Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Sarbatori fericite!
Black Friday la Spring | Comenzi telefonice: 0374.471.155
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Cum sa alegi scutecele potrivite pentru piscina sau plaja pentru bebelusul tau

Cum sa alegi scutecele potrivite pentru piscina sau plaja pentru bebelusul tau

Postat in: Mama si copilul
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 3 iulie 2023

Scutecele sunt articole create in mod special pentru a fi purtate de catre bebelusi si copii mici, inlocuind scutecele traditionale reutilizabile din panza. Acestea sunt fabricate cu scopul de a captura si a absorbii urina si materiile fecale, astfel mentinand pielea bebelusului protejata si uscata. In ultimii ani, scutecele au devenit din ce in ce mai moderne, astfel acestea fiind realizate cu ajutorul unor materiale moi si absorbante, spre exemplu polimerii super absorbanti si fibre de celuloza. Materialele acestea permit absorbtia corespunzatoare a lichidului pentru a mentine pielea bebelusului uscata, lucru ce ajuta la evitarea aparitiilor de eruptii cutanate si iritatii. In egala masura, cele mai multe scutece sunt prevazute cu benzi adezive cu scopul de a fixa si ajusta scutecul in jurul taliei bebelusului.

Scutecele exista pe piata in diferite marimi, care sunt create pentru bebelusi in functie de greutate si varsta. Bineinteles ca, exista si variante ecologice de scutece, care sunt create din materiale biodegradabile sau regenerabile, cu scopul de a incerca sa se reduca impactul poluant asupra mediului. Folosirea scutecelor in zilele noastre, a inceput sa fie predominanta multumita comoditatii si eficientei lor comparativ cu scutecele traditionale din panza, acestea necesitand un nivel mai scazut de munca si timp pentru curatare si intretinere.

Ce tipuri de scutece exista?

Ca majoritatea lucrurilor deja existente pe piata, nu exista doar un singur tip. Astfel, scutecele, sunt disponibile in functie de nevoile si preferintele parintilor. Cateva dintre cele mai folosite tipuri de scutece sunt urmatoarele:

Scutecele de unica folosinta - Tipul acesta de scutece este cel mai des intalnit, si sunt create special pentru a fi utilizate o singura data si apoi aruncate. Reprezinta o varianta comoda de utilizare a scutecelor, deoarece nu necesita spalare sau intretinere suplimentara. Sunt disponibile in diferite dimensiuni si pe diverse niveluri de absorbtie, fiind adaptate pentru diferite varste si greutati.
Scutecele reutilizabile / scutecele din panza - Tipul acesta de scutec este creat si fabricat din materiale textile, spre exemplu bumbac sau bambus, care dupa utilizare pot fi spalate si refolosite. Spre deosebire de scutecele de unica folosinta, acestea sunt considerate mai ecologice pentru ca diminueaza deseurile si impactul poluant asupra mediului. Aceste scutece au un sistem de prindere pe baza de capse sau alte sisteme de fixare.

Scutecele speciale de inot - Scutecele de acest tip sunt fabricate pentru a fi purtate pe toata perioada timpului cat bebelusul sta in apa, spre exemplu la inot. Sunt concepute din materiale care nu se umfla odata ce intra in contact cu apa, si au o capacitate mai mare de a retine materiile fecale. Aceste scutece, mentin copilul intr-o stare de confort pe toata perioada activitati in apa.
Scutecele ecologice - scutecele ecologice sunt fabricate din materiale ecologice, spre exemplu fibrele de bambus sau bumbacul organic. Acestea sunt concepute cu scopul de a reduce impactul poluant asupra mediului, lucru ce se face folosind resurse naturale. De asemenea, aceste scutece reduc utilizarea substantelor chimice daunatoare in procesul de fabricatie.

Scutecele de tip hibrid – scutecele acestea reprezinta o combinatie intre scutecele de unica folosinta si cele reutilizabile. Acestea au in componenta un strat exterior care este rezistent la apa, insa pot fi folosite cu insertii reutilizabile sau cu un strat absorbant de unica folosinta. Cu ajutorul acestor proprietati, ofera flexibilitate si optiuni de utilizare, astfel incat acestea pot fi atat de unica folosinta, cat si reutilizabile.

Este important ca in momentul in care alegeti tipul de scutec pe care doriti sa-l folositi pentru copilul dumneavoastra, sa tineti cont de proprietatile tipului de scutec. In egala masura, este indicat sa folositi scutece care ofera stari de confort copilului dumneavoastra.

Cum sa alegi scutecul potriviti pentru a merge la plaja?

Inainte de a pleca la plaja cu bebelusul dumneavoastra, exista cateva aspecte pe care trebuie sa le luati in considerare cand vine vorba despre scutecul acestuia. Cateva sfaturi pentru a alege in mod corect scutecul pe care bebelusul il va utiliza pe perioada cat veti sta pe plaja sunt urmatoarele:

Scutecele pentru inot – Este recomandat ca atunci cand va duceti cu bebelusul dumneavoastra pe plaja sa optati pentru scutecele speciale pentru inot. Scutecele de acest tip sunt create special pentru a fi purtate in apa, prevenind intrarea apei in scutec. Acestea sunt create cu ajutorul unor materiale care nu se afla in contact cu apa si se usuca destul de rapid. Acest lucru se datoreaza nevoii de a crea o stare de confort copilului dumneavoastra in timpul activitatilor din apa.

Buna potrivire si ajustare - Verificati ca scutecul pe care l-ati ales pentru bebelusul dumneavoastra sa-l poarte pe plaja sa poata fi ajustat in mod corespunzator in jurul taliei si al picioarelor, dar sa se si potriveasca cu dimensiunile copilului. Lucrul acesta ajuta la prevenirea scurgerilor si ajuta la o protectie eficienta pe toata perioada activitatilor din apa. Rezistenta la apa - Pentru a nu avea parte de neplaceri pe plaja, trebuie sa verificati daca scutecul este rezistent la apa si are o capacitate de retinere a lichidelor in interiorul acestuia. Aspectul acesta este unul esential cu scopul de a preveni scurgerea, dar si pentru a mentine starea de confort a copilului dumneavoastra in timpul petrecut la plaja.

Confortul - Inainte de a merge pe plaja cu bebelusul dumneavoastra, este recomandat ca acesta sa poarte cu o zi inainte acelasi tip de scutec pe care urmeaza sa-l poarte la plaja. Acest lucru se face pentru a ii asigura copilului o stare de confort, dar si pentru a verifica posibilitatea de aparitie a iritatiilor din cauza acelui scutec. In egala masura, verificati ca materialele din care este confectionat acel scutec sa fie moi si flexibile pentru a mentine bunastarea copilului.

Usurinta utilizarii - Pentru a va asigura si dumneavoastra un timp placut pe plaja, fara a sta cu ingrijorare in ceea ce priveste scutecul copilului, este indicat sa alegeti un scutec ce este usor de pus si de scos. Un model practic de sisteme de prindere sunt capsele care ajuta in economisirea timpului pe parcursul procesului de schimbare a scutecului.
Este recomandat ca inainte de a merge pe plaja, sa luati mai multe scutece cu dumneavoastra. Acest lucru se practica deoarece scutecul trebuie sa fie schimbat dupa ce bebelusul a iesit din apa sau in cazul in care trebuie schimbat pentru ca bebelusul l-a utilizat.

Cum sa gatesti pentru bebelusi a pastra valoarea nutritia a alimentelor?

Practic, aceste tehnici pot fi de doua tipuri: cele care actioneaza prin expansiune, in care se cauta ca alimentele "sa-si scoata" sucurile si pentru aceasta sunt introduse in apa sau bulion (fierte, aburite, in oala sub presiune); iar cele care se bazeaza pe "concentratie", adica cele in care este creata o crusta care face ca sucurile interne sa fie pastrate in interiorul alimentelor (prajire, frigere, coacere, etc.).

Gatirea la aburi pastreaza nutrientii si textura alimentelor. In general, metodele care implica un transfer mic de caldura, un contact mic cu apa si cele care nu necesita taierea alimentelor in bucati mici sunt cele care mentin cel mai bine valoarea nutritiva. De aceea, aburirea este o tehnica mai nutritiva decat scufundarea alimentelor in apa, adica prin fierbere, deoarece se evita gatitul inutil prelungit si utilizarea unor cantitati mari de apa. 

Explicatia este simpla: unii nutrienti sunt solubili in apa si sensibili la temperatura, cum ar fi vitaminele B, acidul folic, vitamina C si minerale, cum ar fi potasiul si sodiul, astfel incat cu cat mai putin timp sunt supusi la temperaturi ridicate si au contact mai putin cu apa, cu atat conservarea lor este mai buna. Pe langa faptul ca este una dintre cele mai respectuoase tehnici culinare, gatitului la aburi i se adauga pastrarea nutritionala a alimentelor si facilitarea digestiei.

Lucruri utile despre procesarea termica a alimentelor

Bibliografie:
Wright, Margaret E.; Chang, Shih-Chen; Schatzkin, Arthur; Albanes, Demetrius; Kipnis, Victor; Mouw, Traci; Hurwitz, Paul; Hollenbeck, Albert; Leitzmann, Michael F. (15 February 2007). "Prospective study of adiposity and weight change in relation to prostate cancer incidence and mortality";
"Defining Adult Overweight and Obesity". Centers for Disease Control and Prevention. 7 June 2021. Archived from the original on 28 September 2021;
"Metabolic syndrome – PubMed Health". Ncbi.nlm.nih.gov. National Center for Biotechnology Information. Archived from the original on 5 February 2011;

Articole similare
Striae: Ce sunt, cum apar pe piele, cum se pot preveni Striae: Ce sunt, cum apar pe piele, cum se pot preveni

Fiecare centimetru al pielii tale are o elasticitate si o rezistenta anume, care difera de la o zona la alta (spre exemplu, pielea de la incheieturile degetelor este foarte diferita de cea de pe abdomen). Cea mai sensibila piele e pilea din jurul pleoapelor si cea mai groasa este cea din zona talpilor.

6 septembrie 2024
Edited 6 septembrie 2024
citește articolul
Hipercolesterolemia: Cum apare, simptome, metode de preventie si tratament Hipercolesterolemia: Cum apare, simptome, metode de preventie si tratament

Hipercolesterolemia reprezinta o afectiune ce este caracterizata prin niveluri ridicate de colesterol in sange. Colesterolul reprezinta un tip de grasime sau lipide care este esential pentru functionarea normala a organismului, insa excesul de colesterol poate sa duca la depunerea sa pe peretii arterelor, astfel formand placi de aterom. Aceasta poate sa duca la ingustarea si la rigidizarea arterelor, fapt ce duce la cresterea riscului de boli cardiovasculare, inclusiv boala coronariana, boli arteriale periferice si accident vascular cerebral.

6 iunie 2024
Edited 6 septembrie 2024
citește articolul
Infectia cu oxiuri: Cum se transmite, simptome, preventie si tratament Infectia cu oxiuri: Cum se transmite, simptome, preventie si tratament

Infectia cu oxiuri este consecinta ingestiei de alimente contaminate cu fecale, precum legumele de gradina, sau consecinta transmiterii directe fecal-orala.

3 februarie 2023
Edited 19 decembrie 2023
citește articolul

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 8 total

Pagina