Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Senzatia de picioare grele si obosite

Senzatia de picioare grele si obosite

Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 17 iulie 2017 Ultima actualizare: 13 ianuarie 2023

Picioarele grele si obosite sunt un simptom neplacut care impiedica desfasurarea normala a activitatilor zilnice, in cazuri mai grave, putand fi primul semnal de alarma care atesta o insuficienta venoasa cronica. In prezent, statisticile arata ca aproximativ 80% din populatia globului sufera de sindromul picioarelor grele si obosite, iar in 50% dintre cazuri acesta este cauzat de insuficienta venoasa cronica.

Cauze picioare grele

Dincolo de afectiunile interconectate cu insuficienta venoasa cronica care pot sta la baza picioarelor grele si obosite, cea mai comuna cauza intalnita este legata de stilul de viata abordat. Dieta alimentara bogata in sare si grasimi, obezitatea, sedentarismul, fumatul, la care se pot adauga factori ca ereditatea si modificarile hormonale, conduc la aparitia sindromului picioarelor obosite si grele. De asemenea, retentia de apa in organism, mai exact edemul periferic, poate sta la baza manifestarii simptomatologiei picioarelor grele si obosite. In anumite cazuri, suprasolicitarea picioarelor sau purtarea incaltamintei neadecvate, poate favoriza disconfortul membrelor inferioare. Pe de alta parte, circulatia sangvina deficitara favorizeaza aparitia neplacerilor la nivelul picioarelor, persoanele varstnice fiind cele mai afectate. O alta categorie afectata ocazional de simptomul picioarelor grele si obosite sunt femeile insarcinate si cele aflate la menopauza.

Tratament picioare grele

Pentru relaxarea picioarelor se recomanda bai fierbinti cu ulei de menta, un bun activator al circulatiei sangvine, si masaj la nivelul talpilor si gambelor. De asemenea, ridicare picioarelor peste nivelul trunchiului este un truc care stimuleaza circulatia sangvina. Pe termen lung, pentru prevenirea si tratarea simptomelor, este recomandat sa adoptati o dieta sanatoasa, bogata in fibre si lichide, sa reduceti consumul de sare si grasimi, care favorizeaza retentia apei in organism, si sa suplimentati aportul de calciu si vitamine. Practicarea sportului favorizeaza oxigenarea organismului si imbunatateste microcirculatia, motiv pentru care este indicat sa faceti miscare cel putin 30 de minute pe zi. Totodata, cremele si lotiunile care stimuleaza circulatia sangvina sunt un remediu eficient in acest caz, alaturi de suplimentele alimentare care favorizeaza eliminarea apei din organism. Evitati sa purtati incaltaminte stramta si incomoda si mergeti cu picioarele goale pe pamant sau nisip de cate ori aveti ocazia.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 8 total

Pagina