Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

Ape si solutii micelare

Ce este apa micelara?

Apa micelara este, de fapt, o solutie lichida simpla, cu baza de apa, in a carei compozitie se regasesc niste particule sferice numite micele, care actioneaza ca un surfactant bland. Aceste micele au capacitatea de a atrage, in acelasi timp, apa si uleiul, reusind astfel sa curete in profunzime suprafetele cu care intra in contact.

Atunci cand pui intr-un pahar apa si ulei, vei observa ca acestea se separa. Puterea micelelor sta in capacitatea de a uni aceste doua substante, datorita proprietatilor hidrofile, prin care este atrasa apa, si a celor hidrofobe, prin care sunt atrase uleiurile. Separate, toate aceste fragmente se numesc molecule tensioactive si sunt prezente in multe dintre produsele cosmetice folosite pentru demachiere.

Probabil ai vazut ca exista lotiuni micelare cu actiune de demachiere bifazica, in care sunt separate doua straturi: unul lichid si unul uleios. Micelele prezente in aceste produse fac posibila unificarea temporara a celor doua substante polarizante (apa si ulei), pentru o curatare cat mai eficienta, in special a produselor de machiaj rezistente la apa.

Articolele 1-20 din 139

Setati descendent
produse pe pagină
Produse populare acum