Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Detoxifierea ficatului si regenerarea structurii celulare

Detoxifierea ficatului si regenerarea structurii celulare

Postat in: Sanatatea ta
Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 10 ianuarie 2018 Ultima actualizare: 12 ianuarie 2023

Ficatul este cel mai mare organ din corp si indeplineste peste 500 de functii, printre care, cea mai importanta este detoxifierea, eliminarea toxinelor din organism. Ficatul filtreaza si sorteaza toxinele si le directioneaza catre sistemul excretor si, cu toate ca celulele hepatice au capacitatea de a se regenera, expunerea constanta la factorii poluanti din mediu, poate obosi ficatul si poate intoarce toxinele in corp. Din acest motiv, este necesara o curatare, o detoxifiere constanta a ficatului si o sustinere din exterior cu ajutorul suplimentelor alimentare destinate, dietei sanatoase si exercitiilor fizice.


Analize pentru ficat


Un ficat obosit, suprasolicitat, gras sau marit, desi nu va da durere, va transmite simptome specifice, printre care greata, oboseala nejustificata, migrene, lipsa capacitatii de concentrare, transpiratii abundente si urat mirositoare, halena, simptome care nu sunt specifice, insa care ar trebui investigate. Astfel, pe langa analizele de sange uzuale, pe langa hemoleucograma, se pot solicita si analize specifice pentru ficat care pot depista daca acesta functioneaza corect sau exista o anumita problema. Analizele pentru ficat cuprind transaminazele, fosfataza alcalina, 5’nucleotidaza, gamma-glutamil transpeptidaza, dar si bilirubina, albumina si coagulograma. In anumite cazuri, medicul poate solicita si analizele specifice pentru depistarea infectiei cu virusul hepatic B sau C, dar si o ecografie abdominala care poate evalua structura ficatului si a cailor biliare.


Pastile pentru ficat


In cazul depistarii unei afectiuni se va administra de catre doctor tratament medicamentos, insa acesta, obligatoriu, va fi insotit de o dieta adecvata pentru ficat bazata pe alimente cat mai putin procesate si pe fructe si legume consumate in stare cat mai naturala. Grasimile si carbohidratii, dar si sucurile din comert si produsele de tip fast-food si patiserie vor fi interzise pe perioada detoxifierii. De asemenea, gratie faptului ca ficatul detine capacitatea de regenerare, suplimentele alimentare naturale cu rol regenerator si hepatoprotector sunt absolut recomandate, nu doar intr-o cura de detoxifiere, ci si in orice perioada suprasolicitanta. Un bun aliat al ficatului este Sanohepatic, un supliment alimentar capabil sa usureze digestia, sa asigure sanatatea functiilor hepatobiliare si sa refaca structura celulara a acestuia, normalizand metabolismul energetic. Suplimentele alimentare cu rol hrepatoprotector sunt utile si in sustinerea bunei functionari a sistemului nervos, in reducerea oboselii si in mentinerea sanatatii psihice. De asemenea, pe langa pastilele pentru ficat este recomandat sa se faca miscare fizica, minim 30 de minute in fiecare zi, deoarece exercitiile fizice contribuie la detoxifierea organismului si, implicit, sustin sanatatea ficatului.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 9 total

Pagina