Slabeste rapid prin taierea poftei de mancare
Orice femeie isi doreste sa se mandreasca cu un fizic sculptat, insa, nu de putine ori, poftele culinare reusesc sa puna stapanire pe simturi si astfel sa cedeze in fata unei portii consistente de mancare. Din pacate, aceste pofte sunt, in majoritatea cazurilor, nesanatoase si greu de controlat, cu atat mai mult cu cat vorbim de pofta de dulce, pofta de fast-food, pofta de carbohidrati, de grasimi sau de prajeli.
Un studiu al cercetatorilor de la Aberdeen University din Londra a demonstrat ca celulele cerebrale responsabile cu apetitul isi incetinesc activitatea pe masura ce avansam in varsta, motiv pentru care persoanele de varsta mijlocie au tendinta de a se ingrasa mai repede, deoarece senzatia de satul apare cu intarziere. Insa, mai exista o serie de cauze care determina un apetit ridicat cu precadere in cazul tinerilor.
Poti sa slabesti rapid fara dieta?
Aceasta este una dintre principalele intrebari legate de acest subiect, iar raspunsul, pe cat pare de simplu, pe atat este de dificil de realizat. Da, se poate slabi si fara regim alimentar, insa acest fapt implica o mare putere de control asupra organismului. Mai exact, este nevoie de mentinerea unui orar regulat al orelor de masa, impunerea unei restrictii cu privire la ora cinei, care nu trebuie luata mai tarziu de ora 18:00, iarna, si ora 20:00, vara, si de consumul unei cantitati echilibrate de mancare. Din pacate, organismul nostru nu functioneaza conform acestor standarde si cel mai mare dusman este pofta de mancare.
Daca dorim sa slabim fara dieta este absolut necesar sa ne controlam poftele alimentare. Pe de alta parte, intocmai dietele restrictive sunt vinovate de aparitia poftelor alimentare ca urmare a favorizarii dezechilibrelor nutritionale. Cu toate ca exista metode si sfaturi care vin sa pacaleasca apetitul, cea mai rapida, eficienta si sanatoasa varianta sunt suplimentele alimentare pe baza de ingrediente naturale ce suprima poftele si, in plus, favorizeaza metabolismul, eliminarea retentiei de apa si a toxinelor si accelereaza arderea grasimilor. Acestea sunt validate ca fiind sanatoase si, implicit, benefice organismului si starii generale de sanatate, atata timp cat sunt achizitionate din farmacii si nu din surse nesigure, de exemplu de pe internet. In general, au la baza ceai verde, urzica, coada-calului, soia, seminte de guarana, aloe vera, capsaicina, acid linoleic conjugat sau L-carnitina.
detox sanatos cu patru solutii
De ce sa tai pofta de mancare?
Pofta de mancare nu trebuie confundata cu foamea, cu atat mai mult cu cat apare un interval scurt dupa ce ne-am ridicat de la masa. Nutritionistii atrag atentia ca poftele alimentare pot avea la baza o carenta de vitamine sau minerale, carenta pe care, din pacate, creierul nu o traduce in mod corect, si in loc sa ne indreptam pofta catre fructe si legume alegem sa consumam alimente nesanatoase, cu efecte nocive asupra sanatatii. De asemenea, pofta de mancare este responsabila cu dereglarea metabolismului si a tranzitului intestinal, ceea ce, implicit, conduce catre o crestere in greutate. Daca aceasta nu este remediata la timp se poate amplifica, cea mai grava consecinta fiind aparitia obezitatii, considerata deja, la nivel mondial, o boala cu consecinte nefaste asupra sanatatii.
Cauzele foamei excesive
In termeni medicali, foama excesiva se numeste polifagie, si este incadrata la limita intre patologie si viciu. In mod normal, senzatia de foame traduce nevoia organismului de energie, de resurse pentru a-si putea indeplini functiile uzuale, insa, in cazul mancatului excesiv, cauzele sunt de natura psihica si emotionala. Un studiu din 2011 al cercetatorilor americani de la Columbia University a demonstrat ca somnul insuficient este o cauza majora a apetitului crescut. Persoanele care sufera de insomnie sau alte tulburari ale somnului, au tendinta de a manca cu 300 de calorii in plus, iar femeile sunt mult mai predispuse decat barbatii.
De asemenea, un alt studiu realizat de cercetatorii de la Northwestern University, Chicago, in 2012 a relevat faptul ca intre starea de spirit si apetit exista o stransa legatura, astfel persoanele depresive, anxioase si stresate au obiceiul de a manca in exces. Aceiasi cercetatori au descoperit ca persoanele dependente de gadget-uri sunt mai predispuse mancatului excesiv, lumina albastra a acestora afectand metabolismul si favorizand apetitul. Pe de alta parte, expertii de la University din Miami, au demonstrat in 2013 ca stirile negative sunt responsabile de inducerea senzatiei de foame, ca o urmare a instinctului primar de supravietuire. De asemenea, cauze ale foamei excesive pot fi si anumite afectiuni ca hipertiroidismul sau glicemia scazuta, menopauza, sarcina, administrarea anumitor medicamente, de exemplu, antihistaminice sau antidepresive, dar si ignorarea micului dejun si mancatul pe fuga.