Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Imunoterapia: Cum functioneaza, cand putem apela la ea

Imunoterapia: Cum functioneaza, cand putem apela la ea

Imunoterapia cu alergeni consta intr-o serie de tratamente care vizeaza ameliorarea pe termen lung a alergiilor severe. Este cunoscut si ca: Imunoterapie alergica; Imunoterapie subcutanata; Injectii alergice. Ati putea lua in considerare vaccinurile impotriva alergiilor daca aveti simptome severe de alergie care interfereaza cu viata de zi cu zi. Aceste injectii pot fi folosite pentru a trata alergiile cauzate de: Acarienii, Pene, Sporii de mucegai, Par de animale de companie, cum ar fi de la o pisica sau un caine, Polen, Insecte intepatoare.

Cand sunt luate in secventa recomandata, injectiile pentru alergii pot oferi o ameliorare semnificativa a simptomelor. In acelasi timp, aceasta optiune de tratament necesita un angajament pe termen lung pentru a functiona eficient.

Ce tip de alergii pot fi prevenite daca alegeti imunoterapia?

Aceasta metoda de tratament necesita injectii frecvente la cabinetul medicului. Trebuie sa fiti capabili sa-i alocati timp. Injectiile pentru alergii pot fi folosite de persoanele care au:

astm alergic
rinita alergica
alergii oculare sau conjunctivita alergica
alergii la insecte, in special albine si alte insecte intepatoare

Injectiile pentru alergii tind sa functioneze cel mai bine pentru persoanele care sunt sensibile la veninurile de insecte si alergenii inhalati. Este recomandat daca aveti simptome severe de alergie pe tot parcursul anului si nu doriti sa luati medicamente pe o perioada lunga de timp.

Cum functioneaza vaccinurile?
Injectiile pentru alergii functioneaza prin scaderea simptomelor de la anumiti alergeni. Fiecare injectie contine cantitati mici de alergen. Astfel incat corpul dumneavoastra sa construiasca imunitatea la acesta in timp. Procesul functioneaza la fel ca un vaccin, in care corpul dumnevoastra creeaza noi anticorpi pentru a combate substantele invazive. Injectiile impotriva alergiilor imbunatatesc, de asemenea, modul in care alte celule si substante ale sistemului imunitar functioneaza ca raspuns la alergeni. 

In cele din urma, imunoterapia de succes ajuta organismul sa lupte impotriva alergenilor si sa reduca simptomele adverse. Injectiile pentru alergii urmaresc sa scada simptomele generale ale alergiei in timp. Daca aveti astm alergic, sunt posibile si simptome reduse de astm. Inainte de a incepe vaccinurile impotriva alergiilor, veti avea nevoie de o evaluare completa. Medicul trebuie sa va testeze alergiile pentru a stii exact ce substante sa folositi in injectii. 

De exemplu, daca aveti alergii in timpul sezonului de polen, acestia vor testa ce tipuri de polen va cauzeaza simptomele. Ambrozia, ierburile si diversi poleni de copac sunt vinovati obisnuiti. Testarea alergiilor consta de obicei in intepatura pielii. In timpul unui test de intepatura cutanata, medicul dumneavoastra va va intepa pielea de pe spate sau antebrat cu mai multe tipuri de alergeni pentru a determina care dintre ei provoaca reactii. Un tip de specialist cunoscut sub numele de alergolog sau imunolog va efectua toate testele si tratamentul cu vaccinuri pentru alergii.

Care este procedura care trebuie urmarita in schema de vaccinare?
Odata ce medicul dumneavoastra v-a identificat alergenii, veti incepe sa primiti injectii pentru alergii. Procesul este impartit in doua faze:

faza de acumulare
faza de intretinere

Faza de acumulare
Faza de acumulare necesita cel mai mare angajament de timp. Primiti injectii de pana la doua ori pe saptamana pentru a va ajuta corpul sa se obisnuiasca cu alergenii. Va trebui sa stati la cabinetul medicului dumneavoastra timp de 30 de minute dupa fiecare injectie. Astfel incat sa poata monitoriza orice reactii adverse si reactii. Faza de acumulare dureaza de obicei 3 pana la 6 luni.

Faza de intretinere
Faza de intretinere consta in injectii administrate o data sau de doua ori pe luna. Intrati in faza de intretinere odata ce medicul tau stabileste ca organismul s-a obisnuit cu injectiile. Ei bazeaza aceasta decizie pe reactia corpului la injectii. Faza de intretinere dureaza de obicei intre 3 si 5 ani. Este important sa nu sariti peste nici-o injectie, daca este posibil. Daca faceti acest lucru, va puteti intrerupe cursul tratamentului. In aceasta faza, va trebui, de asemenea, sa stati la cabinetul medicului dumneavoastra timp de 30 de minute dupa injectare. Este recomandat astfel incat sa va poata monitoriza reactia.

Sunt efective aceste vaccinuri?
Injectiile impotriva alergiilor pot oferi o usurare pe termen lung dupa incetarea injectiilor. Este posibil ca unele persoane care au primit vaccinuri impotriva alergiilor sa nu mai aiba nevoie de medicamente pentru alergiile lor. Cu toate acestea, poate dura pana la 1 an de injectii de intretinere inainte de a vedea rezultate. Unii oameni pot observa beneficii la inceputul fazei de intretinere, totusi. In unele cazuri, vaccinurile impotriva alergiilor nu functioneaza. Acest lucru se poate datora unei varietati de motive, inclusiv:

oprirea tratamentului din cauza reactiilor.
expunerea continua la alergeni la niveluri extrem de ridicate.
nu este suficient alergen in injectiile reale.
 alergeni omisi in timpul evaluarii initiale.
Care sunt efectele adverse ale vaccinurilor?
Reactiile adverse frecvente includ reactii care arata ca urticarie sau muscaturi de tantar la locul injectarii. Zona se poate umfla, de asemenea, pana la o umflatura mai mare si creste in roseata. Acest tip de reactie este normal. Se poate intampla imediat sau la cateva ore dupa injectare. Poate dura cateva ore inainte de a disparea fara niciun tratament. Puteti reduce umflarea prin aplicarea de gheata la locul injectarii. 

Unele persoane se confrunta cu simptome usoare de alergie. Inclusiv congestie nazala, stranut si mancarimi ale pielii, dupa vaccinuri. Aceasta este o reactie la alergenii injectati. Luarea unui antihistaminic poate ajuta la ameliorarea acestor simptome. In cazuri rare, injectiile alergice pot provoca o reactie severa, inclusiv:

urticarie
umflatura
anafilaxie

Daca intri in soc anafilactic, poti avea ameteli si dificultati de respiratie. Aceasta reactie se poate dezvolta in decurs de 30 de minute de la primirea unei injectii alergice. Acesta este motivul pentru care medicul dumneavoastra va va cere probabil sa ramaneti la birou dupa injectie. Astfel incat sa va poata monitoriza. Daca esti bolnav, anuntati medicul. Este posibil sa trebuiasca sa sariti peste o injectie pana cand va reveniti. Efectuarea unei vaccinari impotriva alergiilor in timp ce aveti o boala respiratorie, de exemplu, va poate creste riscul de reactii adverse.

De ce apar alergiile? Factori declansatori

Alergiile se caracterizeaza prin raspunsul sistemului imunitar la anumite substante care, pentru majoritatea oamenilor, sunt inofensive. Aceste substante sunt cunoscute sub numele de alergeni.

Alergiile pot fi sezoniere, agravandu-se in anumite perioade, cum ar fi alergiile declansate de polen primavara, sau perene, persoana afectata suferind pe tot parcursul anului. Alergenii comuni includ polenul, praful, parul de animale, mucegaiul, intepaturile de insecte si diferite tipuri de alimente, dintre care cele mai incriminate sunt ouale, scoicile, nucile si cereale.

Cand sistemul imunitar identifica o substanta pe care o considera periculoasa pentru sanatate, elibereaza un compus chimic, numit histamina, care incearca indepartarea sau distrugerea corpului strain patruns in organism. Astfel apar o serie de simptome, cel mai adesea la nivelul pielii, mucoaselor si cailor respiratorii. Reactiile alergice pot fi usoare, moderate sau severe.

Reactiile alergice usoare includ eruptii cutanate, mancarime localizata, congestie, reactii alergice care nu se raspandesc in alte parti ale corpului. Simptomele moderate se caracterizeaza prin extinderea si la alte parti ale corpului, precum mancarime si dificultati de respiratie. Cele mai periculoase sunt reactiile alergice severe care presupun prezenta anafilaxiei, cand viata este pusa in pericol, deoarece, daca nu se intervine prompt, se ajunge la deces.

Tot ce vrei sa stii despre alergii

 

2 mai 2023
Related posts
Nutritie: Cum te ajuta ceaiul de sunatoare in diete si episoadele de insomnie Nutritie: Cum te ajuta ceaiul de sunatoare in diete si episoadele de insomnie

Planta de sunatoare va ajuta in producerea de hormoni tiroidieni, dar va reduce, de asemenea, simptomele asociate: modificari ale ciclului menstrual, crampe, oboseala extrema sau apatie, printre altele.

23 martie 2023
citește articolul
Nutritie: Cum te ajuta ceaiul de patlagina, contraindicatii Nutritie: Cum te ajuta ceaiul de patlagina, contraindicatii

Patlagina este o planta care aduce beneficii sanatatii noastre in multe feluri. Desi este intotdeauna cel mai bine sa ne consultam cu medicul nostru daca putem sau ar trebui sa urmam un tratament naturist cu preparate din aceasta planta. 

22 martie 2023
citește articolul
Nutritie: De ce este important sa consumam alimente bogate in calciu Nutritie: De ce este important sa consumam alimente bogate in calciu

Calciul este un mineral necesar organismului pentru a functiona in parametrii optimi. Atunci cand apare un deficit mare de calciu in organism pot sa apara o serie de probleme pe termen lung, cum ar fi: densitate osoasa scazuta sau un risc crescut de anumite boli cum ar fi cancerul.

18 februarie 2023
citește articolul
Comentarii
Lasă un comentariu
Adresa de e-mail nu va fi publicată

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 cele mai citite articole
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Cimbrisorul este o planta apreciata pentru calitatile sale curative. Creste spontan si poate fi usor recunoscut dupa mirosul aromat. Este bogat in taninuri, substante amare, flavonoizi si numerosi acizi organici. Astfel, infuzia de cimbrisor este folosita frecvent in afectiuni precum cele nervoase....
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Lapte praf: Legatura dintre varsta copilului si formulele de lapte
Lapte praf: Legatura dintre varsta copilului si formulele de lapte
Laptele praf este un produs care nu lipseste din alimentatia bebelusilor. De cand a fost descoperita prima formula (undeva in perioada 1890-1895) pana azi, laptele praf este prezent in toate casele de familii care au copii.
Virusul HPV: ce este, cum se transmite, simptome, preventie
Virusul HPV: ce este, cum se transmite, simptome, preventie
HPV este cea mai comuna infectie transmisa pe cale sexuala la nivel global. Majoritatea oamenilor sunt infectati cu ea la un anumit moment din viata. In 2018 se estimau 569.000 de cazuri noi, si 311.000 de decese cauzate de cancer cervical la nivel mondial.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Ghimbirul: tot ce trebuie sa stii despre beneficiile lui si contraindicatii
Ghimbirul: tot ce trebuie sa stii despre beneficiile lui si contraindicatii
Ghimbirul are efecte benefice in scaderea in greutate. Un studiu publicat in 2012 atesta faptul ca un consum regulat de ghimbir creste termogeneza alimentelor si stimuleaza satietatea. Aceste proprietati previn gustarile dese si nevoia de a ingera cantitati mari de alimente calorice. In plus,...
Scarlatina: simptome, diagnostic si tratament
Scarlatina: simptome, diagnostic si tratament
Scarlatina este o boala declansata de o toxina generata de streptococii beta-hemolitici de grup A. Transmiterea se face pe cale respiratorie, prin tuse, stranut, ras, vorbit, de la bolnavii cu scarlatina, cu angina streptococica sau purtatorii sanatosi de streptococ beta-hemolitic de grup A la...
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect.
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
Ceaiul din frunze de papadie: beneficii pentru sanatate, contraindicatii
Ceaiul din frunze de papadie: beneficii pentru sanatate, contraindicatii
Ceaiul de papadie este recunoscut pentru proprietatile sale de mii de ani. Papadia este printre cele mai controversate plante folosite de-a lungul anilor in medicina traditionala.