Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155
Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00
Sarbatori fericite!
Black Friday la Spring | Comenzi telefonice: 0374.471.155
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Gina Veverita: Meditatia hawaiana Huna, beneficii pentru metabolism si eliminarea stresului

Gina Veverita: Meditatia hawaiana Huna, beneficii pentru metabolism si eliminarea stresului

Postat in: Sanatatea ta
Data publicării: 13 septembrie 2023 Ultima actualizare: 14 septembrie 2023

Huna este o filozofie de viata despre care se crede ca este radacina tuturor culturilor si cailor spirituale stravechi.  In filozofia Huna exista sapte principii care acopera cele mai strigente probleme medicale atat ale omului din Antichitate cat si probleme ale omului modern. Cele sapte principii ale Huna (ce inseamna cunoastere secreta/ascunsa) sunt simple, dar foarte puternice si pot servi ca meditatie pentru relaxare si eliminarea factorilor de stres.

,,Meditatia Huna este o straveche filozofie hawaiiana, cunoscuta ca fiind una dintre primele invataturi ale lumii, una dintre primele forme de medicina ayurvedica homeopata. Desi veche de peste 35.000 de ani, impactul acestei filozofii asupra intelegerii moderne a sanatatii si spiritualitatii holistice nu a fost niciodata mai actuala. Aceasta filozofie ne ofera o colectie de practici si credinte derivate din cultura traditionala hawaiiana care promoveaza echilibrul fizic, emotional si spiritual. In filozofia huna exista trei aspecte principale – atitudini mentale fata de diferite situatii, meditatie si respiratie si vindecare energetica. Prin intelegerea acestor componente de baza, fiecare dintre noi ne putem reprograma in mod eficient mintea subconstienta pentru a ne bucura de beneficii precum abilitati de comunicare si bunastare imbunatatite. Huna provine din insulele Hawaii care inseamna „Locuiesc in energia suprema a vietii la care am acces cu fiecare respiratie, oricand, oriunde.” „Ha” inseamna respiratie, „wai” inseamna apa, dar este si un cod pentru „Mana” sau energia vietii, iar „‘i” inseamna suprem. Cele mai puternice tehnici din Huna sunt respiratia si meditatia. Poporul Hawaiian stie de zeci de mii de ani ca cel mai rapid mod de a ne schimba starea emotionala, de a deveni calmi, echilibrati si centrati consta in schimbarea modului de respiratie. '", a povestit Gina Veverita, psihoterapeut medicina ayurvedica.

Beneficiile oferite de meditatia Huna sunt multiple, cu efecte foarte puternice, care activeaza diverse parti ale corpului pe langa parti ale inconstientului.

,,Meditatia este una dintre cele mai stravechi modalitati cunoscute pentru om pentru transformarea in bine a starii sale mentale, a conditiei fizice si a circumstantelor exterioare, dar si pentru explorarea taramului experientelor transversale. A fost si este folosita de mii si mii de ani de catre toate traditiile spirituale si in toate organizatiile ezoterice din lume. Pentru multi, interesul de baza in notiunea de meditatie este „a te gandi la”. Dar, in practica, este mai complicat de atat. In sistemul Huna, populatia Kahuna foloseste ambele metode de meditatie - pasiva si activa - intr-un procedeu cu 4 pasi. In zilele noastre, Huna a evoluat dintr-o practica spirituala intima pentru a ajuta oamenii sa obtina o perspectiva asupra calatoriilor lor de viata si sa faca schimbari pentru auto imputernicire. Practicantii Huna exploreaza legatura cu natura, subliniind armonia si echilibrul. Huna ne invata ca fiecare om isi poate folosi puterea interioara pentru a accesa intelepciunea superioara, luand astfel decizii si actionand cu un scop si o directie mai mare. Prin trezirea acestei cunostinte profunde, fiecare dintre noi va (re)gasi o cunostinta superioara si se va (re)conecta la aceasta, va creste si isi va transforma profund experienta de viata. ", a explicat Gina Veverita.

Ce este meditatia Huna si cum trebuie aplicata de persoanele care au tulburari metabolice, insomnii sau sufera de stres

Huna este o veche practica spirituala hawaiana de vindecare si reconciliere, care se bazeaza pe principiul ca totul in univers – oameni, plante, animale – este conectat printr-o ierarhie de energii ancestrale. Aceasta cale spirituala ne ofera o conexiune profunda cu o intelepciune superioara, permitandu-ne cresterea spirituala si vindecarea. Intelegand cele 3 minti (minte inconstienta/minte subconstienta/minte constienta) precum si cele 4 corpuri (corp fizic/corp emotional/corp mental/corp spiritual) din invatatura Huna, fiecare dintre noi putem invata sa ne folosim intregul potential, sa traim in echilibru si sa ne ghidam dupa principii de viata sanatoase. Intelegerea emotiilor, atentia la ganduri, reflectarea asupra conexiunilor dintre corp si minte si constientizarea mediului din jur sunt cateva idei importante din Huna. In cele din urma, huna ne invata armonia cu noi insine si unii cu altii, ajutandu-ne sa crestem personal si spiritual. Prin practicarea acestui stil de viata, actionam in concordanta cu cunostintele din interiorul nostru care ne ghideaza pe calea catre dezvoltarea personala.” – a povestit Gina Veverita.

Huna invata despre puterea de secole a subconstientului, inainte de recunoasterea psihologiei din Vest si a tratamentului eficient pentru multe dintre bolile emotionale si mentale comune de astazi. Huna este minunat pentru vindecarea emotionala. Practica Huna conduce rapid la un sentiment real de a fi binecuvantati si hraniti de Pamant si la dezvoltarea calitatilor inimii si curajului si la o crestere a constiintei spirituale.

Cand am descoperit Huna am simtit ca sunt mai aproape de adevarul personal. Initierea in aceasta practica a fost o poarta prin care m-am conectat cu linia descendentilor… o activare a capacitatii de a folosi simbolurile si energia. De cand am integrat Huna in viata mea, gandirea mea e mai clara, se bazeaza pe principiile atat de simple si, totusi, profunde ale Huna. Imi aliniez vibratia imediat ce constientizez ca e necesar. Orice gand se manifesta aproape instantaneu. Fac totul cu integritate, cu dragoste pastrandu-mi granitele personale. Ce face Huna pentru noi? Huna raspunde la intrebari profunde, silentioase, dar persistente, ale vocii interioare: Sunt cu adevarat fericit(a)? , Care este sensul vietii mele?, Traiesc asa cum ar trebui?, Ce fac cu viata mea?, De ce ma aflu aici, in situatia actuala?.  Va invit sa va redescoperiti puterea interioara in cadrul unui ReTreat Huna, unic in Romania, unde veti explora vechile principii si tehnici Huna pentru a va (re)descoperi puterea interioara si a va conecta cu esenta vietii. Intelepciunea ancestrala Hawaiiana ne invata sa traim in armonie cu noi insine, cu ceilalti si cu natura inconjuratoare, iar eu sunt onorata ca pot sa va impartasesc secretul dupa care poporul Hawaiian traia si la care acum avem acces: „Nu face rau niciodata. Ajuta intotdeauna.” -  a explicat Gina Veverita.

 

Despre Gina Veverita - psihoterapeut medicina ayurvedica, coach pe tehnici de Hipnoza si meditatie Huna

A studiat timp de 7 ani la scoala Tad James Co, din Las Vegas, SUA si are o experienta de peste 10 de ani in care aplica NLP la nivel international. Este certificata Master Trainer in NLP si Trainer TLT, Coaching si Hipnoza, psihoterapeut medicina ayurvedica, a calatorit in lumea intreaga si are o cunoastere vasta a comportamentelor din diferite culturi. Este pasionata de sah, a practicat acest sport timp de 20 ani in competitii internationale. 

Ce este meditatia ghidata si cum te poate ajuta sa scapi de episoadele de anxietate

Inainte de a defini meditatia ghidata, sa definim meditatia. Meditatia este o practica care are ca scop antrenarea functionarii mintii si, in cele din urma, crearea unui nivel mai inalt de calm, concentrare, iluminare si constientizare spirituala. Practica meditatiei isi are radacinile in religia budista, dar astazi este practicata in multe religii. Nu este necesar sa fii asociat cu budismul sau cu orice alta religie pentru a practica meditatia.

In mod formal, meditatia consta, de obicei, in a sta nemiscat (adesea cu picioarele incrucisate sau in genunchi pe o perna de meditatie) si a concentra mintea pe respiratie sau pe un anumit gand sau vizualizare. Fiecare sesiune de meditatie dureaza o anumita perioada de timp. Calugarii care mediteaza o mare parte a zilei pot medita ore intregi. Pentru alti practicanti, sesiunile de meditatie dureaza de obicei intre cinci minute si o jumatate de ora.

Meditatia ghidata este diferita de alte tipuri de meditatie prin faptul ca este condusa de un instructor experimentat. Cu alte cuvinte, in unele metode traditionale de meditatie, practicantii pur si simplu stau in tacere pentru o anumita perioada de timp. Dar, cu ajutorul meditatiei ghidate, un instructor va conduce un individ sau un grup, pe tot parcursul meditatiei. Un instructor de meditatie poate, de exemplu, sa le spuna elevilor cum sa stea, cum sa-si ajusteze ochii, cum sa respire si ce sa gandeasca sau sa vizualizeze in timpul sesiunii. Meditatiile ghidate sunt excelente pentru incepatori care ar putea avea nevoie de ajutor pentru a incepe propria practica.

Bibliografie:

 Malo, David. Hawaiian Antiquities (Bishop Museum, 1951)
 Kamakua, Samuel. The People of Old (Bishop Museum, 1991)
 'I'i, John Papa. Fragments of Hawaiian History (Bishop Museum, 1959)
 Beckwith, Martha. Kepelino's Traditions of Hawaii (Bishop Museum, 1932)
 Lewis, James (2002). The Encyclopedia of Cults, Sects, and New Religions. Buffalo: Prometheus Books.

Articole similare
Ceaiul de Lemn Dulce: beneficii pentru sanatate, contraindicatii de consum Ceaiul de Lemn Dulce: beneficii pentru sanatate, contraindicatii de consum

Lemnul dulce a fost folosit ca remediu de mii de ani si in multe tari diferite din intreaga lume. In medicina traditionala chineza, lemnul dulce este folosit alaturi de alte plante medicinale pentru a spori eficacitatea lor - de aceea il veti gasi ca ingredient intr-o gama larga de remedii traditionale chinezesti.

28 august 2024
Edited 28 august 2024
citește articolul
Dieta Ketogenica: beneficii si riscuri ale acestei diete cu continut redus de carbohidrati Dieta Ketogenica: beneficii si riscuri ale acestei diete cu continut redus de carbohidrati

Glucoza este principala sursa de energie a organismului, in special pentru inima si creier. Aceasta circula in sange si este depozitata ca glicogen in muschi si ficat. Din acest motiv, atat timp cat exista glucoza sau glicogen, organismul nu isi va folosi rezervele de grasime ca sursa de energie. Pe de alta parte, in dieta ketogenica, consumul de carbohidrati este redus in favoarea unei cresteri a grasimilor si proteinelor sanatoase. 

12 mai 2023
Edited 15 mai 2023
citește articolul
Dieta Mediteraneana: o modalitate sanatoasa pentru a pierde kilograme Dieta Mediteraneana: o modalitate sanatoasa pentru a pierde kilograme

Dieta mediteraneana este o modalitate sanatoasa de a manca si de a trai, bazata pe alimente sanatoase, in principal din regiunea mediteraneana. Aceasta dieta a fost studiata pe larg si s-a constatat ca poate ajuta la reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi bolile de inima, diabetul si cancerul.

12 mai 2023
Edited 15 mai 2023
citește articolul

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.