Pentru comenzi telefonice: 0374.471.155 | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 18:00
Stimati clienti, datorita sarbatorilor Pascale este posibil sa apara intarzieri in livrarile coletelor. Ne cerem scuze pentru inconvenient. Paste fericit, plin de sanatate!
Tratament naturist pentru infectii urinare
Postat in: Info sanatate

Tratament naturist pentru infectii urinare

Simptomele date de o infectie urinara pot fi deosebit de neplacute, iar repetarea frecventa a acestor infectii poate duce, cu timpul, la afectarea definitiva a functiei urinare (insuficienta renala cronica). Iata de ce este foarte important sa tratam corect infectiile urinare si, respectiv, sa le prevenim.

Preventia infectiilor urinare

Pentru ca tractul urinar sa ramana „curat”, este important sa tinem cont de o serie de factori ce tin de stilul de viata: de la obiceiul de a ne spala mainile de fiecare data inainte de a folosi toaleta si de a nu amana sa mergem sa urinam atunci cand simtim nevoia si pana la asigurarea unei bune imunitati locale si generale. De asemenea, dat fiind ca mare parte dintre infectiile urinare se transmit pe cale sexuala, este foarte importanta crearea rutinei de a urina dupa actul sexual si de a asigura igiena organelor sexuale (inainte si dupa sex).
In ceea ce le priveste pe femei – care, prin anatomia aparatului lor genital, sunt mai expuse la astfel de infectii –, mai exista unele detalii care fac diferenta intre sanatate si boala. Este vorba, in primul rand, despre felul cum se foloseste hartia igienica (atentie, directia corecta de stergere este dinspre partea din fata catre partea din spate, pentru a nu contamina orificiul uretral cu bacterii din zona anala!). Apoi, trebuie evitata folosirea lenjeriei intime de tip tanga, a protej slipurilor zilnice parfumate si a unor produse nepotrivite pentru igiena intima, deoarece favorizeaza si intretin infectiile urinare.

Antibioticele si infectiile urinare

Daca o infectie urinara isi face simtita prezenta, se recomanda, de obicei, urmarea unui tratament cu antibiotic, pentru distrugerea agentului patogen cauzator.
Se practica prescrierea unor antibiotice cu spectru larg, care actioneaza asupra celor mai intalniti agenti patogeni (Escherichia coli sau Staphylococcus saprophyticus, de exemplu). Totusi, pentru ca antibioticul sa fie cel potrivit, ordinea corecta este realizarea unei antibiograme pe baza analizei de urocultura.
Insa, in lipsa unor masuri de prevenire a recidivelor, agentii patogeni pot dezvolta rezistenta la antibiotic, ceea ce ar face mult mai dificila tratarea infectiilor urinare.

Tratament naturist

Complementar tratamentului cu antibiotic, este de ajutor in combaterea infectiilor urinare folosirea unor plante cu efect de stimulare a sistemului imunitar, precum: echinacea, iasca galbena a foioaselor sau unghia gaii.
Pentru imbunatatirea imunitatii generale a organismului, se recomanda si consumul zilnic a unor produse ce contin probiotice (iaurt, kefir, muraturi in sare).
De asemenea, se recomanda consumul de bauturi cu efectdezinfectant al tractului urinar, precum sucul de merisor sau de coacaz negru, dar neaparat neindulcite!
Nu in ultimul rand, pentru a diminua aciditatea urinii si, implicit, senzatia de usturime la urinare, o solutie simpla si la indemana este consumul zilnic a cate unei bauturi obtinute prin dizolvarea unui sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu in 250 ml de apa. Tot pentru atenuarea disconfortului, se recomanda evitarea cafelei si bauturilor acide (suc de portocale sau de ananas) pe durata infectiei.

18 iulie 2017

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top 10 cele mai citite articole
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Ceai de cimbrisor: beneficii, utilizari, contraindicatii
Cimbrisorul este o planta apreciata pentru calitatile sale curative. Creste spontan si poate fi usor recunoscut dupa mirosul aromat. Este bogat in taninuri, substante amare, flavonoizi si numerosi acizi organici. Astfel, infuzia de cimbrisor este folosita frecvent in afectiuni precum cele nervoase....
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera: proprietati si beneficii pentru sanatate
Aloe vera are proprietati de hidratare a pielii, pastrand-o elastica, sanatoasa si stralucitoare. Aloe vera este perfecta pentru tenul gras, pentru ca o hraneste fara sa o incarce.
Lapte praf: Legatura dintre varsta copilului si formulele de lapte
Lapte praf: Legatura dintre varsta copilului si formulele de lapte
Laptele praf este un produs care nu lipseste din alimentatia bebelusilor. De cand a fost descoperita prima formula (undeva in perioada 1890-1895) pana azi, laptele praf este prezent in toate casele de familii care au copii.
Virusul HPV: ce este, cum se transmite, simptome, preventie
Virusul HPV: ce este, cum se transmite, simptome, preventie
HPV este cea mai comuna infectie transmisa pe cale sexuala la nivel global. Majoritatea oamenilor sunt infectati cu ea la un anumit moment din viata. In 2018 se estimau 569.000 de cazuri noi, si 311.000 de decese cauzate de cancer cervical la nivel mondial.
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen: cum o masori, care sunt valorile normale la adulti si la copii
Saturatia de oxigen este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru sanatatea ta. O saturatie scazuta poate duce la diferite complicatii si la necesitatea unei asistente medicale de urgenta sau a unei masti de oxigen. Sunt considerate normale pentru saturatia de oxigen valorile de peste 95%.
Ghimbirul: tot ce trebuie sa stii despre beneficiile lui si contraindicatii
Ghimbirul: tot ce trebuie sa stii despre beneficiile lui si contraindicatii
Ghimbirul are efecte benefice in scaderea in greutate. Un studiu publicat in 2012 atesta faptul ca un consum regulat de ghimbir creste termogeneza alimentelor si stimuleaza satietatea. Aceste proprietati previn gustarile dese si nevoia de a ingera cantitati mari de alimente calorice. In plus,...
Scarlatina: simptome, diagnostic si tratament
Scarlatina: simptome, diagnostic si tratament
Scarlatina este o boala declansata de o toxina generata de streptococii beta-hemolitici de grup A. Transmiterea se face pe cale respiratorie, prin tuse, stranut, ras, vorbit, de la bolnavii cu scarlatina, cu angina streptococica sau purtatorii sanatosi de streptococ beta-hemolitic de grup A la...
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazis: cum arata, de ce apare si cum se trateaza
Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica - Vezi aici care sunt cauzele aparitiei, cele mai intalnite simptome si cum poti diagnostica la timp boala pentru a aplica tratamentul corect.
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Ulei de cocos: beneficii, utilizare si motive sa il folosesti
Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai ravnite produse cosmetice datorita calitatilor sale miraculoase, atat in ingrijirea pielii, cat si a parului.
Ceaiul din frunze de papadie: beneficii pentru sanatate, contraindicatii
Ceaiul din frunze de papadie: beneficii pentru sanatate, contraindicatii
Ceaiul de papadie este recunoscut pentru proprietatile sale de mii de ani. Papadia este printre cele mai controversate plante folosite de-a lungul anilor in medicina traditionala.