Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Sarbatori fericite!
Black Friday la Spring | Comenzi telefonice: 0374.471.155
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Util: Cum sa ai grija de pielea ta inainte de epilare. La ce trebuie sa fim atenti pe perioada verii

Util: Cum sa ai grija de pielea ta inainte de epilare. La ce trebuie sa fim atenti pe perioada verii

Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 4 iulie 2023

Epilarea reprezinta un proces de indepartare a parului nedorit de pe diferite parti ale corpului dumneavoastra. Scopul epilarii este de a inlatura parul de la radacina sau de la nivelul suprafetei pielii, astfel incat sa dureze mai mult pana cand parul creste din nou in acea zona. Este important de mentionat faptul ca epilarea poate fi considerata drept un proces inconfortabil sau dureros pentru anumite persoane, iar rezultatele pot fi diferite in functie de tipul si culoarea parului, dar si de metoda aleasa. Este indicat sa consultati un specialist sau sa cititi instructiunile produsului pe care urmeaza sa il utilizati pentru a va epila inainte de a efectua epilarea pentru a evita eventualele probleme sau complicatii.

Cele mai bune metode pentru epilare

Exista o diversitate cand vine vorba de metode de epilare disponibile pentru barbati, iar acestea pot fi diferite in functie de preferintele persoanelor si de zona corpului in care se doreste epilarea. Cateva dintre cele mai intalnite metode de epilare la barbati sunt urmatoarele:

Epilarea cu un aparat electric de epilat - Aparatele de tip electric de epilat sunt concepute cu scopul de a indeparta parul de la suprafata pielii sau chiar de la radacina. Acestea pot fi folosite in zone cum ar fi pieptul, spatele, bratele sau picioarele. Verificati atunci cand alegeti aparatul pe care urmeaza sa il achizitionati pentru epilat, ca acesta sa fie unul rezistent si potrivit pentru parul mai gros si mai dens al barbatilor.
Epilarea cu ceara - Metoda aceasta de epilare poate fi eficienta pentru a indeparta parul de la nivelul spatelui, pieptului sau a altor zone cu o suprafata mai mare. Se aplica ceara calda sau rece pe zona in care urmeaza sa efectuati epilarea, se aplica o banda de material peste ceara iar apoi se indeparteaza rapid, astfel smulgand parul de la radacina. Acest proces poate fi unul dureros, insa rezultatele sunt rezistente si dureaza mai mult fata de epilarea cu un aparat electric.
Epilarea cu laser - Metoda aceasta foloseste un fascicul de lumina concentrat cu scopul de a distruge foliculii de par. Epilarea cu laser poate fi eficienta pentru a indeparta parul nedorit de pe spate, piept sau alte zone ce au suprafete mai mari. Este indicat ca inainte de a efectua epilarea sa consultati un specialist in epilare cu laser pentru a afla daca sunteti un candidat potrivit pentru acest tip de tratament.
Epilarea cu lama de ras - Aceasta este o metoda temporara si simpla pentru a indeparta parul de pe suprafata pielii. Metoda aceasta poate fi folosita pentru a taia parul de pe fata, de pe corp sau de pe alte zone dorite a fi epilate. Este esential sa utilizati o lama de ras de calitate si sa utilizati un gel sau o spuma de ras pentru a evita aparitia iritatiilor si pentru a avea parte de un rezultat neted.
Inainte de a alege o metoda de epilare, este indicat sa faceti o mica cercetare suplimentara, adica sa consultati un specialist in ingrijirea pielii care sa va informeze in legatura cu preferintele si nevoile pielii dumneavoastra. In egala masura, este necesar sa urmati instructiunile de siguranta si sa acordati atentie ingrijirii pielii in urma epilarii cu scopul de a preveni iritatiile si aparitia unor posibile complicatii.

Sfaturi utile pentru a obtine un rezultat perfect in cazul epilarii

Pentru a avea parte de rezultate perfecte in cazul epilarii la barbati, este indicat sa urmariti acesti pasi:

Exfolierea pielii - Inainte de a incepe procesul de epilare este indicat sa exfoliati in zona pe care doriti sa o epilati. Acest lucru ajuta la inlaturarea celulelor moarte si a impuritatilor de la suprafata pielii, permitand astfel o mai buna aderenta a metodei de epilare pe care doriti sa o folositi. De asemenea, exfolierea ajuta la reducerea riscului de fire de par incretite sau de obstructie a porilor.
Pregatirea pielii - Dupa ce ati exfoliat corespunzator pielea, aceasta trebuie sa fie curata si uscata inainte de a incepe procesul de epilare. In cazul in care folositi ceara sau produse similare, este esential sa nu aplicati aceste produse cand pielea dumneavoastra are iritatii, este inflamata sau prezinta leziuni.
Lungimea parului - Depinzand de metoda de epilare pe care o veti alege, un factor pe care trebuie sa il luati in calcul in momentul in care urmeaza sa va epilati este lungimea parului de pe zona pe care urmeaza sa il inlaturati. Spre exemplu, in cazul epilarii cu ceara, lungimea indicata pentru a efectua epilarea este de aproximativ 6-8 mm, pe cand pentru epilarea cu lama de ras, parul trebuie sa aiba o lungime cat mai scurta.
Tehnica corecta - Orice metoda de epilare are propriile tehnici si instructiuni. Este indicat sa cititi si sa urmariti cu atentie instructiunile produsului pe care urmeaza sa il folositi cu scopul de a inlatura parul de pe zona pe care doriti sa o epilati. De asemenea, pentru a va informa despre o tehnica buna de epilare este indicat sa consultati un specialist. Aplicarea corecta a metodei de epilare poate ajuta la obtinerea unui rezultat cat mai eficient si mai neted.
Ingrijirea pielii dupa epilare - In urma epilarii, este necesar sa acordati o atentie suplimentara ingrijirii pielii cu scopul de a evita iritatiile si de a mentine rezultatul obtinut. Este recomandat sa aplicati o lotiune sau un ulei calmant pe zona pe care tocmai ati epilat-o pentru a o hidrata si pentru a o calma. In egala masura, este recomandat ca dupa epilare sa evitati expunerea la soare, sa protejati zona cu imbracaminte adecvata si  sa folositi neaparat crema de protectie solara.
Persistenta - Daca optati pentru metode de epilare temporare, spre exemplu lama de ras sau aparatul electric de epilat, este necesar sa fiti constant si sa reluati procesul in mod periodic cu scopul de a mentine rezultatul dorit. Parul va creste inapoi in timp, lucru ce va va determina sa efectuati din nou epilarea pentru a mentine pielea neteda.
Inainte de a efectua orice tip de epilare este indicat sa consultati un medic specialist in ingrijirea pielii pentru a primi sfaturi si recomandari in functie de parul pe care il aveti, de tipul de piele si de preferintele dumneavoastra.

Ingrijirea pielii si a tenului cu exces de sebuum. La ce trebuie sa fim atenti inainte de epilare

Tenul gras are nevoie de o ingrijire cu produse destinate sa trateze neplacerile cauzate de excesul de sebum si sa inchida porii. Se recomanda demachierea de minim doua ori pe zi, obligatoriu dimineata si seara, cu gel spumant si aplicarea lotiunilor astringente, pe baza de alcool, astfel incat pielea sa fie degresata eficient si porii sa fie inchisi.

Se recomanda doar folosirea cremelor pentru ten gras, acestea fiind caracterizate de o textura lejera si matifianta si avand proprietati antiseboreice. Crema de zi este de preferat sa contina si factor de protectie solara. Tenul gras trebuie exfoliat saptamanal, iar mastile de care are nevoie sunt cele destinate regalarii secretiei de sebum si curatarii porilor, in niciun caz mastile hidratante.

Tenul mixt trebuie ingrijit cu mare atentie, in sensul ca trebuie avut grija ca echilibrul intre zona uscata si zona grasa sa fie mentinut. Folosirea produselor strict destinate tenului uscat sau strict destinate tenului gras conduce la o dezechilibrare majora a dermului. Fie se folosesc produse de ingrijire specifice tenului mixt, fie pentru fiecare zona in parte se va aplica produsul corespunzator tipului de ten.

Tot ce ai nevoie sa stii despre cum sa ai grija de tenul tau si pielea ta pe perioada verii

Bibliografie:

Penzer R, Ersser S. Principles of Skin Care: A Guide for Nurses and Health Care Practitioners. John Wiley & Sons, 2010;
Rodulfo, Kristina "Ultrasonic Face De-Gunking Spatulas Are a Thing and You're Going to Want One". ELLE. Retrieved 2020;
Lichterfeld A, Hauss A, Surber C, Peters T, Blume-Peytavi U, Kottner J, "Evidence-Based Skin Care'", 2019;
FDA. Cosmetics: Guidance & Regulation; Laws & Regulations. Prohibited & Restricted Ingredients, U.S. Food and Drug Administration, Silver Spring, MD. Updated 26 January 2015;

Articole similare
Verucile: De ce apar, cum se pot trata, metode de preventie Verucile: De ce apar, cum se pot trata, metode de preventie

Pentru a intelege mai bine legatura dintre melanina, bronz si veruci trebuie sa vorbim de tipurile de piele. Asa cum toti avem o amprenta unica la nivelul retinei oculare, amprente unice pe varful degetelor, pe limba, exista un cod genetic care a putut fi deslusit si decriptat in 6 tipuri de piele care se potriveste in diferite procente la cei peste 8 miliarde de oameni.

9 septembrie 2024
Edited 9 septembrie 2024
citește articolul
Striae: Ce sunt, cum apar pe piele, cum se pot preveni Striae: Ce sunt, cum apar pe piele, cum se pot preveni

Fiecare centimetru al pielii tale are o elasticitate si o rezistenta anume, care difera de la o zona la alta (spre exemplu, pielea de la incheieturile degetelor este foarte diferita de cea de pe abdomen). Cea mai sensibila piele e pilea din jurul pleoapelor si cea mai groasa este cea din zona talpilor.

6 septembrie 2024
Edited 6 septembrie 2024
citește articolul
Hallux valgus: Simptome, cum se pune diagnostic, metode de tratament Hallux valgus: Simptome, cum se pune diagnostic, metode de tratament

Tampoane pentru monturi sau banda textila din bumbac pentru monturi: Tampoanele pentru monturi se elibereaza fara prescriptie medicala si ele sunt destinate pentru a amortiza zona din partea exterioara a talpii piciorului si pentru a usura durerea.

1 februarie 2023
Edited 3 februarie 2023
citește articolul

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate