Cum tratam problemele de sanatate in primul an de viata
In primul an de viata bebelusul este predispus mai multor afectiuni, unele dintre acestea fiind specifice varstei, prin urmare, mai putin periculoase, iar altele care necesita atentie deoarece ii pot pune in pericol sanatatea.
Cele mai des intalnite dureri si afectiuni la bebelusi
Cele mai des intalnite dureri si afectiuni la bebelusi sunt strict legate de sistemul digestiv inca nedezvoltat. Astfel, pot aparea colicii, varsaturile, diareea, constipatia, dar si intolerantele si alergiile, alimentare sau cauzate de alti factori, de exemplu intepaturile de insecte. Este important de punctat ca bebelusul poate dezvolta alergii chiar daca este hranit strict cu lapte matern, deoarece compozitia acestuia este in stransa legatura cu alimentatia mamei. Pe de alta parte, in primul an de viata, bebelusul se poate confrunta cu raceli, infectii ale urechii si febra.
Tratamente naturale
Pentru neplacerile cauzate de tractul digestiv este necesar sa se intervina inca din timp. Prebioticele sunt de un real ajutor inca din prima luna de viata, acestea hranind flora saprofita endogena, imbunatatind metabolismul si protejand mucoasa intestinala. Recomandarea noastra este Bifido Baby de la Innergy, un produs natural tolerat inca din prima zi, care nu afecteaza cresterea in greutate sau dezvoltarea fizica a bebelusilor. Actioneaza benefic prin reglarea tranzitului intestinal, combate constipatia si diareea, reduce colicile intestinale, balonarea si varsaturile, totodata intarind imunitatea si favorizand absorbtia calciului in oase.
Doctorul recomanda
In cazul in care bebelusul se confrunta cu febra mare, secretii nazale abundente, infectii ale urechii si eruptii pe corp este necesar sa se consulte de urgenta medicul pediatru. In anumite cazuri, febra poate sa nu fie periculoasa, ci sa fie simptom al eruptiei dentare sau al vaccinarii, insa daca aceasta creste, este de preferat sa se mearga la medic. Varsaturile sunt frecvente si firesti la sugari, insa daca sunt insotite si de alte simptome ca febra, moleseala si iritabilitatea, devin cauza a unei infectii. Episoadele diareice constante trebuie, de asemenea, tratate la medic deoarece pot provoca deshidratare, iar la bebelusi poate fi fatala. Pe cealalta parte, constipatia apare cu precadere atunci cand se incepe diversificarea alimentatiei si poate fi normala pana la un anumit punct. Pentru a sti intocmai cand trebuie mers la medic, este important de cunoscut ca:
- un nou nascut trebuie sa aiba de la 2 pana la 8 scaune pe zi;
- intre varsta de 3 luni si 1 an, trebuie sa aiba de la 1 scaun la 2 zile si pana la 4 scaune pe zi;
- intre 1 an si 3 ani trebuie sa aiba pana la 2 scaune pe zi;
- peste varsta de 3 ani trebuie sa aiba scaun de la de 3 ori pe zi pana la de 3 ori pe saptamana.