Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Black Friday la Spring | Comenzi telefonice: 0374.471.155
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

Sarcina si alaptare

Cele mai comune probleme care pot aparea in timpul sarcinii. Cum le putem evita

Niciodata o sarcina nu este lipsita de provocari, mai ales daca proaspata mamica a trecut de varsta de 30 de ani sau se afla la primul copil. Exista o serie de probleme medicale care pot afecta sarcina si, implicit, viata mamei si a fatului, in aceasta categorie intrand infectiile virale si bacteriene, infectia cu HPV, gonoreea, chlamydia, sifilisul, citomegalovirusul, rubeola si varicela sau exista riscul de sarcina ectopica. 

Sarcina ectopica (Sarcina extrauterina) este acea sarcina care se formeaza in afara uterului, provocand numeroase probleme de sanatate. ln majoritatea cazurilor, o sarcina normala se formeaza si se dezvolta in interiorul uterului (intrauterin), dupa ce are loc fecundarea ovulului in trompa uterina si apoi, acesta migreaza catre uter, unde se va implanta in termen de 5-6 zile de la fecundare. In cazul unei sarcini extrauterine, acesta incepe sa se dezvolte in afara uterului si odata ce creste pune in pericol atat sanatatea mamei cat si propria lui dezvoltare.

Cum se pot preveni aceste situatii? Primul pas este programarea la medic pentru un set complet de analize in vederea depistarii si excluderii posibilelor probleme ce pot afecta sarcina. Ulterior, pe langa monitorizarea constanta a sarcinii, un program de pregatire prenatala poate fi de un real ajutor viitoarei mamici. De asemenea, se recomanda adoptarea unei diete sanatoase, bazata pe vitamine, minerale, in special pe nutrientii necesari in sarcina, categorie in care intra acizii grasi Omega-3, acidul folic, acidul pantotenic, nicotinamida si, in general, vitaminele din clasa B.

Suplimentele alimentare naturale pentru sustinerea sarcinii sunt absolut necesare in aceasta perioada si se recomanda introducerea lor in dieta din al doilea semestru de sarcina si pana la finalizarea perioadei de alaptare. Pe de alta parte, miscarea fizica usoara este absolut necesara pentru a avea o sarcina sanatoasa, dar si odihna suficienta, minim 8 ore pe noapte.

Premama Suplimente sarcinaPremama Suplimente sarcina
Suplimente sarcina
Ingrijire intimaIngrijire intima
Ingrijire intima
Stimularea lactatieiStimularea lactatiei
Stimularea lactatiei
Ingrijirea sanilorIngrijirea sanilor
Ingrijirea sanilor
Teste de sarcinaTeste de sarcina
Teste de sarcina
Ingrijirea pieliiIngrijirea pielii
Ingrijirea pielii

Articolele 1-20 din 166

Setati descendent