie de factori precum varsta inaintata, imbatranirea care pot duce la cataracta senila.

21 iulie 2022
citește articolul
Boala Addison: Cum se manifesta si tipuri de tratament Boala Addison: Cum se manifesta si tipuri de tratament

Boala Addison, numita si insuficienta suprarenala sau adrenala, este o afectiune a glandelor suprarenale. Boala apare atunci cand acestea nu produc suficienti hormoni steroidieni, cortizol si aldosteron.

12 iulie 2022
citește articolul
Comentarii
Lasă un comentariu
Adresa de e-mail nu va fi publicată

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 cele mai citite articole
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Cimbrisorul este o planta apreciata pentru calitatile sale curative. Creste spontan si poate fi usor recunoscut dupa mirosul aromat. Este bogat in taninuri, substante amare, flavonoizi si numerosi acizi organici. Astfel, infuzia de cimbrisor este folosita frecvent in afectiuni precum cele nervoase....
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Lapte praf: Legatura dintre varsta copilului si formulele de lapte
Lapte praf: Legatura dintre varsta copilului si formulele de lapte
Laptele praf este un produs care nu lipseste din alimentatia bebelusilor. De cand a fost descoperita prima formula (undeva in perioada 1890-1895) pana azi, laptele praf este prezent in toate casele de familii care au copii.
Virusul HPV: ce este, cum se transmite, simptome, preventie
Virusul HPV: ce este, cum se transmite, simptome, preventie
HPV este cea mai comuna infectie transmisa pe cale sexuala la nivel global. Majoritatea oamenilor sunt infectati cu ea la un anumit moment din viata. In 2018 se estimau 569.000 de cazuri noi, si 311.000 de decese cauzate de cancer cervical la nivel mondial.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Ghimbirul: tot ce trebuie sa stii despre beneficiile lui si contraindicatii
Ghimbirul: tot ce trebuie sa stii despre beneficiile lui si contraindicatii
Ghimbirul are efecte benefice in scaderea in greutate. Un studiu publicat in 2012 atesta faptul ca un consum regulat de ghimbir creste termogeneza alimentelor si stimuleaza satietatea. Aceste proprietati previn gustarile dese si nevoia de a ingera cantitati mari de alimente calorice. In plus,...
Scarlatina: simptome, diagnostic si tratament
Scarlatina: simptome, diagnostic si tratament
Scarlatina este o boala declansata de o toxina generata de streptococii beta-hemolitici de grup A. Transmiterea se face pe cale respiratorie, prin tuse, stranut, ras, vorbit, de la bolnavii cu scarlatina, cu angina streptococica sau purtatorii sanatosi de streptococ beta-hemolitic de grup A la...
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect.
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
Ceaiul din frunze de papadie: beneficii pentru sanatate, contraindicatii
Ceaiul din frunze de papadie: beneficii pentru sanatate, contraindicatii
Ceaiul de papadie este recunoscut pentru proprietatile sale de mii de ani. Papadia este printre cele mai controversate plante folosite de-a lungul anilor in medicina traditionala.