Cele mai frecvente cauze ale durerilor articulare sunt infectiile, categorie din care fac parte gripa, pojarul, oreionul, varicela si hepatita, dar si afectiunile inflamatorii acute sau cronice. De asemenea, reumatismul degenerativ, dar si utilizarea excesiva a articulatiilor, de exemplu in cazul sportivilor sau a persoanelor supraponderale pot cauza artralgie. Pe de alta parte, exista o serie de afectiuni care sunt asociate durerilor articulare, si anume osteoporoza, osteomielita, artrita, osteoartrita, poliartrita reumatoida, guta, lupusul eritematos sistemic, bursita si tendinita. Alti factori de risc care pot provoca dureri la nivelul articulatiilor sunt traumatismele, entorsele sau afectiunile ligamentelor si tendoanelor.
Cel mai bun tratament pentru durerile articulare este cel pe baza de ingrediente antiinflamatoare si analgezice. Dintre remediile naturiste de top in tratarea durerilor articulare se diferentiaza extractele din Gheara diavolului, Curcumin, Boswellia si Gheara matei, astfel incat suplimentele alimentare care le incorporeaza devin, de departe, cele mai eficiente. Marea calitate a acestor componente este, pe langa actiunea antiinflamatoare, capacitatea de a reface tesutul deteriorat. Totodata, in sustinerea tratamentului pentru dureri articulare, este indicata miscarea fizica usoara facuta constant. De asemenea, starea generala a organismului se va imbunatati daca se va apela la bai fierbinti, bai de sare si namol, masaj de relaxare si streatching, odihna suficienta fiind conditie obligatorie.
Cele mai frecvente cauze pentru dureri de articulatii sau oase sunt: artroza, poliartrita reumatoida si spondiloartrita. Pe langa acestea, durerile mai pot aparea si din diferite cauze, ca afectiuni precum guta, infectia osului, exercitiul fizic excesiv sau facut in mod incorect, a traumelor fizice in urma uzurii articulatiilor si a episoadelor gripale. In plus, un alt factor pentru aparitia durerilor de incheieturi pot fi schimbarile de temperatura sau de presiune atmosferica. Alti factori care duc la aparitia acestor conditii sunt varsta de peste 40 de ani in cazul artritelor si peste 65 de ani, in cazul artrozei. In plus, daca esti femeie, esti mai predispusa la aparitia poliartritei reumatoide, in timp ce daca esti barbat, prezinti un risc mai mare pentru aparitia coxartrozei.
Fie ca este vorba despre durerea de picior, spate, cot, umar sau genunchi, un tratament pe care il poti lua in considerare este Voltaren Forte, Deep Relief Gel sau Ketifexin. Pe langa aceste solutii, mai poti alege Nurofen 2 Plasturi Medicinali. Daca doresti sa optezi pentru remedii naturale, include in dieta zilnica ghimbir, ceai verde si vitamina E. Consulta intotdeauna prospectul inainte de administrare. De asemenea, asigura-te ca iti procuri o cantitate suficienta de vitamina D din alimentatie sau din suplimentele alimentare. Pe langa tratamentul in sine, este important sa iti odihnesti articulatia sau osul dureros. Poti aplica gheata sau caldura pentru a reduce umflarea sau inflamatia zonei respective. Inainte de adoptarea unui tratament, citeste prescriptia din interiorul pachetului.