Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Detoxifierea ficatului si regenerarea structurii celulare
Postat in: Sanatatea ta

Detoxifierea ficatului si regenerarea structurii celulare

Ficatul este cel mai mare organ din corp si indeplineste peste 500 de functii, printre care, cea mai importanta este detoxifierea, eliminarea toxinelor din organism. Ficatul filtreaza si sorteaza toxinele si le directioneaza catre sistemul excretor si, cu toate ca celulele hepatice au capacitatea de a se regenera, expunerea constanta la factorii poluanti din mediu, poate obosi ficatul si poate intoarce toxinele in corp. Din acest motiv, este necesara o curatare, o detoxifiere constanta a ficatului si o sustinere din exterior cu ajutorul suplimentelor alimentare destinate, dietei sanatoase si exercitiilor fizice.


Analize pentru ficat


Un ficat obosit, suprasolicitat, gras sau marit, desi nu va da durere, va transmite simptome specifice, printre care greata, oboseala nejustificata, migrene, lipsa capacitatii de concentrare, transpiratii abundente si urat mirositoare, halena, simptome care nu sunt specifice, insa care ar trebui investigate. Astfel, pe langa analizele de sange uzuale, pe langa hemoleucograma, se pot solicita si analize specifice pentru ficat care pot depista daca acesta functioneaza corect sau exista o anumita problema. Analizele pentru ficat cuprind transaminazele, fosfataza alcalina, 5’nucleotidaza, gamma-glutamil transpeptidaza, dar si bilirubina, albumina si coagulograma. In anumite cazuri, medicul poate solicita si analizele specifice pentru depistarea infectiei cu virusul hepatic B sau C, dar si o ecografie abdominala care poate evalua structura ficatului si a cailor biliare.


Pastile pentru ficat


In cazul depistarii unei afectiuni se va administra de catre doctor tratament medicamentos, insa acesta, obligatoriu, va fi insotit de o dieta adecvata pentru ficat bazata pe alimente cat mai putin procesate si pe fructe si legume consumate in stare cat mai naturala. Grasimile si carbohidratii, dar si sucurile din comert si produsele de tip fast-food si patiserie vor fi interzise pe perioada detoxifierii. De asemenea, gratie faptului ca ficatul detine capacitatea de regenerare, suplimentele alimentare naturale cu rol regenerator si hepatoprotector sunt absolut recomandate, nu doar intr-o cura de detoxifiere, ci si in orice perioada suprasolicitanta. Un bun aliat al ficatului este Sanohepatic, un supliment alimentar capabil sa usureze digestia, sa asigure sanatatea functiilor hepatobiliare si sa refaca structura celulara a acestuia, normalizand metabolismul energetic. Suplimentele alimentare cu rol hrepatoprotector sunt utile si in sustinerea bunei functionari a sistemului nervos, in reducerea oboselii si in mentinerea sanatatii psihice. De asemenea, pe langa pastilele pentru ficat este recomandat sa se faca miscare fizica, minim 30 de minute in fiecare zi, deoarece exercitiile fizice contribuie la detoxifierea organismului si, implicit, sustin sanatatea ficatului.

10 ianuarie 2018

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 cele mai citite articole
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Cimbrisorul este o planta apreciata pentru calitatile sale curative. Creste spontan si poate fi usor recunoscut dupa mirosul aromat. Este bogat in taninuri, substante amare, flavonoizi si numerosi acizi organici. Astfel, infuzia de cimbrisor este folosita frecvent in afectiuni precum cele nervoase....
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Lapte praf: Legatura dintre varsta copilului si formulele de lapte
Lapte praf: Legatura dintre varsta copilului si formulele de lapte
Laptele praf este un produs care nu lipseste din alimentatia bebelusilor. De cand a fost descoperita prima formula (undeva in perioada 1890-1895) pana azi, laptele praf este prezent in toate casele de familii care au copii.
Virusul HPV: ce este, cum se transmite, simptome, preventie
Virusul HPV: ce este, cum se transmite, simptome, preventie
HPV este cea mai comuna infectie transmisa pe cale sexuala la nivel global. Majoritatea oamenilor sunt infectati cu ea la un anumit moment din viata. In 2018 se estimau 569.000 de cazuri noi, si 311.000 de decese cauzate de cancer cervical la nivel mondial.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Ghimbirul: tot ce trebuie sa stii despre beneficiile lui si contraindicatii
Ghimbirul: tot ce trebuie sa stii despre beneficiile lui si contraindicatii
Ghimbirul are efecte benefice in scaderea in greutate. Un studiu publicat in 2012 atesta faptul ca un consum regulat de ghimbir creste termogeneza alimentelor si stimuleaza satietatea. Aceste proprietati previn gustarile dese si nevoia de a ingera cantitati mari de alimente calorice. In plus,...
Scarlatina: simptome, diagnostic si tratament
Scarlatina: simptome, diagnostic si tratament
Scarlatina este o boala declansata de o toxina generata de streptococii beta-hemolitici de grup A. Transmiterea se face pe cale respiratorie, prin tuse, stranut, ras, vorbit, de la bolnavii cu scarlatina, cu angina streptococica sau purtatorii sanatosi de streptococ beta-hemolitic de grup A la...
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect.
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
Ceaiul din frunze de papadie: beneficii pentru sanatate, contraindicatii
Ceaiul din frunze de papadie: beneficii pentru sanatate, contraindicatii
Ceaiul de papadie este recunoscut pentru proprietatile sale de mii de ani. Papadia este printre cele mai controversate plante folosite de-a lungul anilor in medicina traditionala.