Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:30 - 17:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
7 lucruri despre Coenzima Q10 despre care nu stiai

7 lucruri despre Coenzima Q10 despre care nu stiai

Alexandra Nelepcu
de , Farmacist Diriginte
Data publicării: 10 februarie 2020 Ultima actualizare: 26 iunie 2023

Coenzima Q10 este cunoscută științific sub denumirea de ubiquinonă și este o substanţă generată natural de organismul uman și se găsește în toate celulele. Cele mai mari cantități de Q10 se găsesc la nivelul atriilor și ventriculelor, la nivelul ficatului şi al rinichilor. De exemplu, se știe deja că există o corelație între frecvența crizelor de hipertensiune arterială și nivelul de Q10 din organism.  Dar coenzima Q10 e mult mai importantă decât ne închipuiam până acum.

1. Întărirea sistemului imunitar cu ajutorul coenzimei Q10

La nivel celular, această substanță liposolubilă, se comportă ca o vitamină și o găsim în celulele de tip eucariote, în special e localizată în cantități mari în mitocondrii. Este o componentă a unui lanț de transport de substanțe vitale și participă la respirația celulară aerobă, care generează energie. 95% la sută din energia corpului uman este generată în acest fel. Astfel, inima, ficatul, rinichii au cea mai mare concentrație de Q10. Q1O este importantă totodată în lupta împotriva radicalilor liberi. Există trei forme în care coenzima Q10 există în organism: complet oxidată (ubichinonă), semichinonă (ubisemichinonă)și sub formă de ubiquinol.

2. Coenzima Q10 și cum ajută la menținerea PH-ului echilibrat

Ultimele rapoarte arată că există o mulțime de suplimente alimentare care ajută la menținerea PH-ului pielii. Totuși, medicii precizează că dacă este consumată în doze mari, Q10 poate genera anumite efecte secundare și poate afecta anumite procese ce țin de tractul digestiv și de sistemul circulator. Articolul complet pe site-ul a1.ro!

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 produse recomandate

Articolele 1 la 4 din 9 total

Pagina