Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!

OTC - ANDM
Producator: BAYER
Data de expirare produs: 30.11.2024

Iberogast, solutie din plante pentru ameliorarea simptomelor digestive – combinatie unica si naturala, cu actiune multipla impotriva durerii de stomac, a senzatiei de plenitudine, meteorismului, crampelor gastro-intestinale, greata si arsuri la stomac.

Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.

BAYER

Bayer Iberogast picaturi orale, 20ml

în stoc
23,90 RON

Beneficii Bayer Iberogast picaturi orale:

 • Iberogast lichid contine o combinatie unica de 9 plante medicinale pentru ameliorarea rapida a multiplelor simptome digestive;
 • Ingredientele se combina pentru a oferi o eficienta maxima;
 • Cu peste 60 de ani de experienta in ameliorarea simptomelor digestive;
 • Iberogast imbina angelica, chimen, musetel, Iberis Amara, rostopasca, roinita, menta, lemn dulce si armurar pentru a va ajuta sa va bucurati de viata fara sa va preocupe cele 6 simptome gastrointestinale principale, cum ar fi durerea abdominala, greata, presiunea abdominala, durerile de stomac, balonarea si crampele;
 • Formula se absoarbe rapid si are cinci efecte principale: normalizeaza activitatea musculaturii stomacale, calmeaza durerile gastrice, reduce balonarea si flatulenta, reduce inflamatia si regleaza motilitatea digestiva.

Ingrediente Bayer Iberogast picaturi orale:

Substantele active sunt: extract de Iberis amara – Iberis amara planta tota recens, extract de radacina de angelica – Angelicae radix, extract de frunza de roinita – Melissae folium, extract de fruct de chimen – Carvi fructus, extract de iarba de rostopasca – Chelidonii herb, a extract de radacina de lemn dulce – Liquiritiae radix, extract de floare de musetel – 4 Matricariae flos, extract de frunza de menta – Menthae piperitae folium, extract de fruct de armurariu – Silybi mariani fructus.

Ingrediente active per 100 ml:

 • extract de Iberis amara – Iberis amara planta tota recens (1 : 1,5 – 2,5); solvent de extractie: etanol 50 % (v/v) -15 ml;
 • extract de radacina de angelica – Angelicae radix (1 : 2,5 – 3,5); solvent de extractie: etanol 30 % (v/v) – 10 ml;
 • extract de frunza de roinita – Melissae folium (1 : 2,5 – 3,5); solvent de extractie: etanol 30 % (v/v) – 10 ml;
 • extract de fruct de chimen – Carvi fructus (1 : 2,5 – 3,5); solvent de extractie: etanol 30 % (v/v) – 10 ml;
 • extract de iarba de rostopasca – Chelidonii herba (1 : 2,5 – 3,5; solvent de extractie: etanol 30 % (v/v) – 10 ml;
 • extract de radacina de lemn dulce – Liquiritiae radix (1 : 2,5 – 3,.5); solvent de extractie: etanol 30 % (v/v) – 10 ml.g8uj;
 • extract de floare de musetel – Matricariae flos (1 : 2 - 4); solvent de extractie: etanol 30 % (v/v) – 20 ml;
 • extract de frunza de menta – Menthae piperitae folium (1 : 2,5 – 3,5); solvent de extractie: etanol 30 % (v/v) – 5 ml;
 • extract de fruct de armurariu – Silybi mariani fructus (1 : 2,5 – 3,5); solvent de extractie: etanol 30 % (v/v) – 10 ml.

Mod de administrare Bayer Iberogast picaturi orale:

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Daca nu este prescris altfel, Iberogast ar trebui sa fie luat de 3 ori pe zi, inainte sau in timpul meselor cu putina apa, dupa cum urmeaza:
Adulti si adolescenti cu varsta peste 13 ani 20 picaturi.
Copii intre 6 si 12 ani 15 picaturi.
Copii intre 3 si 5 ani 10 picaturi.
In cazul in care simptomele se agraveaza sau nu se imbunatatesc dupa 7 zile, consultati medicul.
Nu exista practic nicio restrictie in ceea ce priveste durata de utilizare. Durata de utilizare depinde de natura, gravitatea si evolutia bolii.
Agitati bine flaconul inainte de utilizare.

Precautii / Atentionari Bayer Iberogast picaturi orale:

Intrerupeti imediat tratamentul si consultati medicul dumneavostra daca apar semne sau simptome ale unei afectiuni hepatice, ca de exemplu icter, urina inchisa la culoare sau scaun incolor. In cazul in care simptomele se agraveaza sau nu se imbunatatesc dupa 7 zile, consultati medical pentru a exclude alte cauze posibile.
La copiii sub 6 ani, cu dureri abdominale, consultati intotdeauna un medic.
Iberogast este un extract pe baza de alcool etilic, contine pana la 240 mg per doza, echivalent cu 6,2 ml bere sau 2,6 ml vin per doza. Daunator pentru cei care sufera de alcoolism. Aceasta informatie trebuie luata in considerare la femeile gravidesau care alapteaza, copii si grupuri cu risc crescut, cum sunt pacientii cu boli hepatice sau epilepsie.
Nu exista practic nicio restrictie in ceea ce priveste durata de utilizare. Durata de utilizare depinde de natura, gravitatea sievolutia bolii.
Iberogast poate fi utilizat timp de 8 saptamani de la prima deschidere.

Home

Mai multe informații
Prospect OTC

Prospect: Informații pentru utilizator

Iberogast picături orale, soluție

Tratament bazat pe 9 plante

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.
Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.

-  Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți.
-  Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări.

-  Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului 

sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.

-  Dacă după 7 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

Ce găsiți în acest prospect

 1. Ce este Iberogast și pentru ce se utilizează

 2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Iberogast

 3. Cum să utilizați Iberogast

 4. Reacții adverse posibile

 5. Cum se păstrează Iberogast

 6. Conținutul ambalajului și alte informații 

1. Ce este Iberogast și pentru ce se utilizează

Iberogast este un medicament pe bază de plante pentru tratamentul tulburărilor gastrointestinale cum arfi sindromul colonului iritabil și dispepsie funcțională. Acesta poate fi utilizat și pentru a ajuta la tratarea
simptomelor de gastrită. Aceste tulburări cauzează simptome cum ar fi dureri de stomac, senzație de plenitudine, balonare, crampe gastrointestinale și greață.

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Iberogast

Nu utilizați Iberogast:

- dacă sunteți alergic la substanţele active sau orice alte ingrediente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
Nu trebuie să fie utilizat de către copii cu vârsta sub 3 ani.

Atenționări și precauții

Întrerupeți imediat tratamentul și consultați medicul dumneavostră dacă apar semne sau simptome ale unei afecțiuni hepatice, ca de exemplu icter, urină închisă la culoare sau scaun incolor.
În cazul în care simptomele se agravează sau nu se îmbunătățesc după 7 zile, consultați medicul dumneavoastră pentru a exclude alte cauze posibile.

La copiii sub 6 ani, cu dureri abdominale, consultați întotdeauna un medic 

Iberogast împreună cu alte medicamente

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, ați utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente.

Nu există interacțiuni cunoscute.

Iberogast împreună cu alimente, băuturi și alcool

Nu există interacțiuni cunoscute.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Nu există suficiente date disponibile referitoare la utilizarea în timpul sarcinii sau alăptării. Este de preferat să se evite utilizarea medicamentului Iberogast în timpul sarcinii și alăptării. Cu toate acestea, Iberogast trebuie utilizat în timpul sarcinii sau alăptării numai după

consultarea unui medic.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Nu se cunosc efectele medicamentului Iberogast asupra capacității de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.
Iberogast conține 31% etanol (alcool etilic), adică până la 240 mg per doză, echivalent cu 6,2 ml bere sau 2,6 ml vin per doză. Dăunător pentru cei care suferă de alcoolism. Această informaţie trebuie luată în considerare la femeile gravide sau care alăptează, copii și grupuri cu risc crescut, cum sunt pacienții cu boli hepatice sau epilepsie.

3. Cum să utilizați Iberogast

Administrare orală.
Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Dacă nu este prescris altfel, Iberogast ar trebui să fie luat de 3 ori pe zi, înainte sau în timpul meselor cu puţină apă, după cum urmează:

Adulți și adolescenți cu vârsta peste 13 ani= 20 picaturi
Copii între 6 și 12 ani= 15 picaturi 
Copii între 3 și 5 ani= 10 picaturi
În cazul în care simptomele se agravează sau nu se îmbunătățesc după 7 zile, consultați medicul.
Nu există practic nicio restricție în ceea ce privește durata de utilizare. Durata de utilizare depinde de natura, gravitatea și evoluția bolii.

Agitaţi bine flaconul înainte de utilizare.
Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Dacă utilizați mai mult Iberogast decât trebuie

Nu au existat cazuri de supradozaj cu Iberogast raportate până în prezent. Cu toate acestea, în cazul unui supradozaj, trebuie luat în considerare conținutul de alcool.
Dacă ați luat în mod accidental 1 până la 2 doze individuale de Iberogast mai mult decât trebuie, adică un total de 40 până la 60 de picături, de obicei, aceasta nu are consecințe negative și ar trebui să continuați data viitoare cu doza prescrisă de către medicul dumneavoastră sau aşa cum este descris în instrucțiunile de dozare. Dacă ați luat doze considerabil mai mari, vă rugăm să informați medicul dumneavoastră.

Acesta poate lua apoi o decizie cu privire la măsurile necesare. 

Dacă uitați să utilizați Iberogast

Dacă ați uitat să luați Iberogast, ar trebui să continuați data viitoare cu doza prescrisă de către medicul dumneavoastră sau așa cum s-a descris în instrucțiunile de dozare. Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetați să utilizați Iberogast

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.

4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

În cazuri foarte rare, pot să apară reacții alergice, cum ar fi reacții cutanate, mâncărimi și
dificultăți de respirație.
Au mai fost raportate, cu frecvența necunoscută, cazuri de afecțiuni hepatice.
În cazul unor reacții adverse, trebuie să întrerupeți administrarea medicamentului și să consultaţi un medic. Acesta poate apoi decide cu privire la gravitatea acestora, precum și orice alte măsuri necesare.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România
Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1
București 011478- RO
Tel: + 4 0757 117 259
Fax: +4 0213 163 497
e-mail: [email protected]

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

5. Cum se păstrează Iberogast

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25°C.
Iberogast poate avea un aspect tulbure - acest lucru nu reduce eficacitatea preparatului.
Iberogast poate fi utilizat timp de 8 săptămâni de la prima deschidere.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după „EXP.. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține Iberogast

- Substanțele active sunt: extract de Iberis amara – Iberis amara planta tota recens, extract de rădăcină de angelica – Angelicae radix, extract de frunză de roiniță – Melissae folium, extract de fruct de chimen – Carvi fructus, extract de iarbă de rostopască – Chelidonii herb, a extract de rădăcină de lemn dulce – Liquiritiae radix, extract de floare de mușețel – 

Matricariae flos, extract de frunză de mentă – Menthae piperitae folium, extract de fruct de

armurariu – Silybi mariani fructus. 100 ml picături orale conțin:

-  extract de Iberis amara – Iberis amara planta tota recens (1 : 1,5 – 2,5); solvent de extracție: etanol 50 % (v/v) -15 mL
-  extract de rădăcină de angelica – Angelicae radix (1 : 2,5 – 3,5); solvent de extracție: etanol 30 % (v/v) – 10 mL
-  extract de frunză de roiniță – Melissae folium (1 : 2,5 – 3,5); solvent de extracție: etanol 30 % (v/v) – 10 mL
-  extract de fruct de chimen – Carvi fructus (1 : 2,5 – 3,5); solvent de extracție: etanol 30 % (v/v) – 10 mL
-  extract de iarbă de rostopască – Chelidonii herba (1 : 2,5 – 3,5; solvent de extracție: etanol 30 % (v/v) – 10 mL
-  extract de rădăcină de lemn dulce – Liquiritiae radix (1 : 2,5 – 3,.5); solvent de extracție: etanol 30 % (v/v) – 10 mL
-  extract de floare de mușețel – Matricariae flos (1 : 2 - 4); solvent de extracție: etanol 30 % (v/v) – 20 mL
-  extract de frunză de mentă – Menthae piperitae folium (1 : 2,5 – 3,5); solvent de extracție: etanol 30 % (v/v) – 5 mL

-  extract de fruct de armurariu – Silybi mariani fructus (1 : 2,5 – 3,5); solvent de extracție: etanol 30 % (v/v) – 10 mL

Cum arată Iberogast și conținutul ambalajului

Lichid de culoare brună închisă, limpede sau ușor tulbure.

Un flacon din sticlă brună, tip III, prevăzut cu picurător incolor din PEJD și capac cu filet din PEID, de culoare albă; flaconul conține 20 mL picături orale, soluție;
Un flacon din sticlă brună, tip III, prevăzut cu picurător incolor din PEJD și capac cu filet din PEID, de culoare albă; flaconul conține 50 mL picături orale, soluție;

Un flacon din sticlă brună, tip III, prevăzut cu picurător incolor din PEJD prevăzut cu picurător incolor din PEJD și capac cu filet din PEID, de culoare albă; flaconul conține 100 mL picături orale, soluție.

Deținătorul autorizației de punere pe piață

BAYER SRL
Șos. București – Ploiești nr. 1A, clădire B, etaj 1, Sector 1, 013681 București, România

Fabricantul

STEIGERWALD ARZNEIMITTELWERK GmbH Havelstrasse 5, Darmstadt, 64295, Germania

Acest prospect a fost revizuit în Decembrie, 2020.

Alte surse de informaţii

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/

OTC Da
Brand BAYER
Line Nici unul
Bbd 2024-11-30 00:00:00
Scrieti propria recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot adăuga review-uri. Te rugăm să să te conectezi sau îți creezi un cont
Întrebări și răspunsuri despre produs
Fii primul care pune o întrebare
Întrebări și răspunsuri despre produs
Cumpărate frecvent împreună
Walmark Minimartieni Gummy cu Echinacea, 60 jeleuri
Walmark Minimartieni Gummy cu Echinacea, 60 jeleuri
Rating:
100%
37,40 RON
Coenzima Q10 Dual 60mg, 30 capsule, Good Days Therapy
Coenzima Q10 Dual 60mg, 30 capsule, Good Days Therapy
Rating:
88%
30,40 RON
Centrum Silver 50+ pentru femei, 30 comprimate, Gsk
Centrum Silver 50+ pentru femei, 30 comprimate, Gsk
Rating:
100%
37,90 RON
Spray repelent tantari si capuse Parasites Santaderm, 100 ml, Viva Pharma
Spray repelent tantari si capuse Parasites Santaderm, 100 ml, Viva Pharma
Rating:
100%
15,90 RON

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Top 10 cele mai citite articole
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Cimbrisorul este o planta apreciata pentru calitatile sale curative. Creste spontan si poate fi usor recunoscut dupa mirosul aromat. Este bogat in taninuri, substante amare, flavonoizi si numerosi acizi organici. Astfel, infuzia de cimbrisor este folosita frecvent in afectiuni precum cele nervoase....
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminice: ce sunt, cum se folosesc si ce beneficii au
Antihistaminicele functioneaza prin oprirea unei substante numite histamina care afecteaza celulele din organism. Histamina este o substanta chimica eliberata atunci cand organismul detecteaza ceva daunator, cum ar fi o infectie.
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Colagenul: ce beneficii are si de ce este important in organism
Pielea reprezinta 16% din greutatea totala a corpului. Mai mult decat atat, in mod surprinzator, pana la 50 000 din celulele pielii mor in fiecare minut, iar aproape 50% din praful din gospodărie e format din celelule moarte ale pielii.
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3: Beneficii, doza necesara si efectele carentei
Vitamina D3 este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la soare.
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect. Psoriazisul nu afecteaza organismul doar ca boala in sine, ci, din cauza manifestarilor estetice, are un...
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
10 sfaturi pentru cand vrei sa ramai gravida
Atunci cand vrei sa ramai gravida trebuie sa stii ca nu este de ajuns sa renunti la pastilele anticonceptionale si atat. Din pacate, mediul actual de viata a facut ca gradul de fertilitate al femeilor sa scada dramatic, iar infertilitatea sa devina o problema de sanatate la nivel mondial. Este...
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele: Beneficii pentru organism, reguli de consum
Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de smochine sunt nenumarate avand in vedere ca vorbim despre un fruct deosebit de complex. Smochinele sunt bogate in substante nutritive si sustin sanatatea organismului. Beneficiile consumului de...